Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 12

Ar Stephenas Curry ir Kevinas Durantas yra geriausias visų laikų NBA duetas?

„Golden State Warriors“ duetas Stephenas Curry ir Kevinas Durantas antrose NBA superfinalo rungtynėse krepšinio apžvalgininko Jeffo Van Gundy buvo pavadintas pačiu geriausiu per visą lygos istoriją, bet ar tikrai juos galima taip vadinti? Žinoma, kol kas ypatingų rezultatų jie nepasiekė, tačiau dar niekada NBA komandoje nebuvo dviejų superžvaigždžių, kurios yra savo žaidimo zenite.
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas
Stephenas Curry ir Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA superfinalas | Serija 3-1 | „Warriors“ – „Cavaliers“ | 04:00 | Ouklandas

MVP pora

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry

Pradėkime nuo to, kad retai vienoje komandoje rungtyniauja du krepšininkai, kurie savo karjeroje yra laimėję MVP apdovanojimą. NBA istorijoje buvo tik aštuoni tokie atvejai, kai viename klube rungtyniauja keli naudingiausiais tapę krepšininkai, o prizą jie iškovojo ne daugiau nei prieš penkerius metus nuo to sezono, kai žaidė kartu:

  • Billas Russellas ir Bobas Cousy, 1957–1958 m., „Celtics“;
  • Moses Malone'as ir Julius Ervingas, 1982–1983 m., „76ers“;
  • S.Curry ir K.Durantas, 2016–2017 m., „Warriors“;
  • Steve'as Nashas ir Dirkas Nowitzkis, 2003–2004 m., „Mavericks“;
  • Kareemas Abdul-Jabbaras ir Magicas Johnsonas, 1982–1983 m., „Lakers“;
  • Hakeemas Olajuwonas ir Charlesas Barkley, 1996–1997 m., „Rockets“;
  • Davidas Robinsonas ir Timas Duncanas, 1997–1998 m., „Spurs“;
  • Shaquille'as O'Nealas, Kobe Bryantas ir Karlas Malone'as, 2003–2004 m., „Lakers“.

Žinoma, pagal MVP apdovanojimą vertinti yra sudėtinga, nes štai C.Barkley, atvykęs į Hjustoną, buvo 33 metų amžiaus, o tiek pat gimtadienių jau buvo atšventęs ir H.Olajuwonas.

S.Nashas ir D.Nowitzkis buvo arti to, kad abu panašiu metu būtų laimėję MVP, tačiau įžaidėjas visomis spalvomis sužydėjo tik vėliau.

Realiai mes turėtume kalbėti apie du MVP, kurie tuo metu demonstravo geriausią žaidimą savo karjeroje, o tuomet iš aštuonių jau liktų tik trys tandemai: vieną po kito MVP laimėję B.Russellas ir B.Cousy, S.O'Nealas ir K.Bryantas bei S.Curry ir K.Durantas.

Reguliarusis sezonas

AFP/„Scanpix“ nuotr./JaVale'as McGee, Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./JaVale'as McGee, Kevinas Durantas ir Stephenas Curry

S.Curry ir K.Durantas šiemet visą sezoną eksperimentavo bei bandė prisitaikyti prie vienas kito žaidimo.

Įžaidėjas leido savo naujajam kolegai spindėti sezono pradžioje, o tai lėmė, kad S.Curry startavo į krepšį mesdamas daug netaikliau nei įprastai. Jis savo sportinę formą įgavo tik tuomet, kai reguliariojo sezono pabaigoje KD praleido mėnesį dėl traumos.

Todėl šio dueto reguliariojo sezono skaičiai pagal išplėstinę statistiką užėmė vos 30 vietą visoje istorijoje, o juos lenkė praėjusių metų K.Duranto bei R.Westbrooko tandemas bei S.Curry ir Draymondo Greeno duetas.

Tačiau atkrintamosiose jau visai kas kita.

Atkrintamosios varžybos

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Durantas ir Stephenas Curry

Po K.Duranto traumos jis ir S.Curry „Warriors“ gretose atrado tobulą balansą. Steve'as Kerras kartu su Mike'u Brownu atrado tokią rotaciją, kurioje abu krepšininkai gali vienu metu dalytis aikšte, o tuo metu Klay Thompsonas ir D.Greenas gali pailsėti.

Tai lėmė, kad K.Duranto bendras taiklumas pagal išplėstinę statistiką yra pats geriausias NBA nuo 1978 metų. Apskritai abu žaidėjai yra vieni naudingiausių lygos istorijoje žaidžiant atkrintamosiose.

Labiausiai šio dueto galingumas išryškėja pažvelgus į pergales, o šiose atkrintamosiose „Warriors“ pralaimėjo tik sykį (15-1). Negana to, jau tik viena pergalė juos skiria iki čempionų titulo, nes kol kas Ouklando krepšininkai demonstruoja dominuojantį krepšinį abiejose aikštės pusėse.

Puikus K.Duranto žaidimas kol kas paslepia tai, kad finale nuostabiai rungtyniauja ir S.Curry, o jam nedaug trūksta iki vidutiniškai trigubo dublio serijoje.

Pagal išplėstinę statistiką (WARP), S.Curry ir K.Duranto reikšmė iškovojant pergales yra geriausia istorijoje, o jų duetas lenkia net T.Duncano ir D.Robinsono tandemą bei daugelį kitų.

S.Curry ir K.Durantas tikriausiai yra vienas geriausių NBA duetų lygos istorijoje, tačiau tą nustatyti yra labai sunku, nes praeityje labai daug statistikos žymima nebuvo.

Tačiau turint omenyje abiejų krepšininkų naudingumą bei pelnomus taškus galima teigti, jog S.Curry ir K.Durantas būtų įveikęs bet kurį iš jų.

Nors „Warriors“ tandemas dar turi labai daug darbo, jog įsitvirtintų NBA istorijoje, tačiau beveik nėra abejonių, kad tokio dueto lygos istorija dar nematė. Jokia kita žaidėjų pora nedemonstravo tokio gero žaidimo lygos superfinale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius