Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 22

Atšaukti Donato Motiejūno mainai: kam tai naudinga?

„Detroit Pistons“ pabijojo surizikuoti Donato Motiejūno sveikata ir nusprendė atšaukti trijų NBA komandų mainus. Į Detroitą išvykęs 25-erių lietuvis turi sugrįžti atgal į Hjustoną. Komandą, kurios vadovai nebetikėjo Donato ateitimi ir nusprendė iškeisti puolėją už NBA naujokų biržos šaukimą. Kam šie atšaukti mainai išėjo į naudą?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / 15min nuotr.
Atšaukti mainai
„Rockets“ susigrąžino: Donatą Motiejūną ir Marcusą Thorntoną, ateities antrojo rato naujokų biržos šaukimą
„Pistons“ susigrąžino: Vertingą NBA naujokų biržos šaukimą ir Joelį Anthony
„76ers“ susigrąžino Naujokų biržos teises į Chukwudiebere'ą Maduabumą

JAV žiniasklaidoje spekuliuojama, kad ištyrę Donatą Motiejūną ir persvarstę padarytus mainus, „Pistons“ nusprendė, kad naujokus integruoti į komandą prireiks laiko, rezultatai nežada vietos atkrintamosiose, o stiprus naujokų biržos šaukimas turi didesnę vertę nei D.Motiejūnas ir Marcusas Thorntonas.

Dabar „Pistons“ išsaugojo šaukimą ir vasarą vis dar turės galimybę pasirašyti ilgalaikę sutartį su D.Motiejūnu.

Kita vertus, toks „Pistons“ veto gali apsunkinti Detroito bandymus suorganizuoti mainus ateityje. NBA klubai dabar atsargiau vertins derybas su „Pistons“. Komandos treneriui ir krepšinio operacijų prezidentui Stanui Van Gundy teks ginti savo reputaciją.

Bet atšauktų mainų efektas toks, kad „Pistons“ išsaugojo lankstumą – įdomią NBA naujokų biržą ir visas galimybes įsigyti norimą žaidėją – D.Motiejūną, vasarą. O atšaukti mainai gerokai sukaustė „Rockets“ ir „76ers” komandas.

Pirmiausia, „Rockets“ nukenčia finansiškai. Iškeisdami D.Motiejūną Hjustono vadovai paskutinę NBA mainų dieną pagerino finansinę klubo situaciją.

„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Atsikratę lietuvio ir kito iškeisto žaidėjo Marcuso Thorntono atlyginimo, jie būtų nusileidę žemiau mokesčių ribos. Dabar situacija grįžta ir „Rockets“ turės sumokėti beveik 5 mln. JAV dolerių mokesčių. Jei mainai būtų įvykę, „Rockets“ būtų sutaupę tuos 5 milijonus ir pasidalinę su kitomis mokesčių ribos neperžengusiomis NBA komandomis pinigus tų, kurie mokesčių ribą viršija.

„Rockets“ trijų komandų mainais tikėjosi ne tik palengvinti finansinę naštą, bet gauti perspektyvų žaidėją NBA naujokų biržoje.

D.Motiejūnas ir M.Thorntonas grįžta į Hjustoną ir sustiprina „Rockets“ šansus patekti į atkrintamąsias. Bet dabar tai nėra žūtbūtinis Hjustono tikslas, todėl nieko pernelyg nereiškia.

„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Prie viso to „Rockets“ direktoriaus Darylo Morey dabar laukia pakankamai nemaloni akistata su dviem žaidėjais, kuriuos jis jau buvo išsiuntęs lauk.

Ką prarado „76ers“? Be jokios priežasties atleido atletišką puolėją  JaKarrą Sampsoną tam, kad sudėtyje liktų vietos registruoti J.Anthony. J.Sampsonas į Filadelfiją nebegrįš, nes pasirašė kontraktą su „Denver Nuggets“. 

Be to, „76ers“ neteko iš „Rockets“ atsiųsto NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimo.

„Pistons“ rizikuoja reputacija, bet atšauktais mainais šioje situacijoje laimėjo daugiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius