-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 23

Be paso likęs E.Kanteris nori JAV pilietybės: „Jie mano šeimą į kalėjimą sukiš“

„Oklahoma City Thunder“ krepšininkas Enesas Kanteris sieks JAV pilietybės po to, kai sulaukė grasinimų mirtimi gimtojoje Turkijoje.
Enesas Kanteris
Enesas Kanteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turkija NBA

Šeštadienį, per savo 25-ąjį gimtadienį, E.Kanteris užstrigo Bukarešto oro uoste Rumunijoje, nes skristi į Turkiją jam nebuvo leista. Valstybė atšaukė jo paso galiojimą.

Į Bukareštą iš Frankfurto krepšininkas atvyko šeštadienį apie 13.00 val. vietos laiku. Įsikišus NBA, E.Kanteris apie 17.00 val. paliko Rumuniją ir buvo nuskraidintas į Londoną.

Į JAV sugrįžęs krepšininkas surengė spaudos konferenciją, kurioje neslėpė atsidūręs beviltiškoje situacijoje.

„Tai visiškai beprotiška. Praėjusiais metais Turkijos valdžia surengė suvaidintą perversmą, kad ir toliau galėtų viską kontroliuoti. Dabar prezidentas Recepas Erdoganas valdo viską – armiją, policiją, teisėjus ir žurnalistus“, – toliau gimtosios šalies režimą kritikavo turkas.

Būtent dėl tokių pasisakymų jis nuolat sulaukia grasinimų mirtimi ir yra nepageidaujamas Turkijoje. E.Kanteris šalies prezidentą yra palyginęs su diktatoriumi Adolfu Hitleriu.

Krepšininkas palaiko opozicijos lyderį Fethullah Guleną.

„Pas mus nėra jokios demokratijos. Jokios žodžio ar religijos laisvės. Jeigu bandyčiau bendrauti su savo šeima, jie tikriausiai klausytųsi pokalbių ir įkištų juos į kalėjimą. Ir kalėjimuose tikrai nėra smagu“, – ironizavo E.Kanteris.

Krepšininkas turi žalią kortą, bet ne JAV pilietybę. Be paso jis negali grįžti į Turkiją, kur buvo suplanavęs savo labdaros fondo renginius. Negana to, jis negalės patekti ir į Kanadą, o „Thunder“ sezono metu žaidžia su „Toronto Raptors“.

Šešis sezonus NBA žaidžiantis krepšininkas tikisi, kad JAV pilietybę bus galima įgyti skubos tvarka: „Jaučiu, kad čia dabar yra mano namai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius