-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12

Blogiausią vietą istorijoje užėmę amerikiečiai: „Nėra viskas taip jau blogai“

JAV krepšinio rinktinė pasaulio čempionate užims 7 arba 8 vietą ir tai reiškia, kad amerikiečiams turnyras Kinijoje yra blogiausias istorijoje. Kovoje dėl 5 vietos amerikiečiai 89:84 nusileido Serbijai.
Donovanas Mitchellas ir Kemba Walkeris
Donovanas Mitchellas ir Kemba Walkeris / FIBA nuotr.

Po antro pralaimėjimo iš eilės pasaulio čempionate JAV rinktinės treneris Greggas Popovichius atidavė duoklę varžovams.

„Man visą laiką darė įspūdį jų charakteris. Jie to laikėsi. Jie atkaklūs. Šiandien buvo puikus to pavyzdys. Serbijos rinktinė yra labai patyrusi. Saša puikiai juos parengė. Jie nėra tik talentingi. Jie žaidžia fantastiškai. Jie prišoka prie laisvo žmogaus kiekvienos atakos metu. Žinoma, jie dar ir talentingi“, – po pralaimėjimo kalbėjo vienas garsiausių pasaulio trenerių.

„Sacramento Kings“ puolėjas Harrisonas Barnesas, nepaisant prasto amerikiečių pasirodymo, džiaugėsi, kad atstovavo savo šaliai.

„Nėra viskas taip jau blogai. Širdyje esu krepšininkas. Aš norėjau žaisti ir varžytis, o ne treniruotis. Kartočiau tai akimirksniu. Galimybė atstovauti savo šaliai, bent jau tokiam žaidėjui kaip aš, dažnai nepasitaiko. Turi vertinti tokias galimybes ir jomis pasinaudoti. Man buvo garbė tai daryti“, – pabrėžė JAV krepšininkas.

„Scanpix“/AP nuotr./Harrisonas Barnesas
„Scanpix“/AP nuotr./Harrisonas Barnesas

Mylesas Turneris taip pat stebėjosi amerikiečiams liejama kritika.

„Ši sudėtis paaukojo labai daug dėl savo šalies. Savo vasarą, kūnus ir mintis. Mums nepavyko ir niekam dėl to nėra liūdniau nei mums, bet aš atsisakau toleruoti kritiką mūsų žaidimui. Negalite abejoti mūsų atsidavimu. Mūsų charakteris, dvasia. Viską palikome aikštėje. Nerodykite mums ar treneriams nepagarbos, bet gerbkite krepšinio pasaulį – šios šalys yra talentingos. Mes atvykome į rinktinę, kai kiti atsisakė. Mes iškovojome vietą olimpinėse žaidynėse. Mes turime susigrąžinti savo palikimą, mes iš tiesų esame blogojoje istorijos pusėje. Tačiau tai tik pavers kitus medalius saldesniais“, – emocingai socialiniame tinkle rašė „Indiana Pacers“ komandos puolėjas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Amerikiečiams pasaulio čempionatas dar nesibaigė. Jie žais rungtynes dėl 7 vietos su Čekija arba Lenkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius