-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 26

Dainius Adomaitis atkeliavo į legendinį NBA klubą

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis pradeda stažuotę šlovinga istorija besididžiuojančiame ir tarp šio sezono favoritų įvardijamame NBA klube „Boston Celtics“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atostogos po Europos krepšinio čempionato D.Adomaičiui buvo labai trumpos.

Pirmadienį Lietuvos rinktinės strategas išskrido į Jungtines Valstijas, kur dešimt dienų stebės ir analizuos, kaip dirba „Boston Celtics“ treneriai ir žaidėjai.

„Kiekvienam treneriui svarbu pamatyti, kaip dirba geriausi pasaulio krepšinio klubai, jo žaidėjai. Šią savaitę Bostono krepšininkai pradeda rengtis naujam sezonui, o iki jų ikisezoninių rungtynių turėsiu galimybių pasisemti patirties“, – 24sek sakė D.Adomaitis.

Septyniolika NBA čempionų titulų iškovojusiame klube, kuris praėjusį sezoną žaidė Rytų konferencijos finale, durys atsiveria ne kiekvienam. Tačiau „Celtics“ mielai sutiko įsileisti dar vieną lietuvį.

D.Adomaitis neslėpė, kad jo asistento rinktinėje Beno Matkevičiaus, dirbančio Bostono klube tarptautiniu skautu, žodis irgi turėjo reikšmės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Boston Celtics“ gynėjas Kyrie Irvingas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Boston Celtics“ gynėjas Kyrie Irvingas.

Pats D.Adomaitis pastaraisiais metais tokiu metu dėl užimtumo Klaipėdos „Neptūne“ rečiau sekdavo NBA įvykius, bet Šiaurės Amerikos krepšinio lyga jam tikrai nėra nepažįstama planeta. Lietuvos rinktinės treneris simpatizuoja kelių NBA komandų žaidimui, o birželį dar dažniau užmesdavo akį į ekraną.

„Daugiau NBA pasižiūrėdavau, kai ten prasidėdavo atkrintamosios varžybos – tada būna pats įdomumas“, – sakė D.Adomaitis.

Kultinis „Celtics“ statusas, komandos naujokas Kyrie Irwingas ir kiti Bostono žaidėjai yra svarbi, bet ne pagrindinė priežastis, kodėl D.Adomaitis taip norėjo iš vidaus pažvelgti į Bostono ekipos pasaulį.

„Celtics“ D.Adomaičiui įdomus ir dėl trenerio – 40-metis Bradas Stevensas, nepaisant jauno amžiaus, stulbinamai greitai pasiekė aukštumų NCCA pirmenybėse su Batlerio universiteto ekipa ir nuo 2013 metų sėkmingai vadovauja garsiajam NBA klubui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Boston Celtics“ treneris Bradas Stevensas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Boston Celtics“ treneris Bradas Stevensas.

„Jis yra viena priežasčių, kodėl ten keliauju, – pripažino 43 metų D.Adomaitis, pats buvęs jauniausias pagrindinis treneris šių metų Europos čempionate. – B.Stevensas dirba labai įdomiai, esu surinkęs nemažai informacijos apie jį.“

Per dešimt dienų kitapus Atlanto D.Adomaitis ketina visą dėmesį skirti „Celtics“ pratyboms ir šįkart nėra numatęs susitikimų su NBA rungtyniaujančiais lietuviais Jonu Valančiūnu („Toronto Raptors“), Mindaugu Kuzminsku („New York Knicks“) ir Domantu Saboniu („Indiana Pacers“).

Internetas visur yra geras, šiais laikais galima dirbti bet kuriame pasaulio taške.

Šiais žaidėjais, kaip ir Eurolygoje rungtyniaujančiais mūsų šalies krepšininkais, dėl chaoso tarptautiniame krepšinyje D.Adomaitis dar negreitai galės remtis aikštėje, nors Lietuvos rinktinė jau lapkritį pasiners į pasaulio čempionato atrankos rungtynes. C grupės varžybose lapkričio 23 dieną mūsų šalies komanda išvykoje kovos su Kosovo komanda, o lapkričio 26 dieną Klaipėdoje – su Lenkija (grupėje dar žais Vengrija).

Iki spalio 12 dienos D.Adomaičiui reikės išsiųsti į FIBA preliminarų žaidėjų sąrašą, prieš tai pasirinkus keturiolika vyrų, kurie pradės kelią į 2019 metų planetos pirmenybes Kinijoje.

„Internetas visur yra geras, šiais laikais galima dirbti bet kuriame pasaulio taške. Rinktinės planai yra dėliojami, dabar viskas vyks dar greičiau“, – keliaudamas į Bostoną sakė D.Adomaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius