Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 09

Domantas Sabonis atvirai – apie tai, ką paveldėjo iš tėvo

„Kovo beprotybės“ laukiantis Domantas Sabonis sulaukia vis daugiau dėmesio už Atlanto, o su juo ir palyginimų su garsiuoju tėvu.
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis / 15min.lt montažas

„The Spokesman-Review“ apžvalgininkas Jimas Meehanas mano, kad yra dvi D.Sabonio pusės.

Aikštėje 20-metis krepšininkas tikrai nebijo pakovoti dėl savo vietos. Pavyzdžiui, kai nesulaukia komandos draugo perdavimo.

„Aš suprantu, jeigu jie negali perduoti kamuolio ar bijo, kad praras kamuolį. Dažniausiai paklausiu jų, ar jie mane matė. Būna, kad aš manau, jog esu laisvas, bet kažkas mane dengia iš nugaros ir aš nematau. Dažniausiai aš esu neteisus, bet...“, – apie santykius aikštėje kalba pats D.Sabonis.

Gonzagos ekipos aistruoliai būtent tokį krepšininką mato aikštėje – įsijautusį, demonstratyvų ir aistringą. Tačiau jie nemato, koks jis yra už aikštės ribų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Panašumai su legendiniu tėvu

Laisvalaikiu D.Sabonis yra ramus, tylus ir niekada neatsisakantis numigti. Tai išdavė jo komandos draugas ir kambariokas Kyle'as Dranginis: „Jam patinka atsipalaiduoti, pajuokauti kaip paaugliui. Už aikštės ribų jis visai kitoks. Atrodo, kad tas emocijas jis prieš rungtynes apsirengia kartu su apranga.“

Aš myliu krepšinį ir tos emocijos tiesiog išsiveržia. Galbūt aš tai gavau iš tėčio.

D.Sabonis mano, kad tokį persimainymą jis galėjo paveldėti ir iš tėvo Arvydo: „Aš myliu krepšinį ir tos emocijos tiesiog išsiveržia. Galbūt aš tai gavau iš tėčio. Jis taip pat žaidė emocingai. Žmonės sako, kad aš jiems primenu jį.“

Ramumą už aikštės ribų jaunasis krepšininkas taip pat sieja su tėvo charakteriu: „Jis taip už aikštės ribų buvo drovus. Aš esu drovus su žmonėmis, kurių nepažįstu, bet atsipalaiduoju su draugais.“

Komandos draugams D.Sabonio emocijų proveržiai patinka, nors pats krepšininkas jų kartais ir susigėsta. 

„Man tai labai patinka. Manau, kad jis nusipelno kamuolio kiekvieną kartą, kai jo paprašo. Jeigu būčiau jis, aš irgi rėkčiau. Manau, kad jis yra neįvertintas lyderis. Jis mus aikštėje labai užveda“, – apie lietuvį kalbėjo Silas Melsonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Galimybės – beribės

Gonzagos komandos trenerio asistentas Tommy Lloydas įdėjo daugiausia pastangų, kad prisiviliotų D.Sabonį. Jis pastebėjo jaunuolį Europos U-16 čempionate ir kreipėsi į „Portland Trail Blazers“, kad gautų Arvydo Sabonio kontaktus.

Domanto vyresnis brolis Tautvydas artimai bendravo su „Bulldogs“ atstovu ir suteikė jiems daug reikalingos informacijos apie brolį.

„Aš pamačiau pastangas, kovą dėl kamuolių, jėgą ir puikią kairę ranką. Jis viską turėjo. Buvo tik neaišku, ar jis nori žaisti JAV. Tik po susitikimo Malagoje supratau, kad tai įmanoma“, – apie pažintį su lietuviu kalbėjo treneris.

Gonzagos treneris Markas Few niekada negaili komplimentų A.Sabonio sūnui: „Jis visuomet klauso patarimų ir turi nuostabią darbo etiką. Kai tai sudedi su puikiu ir greitu mąstymu, krepšininko galimybių ribos – kažkur danguje.“​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius