Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 13

Domantui Saboniui – ESPN liaupsės ir didžiausias laukiantis iššūkis

Iki NBA sezono pradžios likus pusantro mėnesio, ESPN braižo komandų kontūrus. Į JAV sporto giganto akiratį pateko ir „Oklahoma City Thunder“ su Domantu Saboniu. Amerikiečiai negailėjo 20-mečiui lietuviui liaupsių, tačiau išskyrė ir didžiausią stipriausioje lygoje jo laukiantį iššūkį.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / instagram nuotr.

ESPN žurnalistas Kevinas Peltonas pabrėžė, kad D.Sabonis yra legendinio Arvydo Sabonio sūnus su nušlifuotu žaidimu po krepšiu, didžiule energija baudos aikštelėje ir tobulėjančiu metimu iš vidutinio nuotolio. Tačiau fiziniai duomenys riboja jo galimybes blokuoti atletiškų priešininkų metimus ir jam gali kilti problemų stabdant judrius sunkiuosius krašto puolėjus.

„Sabonis iškart gali duoti naudos kaip atsarginis aukštaūgis, nors ir nežaidė NBA vasaros lygoje. Jam ją kompensavo olimpinės žaidynės“, – rašo ESPN.

K.Peltono teigimu, nors NCAA Domantas rungtyniavo ir sunkiuoju krašto puolėju, ir „centru“, NBA jam teks daugiau laiko praleisti prie tritaškio linijos.

Nors per dvejus metus „Gonzaga Bulldogs“ gretose pataikė tik du tritaškius, D.Sabonis gerai meta baudas (76,9 proc.) ir parodė potencialą atakuoti iš toli.

ESPN rašo, kad D.Sabonis turi gerą aikštės matymą, todėl galėtų sėkmingai skirstyti kamuolį būdamas toliau nuo krepšio.

ESPN teigimu, D.Sabonis pernelyg pasikliauja savo kairiąja ranka, bet ne be reikalo – kartu ir dėl gero kojų darbo, NCAA jis dvitaškius metė net 66,5 proc. tikslumu, kai atsidūrė baudos aikštelėje. Tai buvo antras geriausias rezultatas pirmajame NCAA divizione.

„Tačiau dėl ribotų fizinių galimybių Sabonis gali tikėtis žaisti vidurio puolėju tik labai trumpomis akimirkomis. Koledže jis blokavo tik 2,7 proc. visų varžovų metimų iš dviejų taškų zonos. Sabonis gerai skaito gynybą du prieš du, tačiau turės gerokai dažniau atsitraukti nuo krepšio dengdamas priešininką, nei buvo įpratęs“, – nerimauja ESPN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius