-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

Donato Motiejūno klubo sezoną pasmerkė NBA diva?

Prieš antrąsias serijos su „Golden State Warriors“ rungtynes J.Hardenas vyko į „Oracle“ areną ne komandos autobusu, bet su asmeniniu apsaugos darbuotoju, marketingo atstovu ir keturiais draugais. Atvykęs į areną ir eidamas per patikrą, jis atidavė savo krepšį asmens sargybiniui. Vietoj to, kad telefoną įdėtų į specialų plastikinį maišelį, taip pat atidavė tam pačiam vyrukui. Nelaukė, kol jo krepšys bus patikrintas ir praėjęs pro vartus nuėjo į rūbinę. Žinodamas, kad ir krepšį, ir telefoną jam atneš į rūbinę. Toks divos elgesys parodė, kaip „Rockets“ šį sezoną trūko vienybės, konstatuoja ESPN.
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NBA apžvalgininkai neabejoja – „Rockets“ rūbinėje atsirado trintis, kuri vienaip ar kitaip didėjo kelis pastaruosius sezonus.

Daug ką pasako „Rockets“ lyderio Jameso Hardeno elgesys.

Skelbiama, kad serijoje su „Warriors“ Hjustono komandos žaidėjai dažnai karščiuodavosi ir šaukdavo vieni ant kitų. Tiek aikštėje, tiek ant suolo.

Šūksniai girdėdavosi ir už rūbinės durų.

Daugelis stebėjosi vaizdeliu, kai J.Hardenas pataikė pergalingą metimą į „Warriors“ krepšį, bet nustūmė džiaugtis atbėgusį D.Motiejūną, o ant atsarginių suolo ekspresyviai džiaugėsi tik lietuvis ir šveicaras Clintas Capela.

VIDEO: Pergalingas J.Hardeno metimas į „Warriors“ krepšį

Šis sezonas buvo tikra disfunkcija. Pradedant J.Hardenu ir D.Howardu. Jie bandė būti draugais – J.Hardenas gimtadienio proga pavaišino „centrą“ vakariene Niujorke.

Bet broliškas ryšys, kuris būdingas ryškiausioms sėkmingų NBA komandų žvaigždėms, neužsimezgė.

„Tas ryšys buvo tikrai blogas“, – patvirtino šaltinis iš „Rockets“ komandos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas

D.Howardas jautė, kad yra žvaigždė ir „Rockets“ rūbinėje turėjo būti labiau gerbiamas. Žaismingumu garsėjęs krepšininkas pastaruosius du mėnesius buvo nepanašus į save – labai santūrus.

Puolime jis atrodė tarsi sustingęs, nors treneris J.B.Bickerstaffas ir komandos draugai nuolat kartojo, kad reikia maitinti Dwightą kamuoliais.

Paklaustas, kodėl dažniau negauna kamuolio, Dwightas atšovė: „Paklauskite žmonių, kurie už tai atsakingi“.

Vienas tų atsakingųjų – J.Hardenas, kurio rankose kamuolys būna dažniausiai.

Bet per komandos susirinkimą vasarį D.Howardas tylėjo ir nieko nepasakė, kad norėtų gauti daugiau kamuolių. Esą tai nuvylė „Rockets“ komandos draugus, aukštaūgis prarado jų pagarbą.

VIDEO: Paskutinės D.Motiejūno rungtynės Hjustone?

Sezono pradžioje atleistas „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as sakė, kad D.Howardas nebe tas krepšininkas, koks buvo anksčiau. Esą jį aikštėje suvaržė traumos.

Bet sugrįžkime prie J.Hardeno. Tai labai spalvinga asmenybė. Jis laikosi atokiau nuo komandos, turi sausą humoro jausmą, bet labai nori laimėti. Todėl pralaimėjimai snaiperį labai erzino.

J.Hardeną nuvylė D.Howardas. Gynėjas tikėjosi, kad vidurio puolėjas reikalaus kamuolio, bet dažniau tik skųsdavosi ir rodydavo nepasitenkinimą. D.Howardo charakteris – minkštas, draugiškas ir šiltas. Visiška priešingybė J.Hardenui.

Kartais atrodydavo, kad D.Howardui žaisti neįdomu. Jis tiesiog lakstydavo po aikštę.

Aukštaūgį pykdė tai, kad J.Hardenas jo negerbia tiek, kiek jis norėtų. D.Howardas netgi rašė žinutes buvusiems komandos draugams ir prašė jų pagalbos išspręsti problemas.

Tokie lyderių santykiai kenkė komandai. Ryšio trūkumą tarp lyderių akivaizdžiai atspindėjo šio sezono „Rockets“ rezultatai.

Jeigu „Rockets“ vasarą greitai neišspręs problemų, Hjustono lauks dar vienas kankinantis sezonas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius