-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05

Donato Motiejūno likimo broliai: NBA žaidėjai, kurie vis dar yra be sutarties

2016-2017 m. sezono laisvųjų agentų turgus atsidarė prieš keletą mėnesių, tačiau nemažai praėjusį sezoną NBA rungtyniavusių krepšininkų dar neturi naujos sutarties su klubu. Donatas Motiejūnas priverstas individualiai ruoštis naujiems krepšinio metams, o mes pateikiame sąrašą žaidėjų, kuriems jau senokai turėjo būti pasiūlytas kontraktas.
Stovyklos akimirkos
Stovyklos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Donatas Motiejūnas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Apie D.Motiejūno likimą buvo kalbėta ne kartą, tačiau niekas nežino tikrosios situacijos, kurioje šiuo metu yra Lietuvos krepšininkas. Puolėjas praleido olimpines žaidynes, jau pradėjo pasiruošimą naujajam NBA sezonui, tačiau vis dar neturi naujos komandos.

Žinoma, rizika siūlyti sutartį žaidėjui, kurio nugaros būklė kelia didelių įtarimų yra milžiniška, tačiau keista, kad šanso lietuviui nesuteikia nė vienas NBA klubas.

Juk būna, kad rizika pasiteisina, o D.Motiejūnas būdamas sveikas gali padėti ne vienai lygos ekipai. Darrylas Morrey greičiausiai trina rankomis ir puolėjui siūlo mažą kontraktą, kurio lietuvis priimti neketina.

Įdomu, kaip visa ši situacija baigsis, nes nėra abejonių, kad vėliau lietuvis apie savo 2016-ųjų vasarą papasakos plačiau. Kol kas, belieka tik laukti ir tikėtis, kad D-Mo jau po poros mėnesių išbėgs ant amerikietiško NBA parketo.

JR Smithas

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas

NBA čempionas JR Smithas yra labai svarbus krepšininkas artėjančio sezono „Cavaliers“ ekipai. LeBronas Jamesas jau pratęsė sutartį su klubu, o savo paties išplatintame vaizdo įraše stipriai ragino komandos vadovus kuo greičiau sutvarkyti JR Smitho situaciją.

Tačiau į viešumą išlindo ir tai, jog naujų sutarčių su komanda neturi ir visas trenerių štabas. Sunku pasakyti, kodėl „Cavaliers“ vadovai delsia, tačiau JR Smithas jau daug sykių pareiškė, kad nori likti Klivlande. Greičiausiai derybos turėtų baigtis greitu metu.

Lance'as Stephensonas

„Scanpix“/AP nuotr./Lance'as Stephensonas
„Scanpix“/AP nuotr./Lance'as Stephensonas

Sunku patikėti, kad vos prie kelis sezonus Indianoje L.Stephensonas rinko trigubus dublius, o vidutiniškai per rungtynes pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko beveik 5 rezultatyvius perdavimus.

Gynėjas vis dar yra be sutarties, o pranešimų apie susidomėjimą juo nėra itin daug. Praėjusį sezoną jis pradėjo „Clippers“ ekipoje, tačiau vėliau buvo atleistas, o papildęs „Grizzlies“ gretas atrodė išties neblogai.

Gynėjas Memfyje per 26 rungtynes vidutiniškai pelnė po 14 taškų, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko beveik 3 rezultatyvius perdavimus. Verta paminėti, kad „Grizliai“ tuo metu buvo smarkiai išretinti traumų, todėl šiuos statistinius rodiklius žaidėjui susirinkti buvo nesunku.

Joshas Smithas

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Joshas Smithas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas ir Joshas Smithas

Praėjusį sezoną J.Smithas taip pat pradėjo „Clippers“, tačiau buvo atleistas ir sugrįžo į „Rockets“, kur rungtyniavo ir 2014-2015 m. sezone. Būtent pastarajame jis per 55 rungtynes rinko po 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o tai išties yra labai neblogi rodikliai.

30-metis puolėjas vis dar yra pakankamai atletiškas, kad galėtų būti naudingas tinkamoje komandoje. Į „Rockets“ krepšininkas jau tikrai nesugrįš, o jo ateitis NBA lieka neaiški.

Mario Chalmersas

„Scanpix“/AP nuotr./Mario Chalmersas ir Mattas Barnesas
„Scanpix“/AP nuotr./Mario Chalmersas ir Mattas Barnesas

Įžaidėjas praėjusį sezoną rungtyniaudamas Memfyje vidutiniškai rinko po 11 taškų ir atliko beveik po 4 rezultatyvius perdavimus ir labai padėjo „Grizzlies“ ekipai, kuri buvo išretinta traumų.

Tačiau jis galiausiai ir pats patyrė Achilo sausgyslės traumą, o vėliau iš komandos buvo atleistas.

Rugsėjo mėnesį M.Chalmersui jau yra leista sportuoti pilna jėga, o gynėjas galėtų būti puikus atsarginis įžaidėjas bet kokiai komandai. Jis du kartus laimėjo NBA titulą, todėl turi nemažai patirties ir gali padėti ugdyti jaunuosius lygos krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius