-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 12

Ekspertai: kokius ėjimus toliau turėtų daryti sezoną baigusi „Rockets“?

„Houston Rockets“ sezonas baigėsi, o tai reiškia, kad atėjo metas pagalvoti apie tai, kas ateityje laukia Jameso Hardeno ir kompanijos. ESPN ekspertų komanda aptarė daugelį variantų, o mes jums pateikiame pačias įdomiausias Tomo Haberstroho, Chriso Herringo, Timo McMahono, Jeremiaso Engelmanno ir Kevino Peltono mintis.
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Artėjančią vasarą „Rockets“ neturėtų atlikti labai rizikingų sprendimų, o vietoje to reikėtų tęsti pradėtą darbą. Hjustono klubui reikėtų gero žaidėjo gynyboje po krepšiais arba dar vieno atsarginio gynėjo, tačiau jie galėtų pabandyti savo laimę gaunant ir didesnę žvaigždę.

Štai J.Engelmannas mano, kad „Warriors“ šią vasarą gali nesusigrąžinti visų savo krepšininkų, o juos galėtų iš varžovų panosės pagriebti „Rockets“. Taip pat neatmeta galimybė, jog generalinis vadybininkas Darylas Morey gali bandyti į Hjustoną privilioti dar vieną elitinę lygos žvaigždę, tačiau to tikimybė nėra labai didelė.

Ar jiems vertėtų pratęsti sutartį su Nene? O gal geriau pasirašyti sutartį su kitu vidurio puolėju?

ESPN ekspertai vieningai sutaria, kad Nene kontraktas neturėtų būti labai didelis ir truktų vienerius metus. Jeigu žaidėjas užsimanytų gerokai didesnių pinigų, tai „Rockets“ turėtų paieškoti kito aukštaūgio.

Hjustono ekipa šią vasarą turės galimybę pratęsti sutartį ir su vidurio puolėju Clintu Capela, tačiau kontraktas neturėtų siekti 10 mln. JAV dolerių per metus. Priešingu atveju, didesnis nebus siūlomas ir žaidėjas 2018-aisiais turėtų tapti apribotuoju laisvuoju agentu.

Kokie mainai „Rockets“ būtų naudingi?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Trevoras Ariza
AFP/„Scanpix“ nuotr./Trevoras Ariza

Hjustono klubui naudingiausias būtų krepšininkas, kuris sudarytų superžvaigždžių duetą su J.Hardenu, tačiau labiau realistiški mainai, kurie padėtų „Rockets“ sustiprinti atsarginių suolelį.

Po krepšiais reikia didesnės pagalbos, o Trevoras Ariza nuolat turi rungtyniauti labai didelių minučių skaičių. Realiais kandidatais galima įvardinti aukštaūgius Davidą Westą, Dewayne'ą Dedmoną ar Edą Davisą, o pati didžiausia „Rockets“ svajonė būtų mainų būdu gauti Kristapą Porzingį.

Jis velniškai tiktų Hjustono žaidimo stiliui, o jo gynyba padėtų „Rockets“ po krepšiais.

Per kitus penkerius metus ESPN „Rockets“ komandai prognozuoja keletą apsilankymų Vakarų konferencijos finale, tačiau pagrindiniais konkurentais ir toliau turėtų likti „Warriors“.

Daug kas priklauso nuo „Jazz“ ir „Clippers“ vasaros sprendimų bei ką su savo startinio įžaidėjo pozicija darys „Spurs“.

„Rockets“ yra arčiau galimo titulo nei parodo jų pralaimėjimas „Spurs“, o tai puikiai įrodo „Mavericks“ pavyzdys 2011 metais. Tuomet Dalaso klubas taip pat užėmė trečią vietą Vakaruose ir nustebino daugelį, kai NBA superfinale patiesė „didžiojo trejeto“ vedamą „Heat“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius