-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

ESPN sukritikavo Domantą Sabonį: našta, kuriai dabar vieta ant suolo

Domantas Sabonis tapo našta „Oklahoma City Thunder“ komandai, todėl artėjant svarbiausioms sezono kovoms lietuvis pasislinks ant atsarginių suolo, konstatuoja ESPN. JAV sporto gigantas įvertino „Thunder“ mainus su „Chicago Bulls“, kurie turės įtakos 20-mečio puolėjo minutėms Oklahomoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Thunder“ treneris Billy Donovanas buvo kantrus su Domantu. Jis leido lietuviui visas 57 reguliariojo sezono rungtynes pradėti komandos starto penkete, nors galbūt nebūtinai aukštaūgis buvo to vertas.

Tačiau mainai su „Bulls“ išjudins D.Sabonio neliečiamybę – starto penkete rungtynes dabar turėtų pradėti iš Čikagos atvykęs 206 cm ūgio puolėjas Tajus Gibsonas (vid. 11,6 tšk., 7 atk. kam.).

„Domantas Sabonis pastarosiomis savaitėmis tyliai tapo našta „Thunder“ starto penketui“, – rašo ESPN.

Amerikiečiai pastebėjo, kad iki gruodžio 23-iosios lietuvio tritaškių pataikymas siekė net 44,4 proc., bet pastaruosius du mėnesius iš toli jis atakuoja vos 14,6 proc. tikslumu (7/48 trit.).

„Dėl netaiklių tritaškių ir neaktyvumo puolant kitais būdais, Sabonis tapo vienu neefektyviausių NBA pagalbinių žaidėjų, – konstatuoja ESPN. – Kad galėtų rimčiau pasistumdyti NBA atkrintamosiose varžybose, Oklahomai reikėjo didesnės pagalbos sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Gibsonas padės komandai su gynyba ir atkovotais kamuoliais.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tajus Gibsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tajus Gibsonas

Tiesa, kaip ir D.Sabonis, T.Gibsonas nėra patikimas metikas iš trijų taškų zonos. 31-erių amerikietis beveik nemeta tolimų metimų.

Tačiau ESPN manymu, „Thunder“ starto penketas su T.Gibsonu vietoj D.Sabonio vis tiek bus geresnis.

Vis dėlto Camerono Payne'o netektis susilpnino Russello Westbrooko dublerio poziciją. Kai „Thunder“ lyderis ilsisi, varžovai ir taip įmeta 7,8 taško (per 100 atakų) daugiau nei Oklahomos komanda.

Nors „Thunder“ sustiprėjo ir išpešė daugiau naudos iš šių mainų, ESPN nemano, kad D.Sabonio ekipa pajėgi pakilti aukščiau šeštos vietos Vakarų konferencijoje, o tai reikštų pasitraukimą iš atkrintamųjų varžybų jau pirmajame etape. Ar varžovas būtų „San Antonio Spurs“, ar „Houston Rockets“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius