-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 03

Geros naujienos Lietuvos rinktinei – vietoj Vokietijos laukia lengvesnis grobis

Lietuvos rinktinė nugalėjo Kanadą ir jau užsitikrino vietą antrajame pasaulio čempionato etape. Jame lauks Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinės. Pastaroji iš kelio lietuviams pašalino rimtą varžovą – Vokietiją.
Victoras Lizas
Victoras Lizas / FIBA nuotr.

Po dvi geriausias H ir G grupių komandas antrajame etape persikels į L grupę Nandzingo mieste. Po antradienio rungtynių jau tapo aišku, kad tai bus šios keturios komandos – Lietuva, Australija, Prancūzija ir Dominikos Respublika.

Dvi geriausios komandos iš L grupės pateks į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Prieš čempionatą daugelis prognozavo, kad iš G grupės išeis Prancūzija ir Vokietija, tačiau vokiečiai sensacingai 68:70 nusileido Dominikos Respublikai ir atsisveikino su pasaulio čempionatu.

VIDEO: Dominikos Respublikos emocijos patekus į antrą pasaulio čempionato etapą

Tai greičiausiai yra gera žinia Lietuvai. Vokietija yra kur kas solidesnė komanda, galinti pasigirti bent keliais aukšto lygio krepšininkais, galinčiais nulemti rungtynes. Tai ir bandė padaryti Dennisas Schroderis, pelnęs 20 taškų ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus pragaištingame mače. Maximilianas Kleberis taip pat turi savo vietą NBA. Šalia jų Vokietijos rinktinėje yra ir gerų Eurolygos žaidėjų, kurie nespėjo suspindėti Kinijoje.

Dominikos Respublikos rinktinė tokių išteklių neturi. Tiesa, Karibų jūroje įsikūrusi valstybė tikriausiai galėtų pasigirti viena solidžiausių priekinių linijų visame čempionate, kadangi būtent iš šios šalies yra kilę NBA žvaigždės Karlas-Anthony Townsas bei Alas Horfordas, tačiau nė vienas iš paminėtų aukštaūgių į Kiniją neatvyko. Šios rinktinės daugumą sudaro Pietų Amerikos klubuose rungtyniaujantys žaidėjai.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dennisas Schroderis
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dennisas Schroderis

10 mln. gyventojų turinti ispanakalbė šalis giliomis krepšinio tradicijomis pasigirti negali.

Dominikos Respublika į pasaulio čempionatą pateko vos trečią kartą istorijoje, o FIBA reitinge ji užima 18 vietą. Lietuviai yra šešti.

Lotynų Amerikos atstovai šiame čempionate kliaunasi 30-mečiu Eloy Vargu, kuris yra naudingiausias (16) ir daugiausiai kamuolių (5,5) atkovojantis žaidėjas rinktinėje.

Rezultatyviausias Dominikos Respublikos rinktinėje yra po 16 taškų kol kas renkantis Victoras Lizas.

Šioje rinktinėje yra ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje praėjusiame sezone rungtyniavęs Dagoberto Pena, kuris daug žaidimo laiko čempionate negauna.

BNS foto/Dagoberto Pena
BNS foto/Dagoberto Pena

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį žais rungtynes dėl pirmosios vietos H grupėje su Australija.

Antrasis pasaulio čempionato etapas vyks rugsėjo 6-9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius