Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02

Į prestižinį postą NBA pretenduojantis Artūras Karnišovas turi didžiulį kozirį

Niujorko žiniasklaida skelbia, kad Artūras Karnišovas tęsia lenktynes dėl „Brooklyn Nets“ generalinio direktoriaus posto. Pranešama, kad „Denver Nuggets“ generalinio direktoriaus pavaduotojas yra vienas iš trijų pagrindinių kandidatų tapti „Nets“ vadovu. Ir 44-erių lietuvis turi tai, ko trūksta jo konkurentams.
Donatas Motiejūnas ir Artūras Karnišovas
Donatas Motiejūnas ir Artūras Karnišovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rado kitą kelią į NBA

Kalbama, kad jei NBA skautų darbas tais laikais būtų labiau pažengęs, 1990-2000 metais A.Karnišovas dar kaip krepšininkas būtų patekęs į stipriausią krepšinio lygą.

Tačiau į ją jis prasibrovė ne kaip krepšininkas, o klubo darbuotojas. 2003-2008 metais Naujajame Džersyje lietuvis dirbo NBA krepšinio operacijų personale. Naujajame Džersyje jis vis dar turi namą.

Kiti du A.Karnišovo konkurentai – J.Valančiūną NBA naujokų biržoje pašaukęs buvęs „Raptors“ vadovas Bryanas Colangelo ir „Rockets“ krepšinio operacijų viceprezidentas Gerssonas Rosas.

Vėliau A.Karnišovas tapo „Rockets“ tarptautiniu skautu, organizavo prestižinę „Adidas Eurocamp“ talentų stovyklą 2011 ir 2012 metais, nuo 2013-ųjų tapo „Nuggets“ generalinio direktoriaus pavaduotoju, o 2013-2014 m. darbavosi JAV rinktinės skautu.

Dukart olimpinės bronzos medalininkas, triskart Eurolygos finalo ketverto dalyvis, triskart Ispanijos, sykį – Italijos čempionas, geriausias metų Europos krepšininkas. Tokie titulai puošė A.Karnišovo krepšininko karjerą, bet panašu, kad lietuvis puikiai įsiliejo ir į NBA virtuvę.

„Europoje jis buvo tikra žvaigždė. Amerikoje – koledžo žvaigždė. O pastaraisiais metais jis dirbo NBA virtuvėje. Kas turi geresnį CV? – klausė ilgametis NBA treneris PJ Carlesimo. – Ir jis nesustoja. Artūras dar žygiuos į priekį. Ir jis turbūt taps kitu tarptautiniu generaliniu direktoriumi“.

Buvusio „Nets“ trenerio teigimu, A.Karnišovas prieš savo konkurentus turi daug pranašumų. Pirmiausia, jis turi puikų tarptautinio krepšinio suvokimą kaip žaidėjas, skautas ir NBA darbuotojas. Tai garantuoja globalią darbo strategiją.

„Nets“ kaip tik ieško tarptautinio krepšinio specialisto. Bruklino klubas ketina investuoti į tarptautinius talentus, ko labai pasigedo iš buvusios valdžios. O tarptautinis krepšinis ir yra A.Karnišovo arkliukas.

Vos tik atvykęs darbuotis į Denverį A.Karnišovas pasirūpino, kad „Nuggets“ papildytų Europos talentai bosnis Jusufas Nurkičius, praėjusią naktį Joną Valančiūną skriaudęs serbas Nikola Jokičius ir prancūzas Joffrey Lauvergne.

Be to, A.Karnišovas prisidėjo prie to, kad „Nuggets“ pašauktų Kinijoje praėjusį sezoną rungtyniavusį įžaidėją Emmanuelį Mudiay. Dirbdamas Hjustone jis įkalbino vadovus gauti Donatą Motiejūną.

Didžiausias klaustukas

Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Karnišovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Karnišovas

Bet, kaip ir visi trys pretendentai į „Nets“ direktoriaus postą, A.Karnišovas turi ir silpnųjų vietų.

Jis niekada nepriėmė galutinių sprendimų NBA klube ir niekada nesistažavo Plėtojimosi lygoje. Naujose pareigose jam greičiausiai reikėtų stipraus pavaduotojo.

Bet vienas garsiausių JAV krepšinio žurnalistų Adrianas Wojnarowskis teigia, kad A.Karnišovo pliusai nenuginčijami: kelių kalbų mokėjimas, stiprūs ryšiai su „Nets“ savininko Michailo Prochorovo komanda. Lietuviui taip pat imponuoja analitinis požiūris, o tai patinka „Nets“ direktorių valdybos vadovui Dmitrijui Razumovui.

A.Karnišovas taip pat sutaria ir su kitais svarbiais „Nets“ asmenimis.

Tačiau ar „Nets“ pasirinks generalinio direktoriaus pareigų niekada neužėmusį lietuvį, kai tarp pasirinkimų yra šioje srityje ilgai dirbęs Bryanas Colangelo, – geras klausimas. Kita vertus, visi tarptautinio krepšinio svertai – būtent lietuvio pusėje.​

Viskas priklausys nuo to, kuria linkme pasuks „Nets“. Bruklino klubo vadovai iš Rusijos neskuba priimti galutinio sprendimo – lenktynėse finišo tiesioji dar nepasiekta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius