Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 12

Istorijos pabaiga: Mindaugas Kuzminskas – atleistas

Kad Mindaugas Kuzminskas nefigūravo „New York Knicks“ trenerio Jeffo Hornaceko planuose, matė visi. Ant suolo su kostiumu komandos draugus dažniausiai palaikiusio lietuvio istorija – baigta. Klubas jį atleido.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pagarba, kurią organizacija jaučia Mindaugui, negali būti nuvertinta. Jo profesionalizmas, darbo etika buvo ypač vertinama komandos draugų, trenerių ir viso personalo. Šis sprendimas mums buvo nepaprastai sunkus. Linkime jam kuo geriausios kloties tolesnėje karjeroje“, – išplatintame pranešime cituojamas „Knicks“ generalinis vadybininkas Scottas Perry.

M.Kuzminsko 3 mln. dolerių vertės sutartis su „Knicks“ turėjo galioti iki 2018 m. vasaros. Per 48 valandas bet kuris NBA klubas turi teisę perimti šią sutartį. Jei to nepadarys, „Knicks“ iki vasaros mokės lietuviui atlyginimą, o šis, tapęs laisvuoju agentu, galės sudaryti kontraktą su nauju darbdaviu.

„Knicks“ vieną žaidėją teko atleisti, nes į rikiuotę po 20 rungtynių diskvalifikacijos grįžo prancūzų vidurio puolėjas Joakimas Noah. Brangiausias „Knicks“ žaidėjas tokią nuobaudą buvo gavęs už draudžiamų preparatų vartojimą.

Atsisveikindamas M.Kuzminskas padėkojo „Knicks“ klubui už suteiktą galimybę ir „vieną nuostabiausių gyvenimo etapų“:

Iš pradžių buvo skelbta, kad klubas nori puolėją išmainyti, o realiausia nauja karjeros stotele buvo įvardijamas „Los Angeles Lakers“ klubas.

Tačiau panašu, kad mainų scenarijų teko atmesti, o M.Kuzminską – atleisti.

Šiame sezone į aikštę Kuzia išbėgo vos kartą dviem minutėms. Tada susižeidęs buvo Kristapas Porzingis, todėl treneris registravo lietuvį ir į aikštę jį metė pačioje mačo pabaigoje, kai nugalėtojas jau buvo aiškus.

„Tai nuvilia, – apie savo padėtį anksčiau sakė pats M.Kuzminskas. – Praėjusį sezoną aš patyriau pakilimų ir nuopuolių, bet maniau, kad gerai atlikau savo darbą. Tikėjausi geresnio sezono, ypač po puikios vasaros Europos čempionate.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Dainius Adomaitis

Jaučiau, kad ten pasirodžiau geriau nei kai kurie kiti NBA vaikinai. O tada atvykau čia, bet manęs aikštėje nereikia. Manęs nėra – nei rotacijoje, nei sudėtyje.“

M.Kuzminskas jautėsi nejaukiai, nes 28 metų krepšininkui tai kertiniai metai NBA.

„Jaučiu, kad per kitus dvejus trejus metus pasieksiu savo piką, – sakė jis. – Puikiai jaučiuosi fiziškai ir psichologiškai. Žinau, kad esu pasiruošęs. Nesu iš tų, kurie susireikšmina, bet jaučiu, kad galiu čia žaisti. Praėjusiais metais įprastai žaidžiau gerai. Tad dabar tikrai sunku.“

Į Niujorką po geros vasaros lietuvis atsivežė tik du kostiumus, nes nesitikėjo, kad būtent oficiali, o ne sportinė apranga taps pagrindine. Dėl to teko kulniuoti į parduotuvę ir nusipirkti dar porą kostiumų.

Tačiau dabar M.Kuzminskas yra laisvas ieškotis naujos komandos. Tokios, kurioje galės atsiskleisti ne kaip sirgalius, o kaip žaidėjas.

Kad jis gali būti naudingas, įrodė praėjusį sezoną, kai ant parketo praleido daugiau nei 1000 minučių ir rinko po daugiau nei 6 taškus, o Niujorko areną dažnai priversdavo sušukti „Kuuuuz!“

Kuri arena lietuvio vardą griausmingai šauks dabar? Tai turėtume sužinoti netolimoje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius