-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

J.Valančiūno vakaras: pasikėsinimas į rekordą, smūgis varžovui ir istorinė pergalė

Jonui Valančiūnui neteko pasistumdyti su Latvijos talentu Kristapu Porzingiu, bet tai nesumažino lietuvio džiaugsmo. Po krepšiu karaliavęs 23 metų „centras“ kėsinosi į asmeninį atkovotų kamuolių rekordą, o „Toronto Raptors“ nugalėjo „New York Knicks“ ir džiaugėsi istorine pergale 103:93 (27:21, 26:22, 20:20, 30:30)
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „New York Knicks“ 103:93 | Valančiūnas 11+18

J.Valančiūnas per 28 minutes pelnė 11 taškų, nors pataikė vos 4 dvitaškius iš 16 (3/3 baud.). Aukštaūgis antrajame ir trečiajame kėlinyje prametė 10 metimų iš eilės, bet JV sugriebė net 18 atšokusių kamuolių (8 – puolime), blokavo metimą ir 4 kartus prasižengė.

Nedaug trūko iki asmeninio lietuvio rekordo. Daugiau kamuolių „Raptors“ vidurio puolėjas buvo atkovojęs tik 2014-ųjų balandžio 11-ąją – net 21. Be abejo, 18 kamuolių – geriausias šio sezono rezultatas.

Antrojo kėlinio pabaigoje J.Valančiūnas atkovojo 4 kamuolius puolime, bet bandydamas pataisyti netaiklų metimą po varžovo pražangos alkūne trinktelėjo „Knicks“ puolėjui Kyle'ui O'Quinnui per veidą.

VIDEO: Jono Valančiūno smūgis varžovui ir techninė pražanga

Smūgio pakirstas varžovas skausmingai griuvo ant parketo. Kurį laiką K.O'Quinnas nesistojo nuo žemės ir gulėjo skausmo perkreiptu veidu. Tačiau kai amerikietis pakilo nuo parketo, J.Valančiūnas iškart atsiprašė varžovo.

Vis dėlto tai neįtikino teisėjų. Peržiūrėję vaizdo pakartojimą arbitrai J.Valančiūnui skyrė techninę pražangą. „Centras“ ją sutiko ironiška šypsena.

„Raptors“ tai buvo dešimtoji pergalė iš eilės. Ši pergalių serija – rekordinė „Raptors“ klubo istorijoje.

„Ar aš laimingas? Nežinau, kas tai yra. Turėsite apibūdinti tai, – žurnalistams pergalių seriją komentavo „Raptors“ treneris Dwane'as Casey. – Patenkintas? Ne, nes mes dar nieko nepasiekėme“.

Tuo tarpu „Knicks“ patyrė ketvirtąją nesėkmę paeiliui, o šis nesėkmių ruožas ilgiausias šį sezoną.

„New York Knicks“ turėjo verstis be traumuoto Carmelo Anthony, ne gana to prieš pat rungtynes infekcija iš rikiuotės išvedė K.Porzingį, nežaidė ir trečiasis starto penketo narys Jose Manuelis Carlderonas.

D.Casey: „Ar aš patenkintas? Ne, nes mes dar nieko nepasiekėme“

„Nieko nėra blogiau, kai varžovai žaidžia be trijų starto penketo narių. Tada sunku užkurti žaidėjus kovai“, – „Knicks“ netektimis visai nesidžiaugė D.Casey.

Beje, buvusį komandos draugą iš Ispanijos J.Valančiūnas po mačo palydėjo į rūbinę apsikabinęs per petį.

Klaustukas buvo kilęs ir dėl pagrindinio „Raptors“ įžaidėjo Kyle'o Lowry, kuris dėl riešo traumos nedalyvavo treniruotėje susitikimo išvakarėse. Tačiau jis žaidė 41 minutę, pelnė 26 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Nors nepaisant netekčių „Knicks“ pagirtinai kovojo su „Raptors“, Toronto krepšininkai visų rungtynių metu laikė iniciatyvą savo rankose ir išsaugojo trapią, bet pergalingą persvarą.

„Raptors“ (31-15): Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas po 26, Cory Josephas 11, Patrickas Pattersonas 10.

„Knicks“ (22-26): Arronas Afflalo 20, Jerianas Grantas ir Saša Vujačičius po 13, Langstonas Galloway 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius