Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Jono Valančiūno įvertinimas – stiprus žaidėjas, kuris NBA žvaigžde netaps

„Bleacher report“ apžvalgininkas Adamas Fromalis sudarė geriausių ateinančio NBA sezono aukštaūgių sąrašą. Jonas Valančiūnas jame užėmė 23 vietą ir sulaukė pagyrų. Tačiau, atrodo, ateina laikas pripažinti, kad lietuvis gali taip niekada ir netapti NBA žvaigžde.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

NBA ekspertas įvertino įvairius lietuvio žaidimo aspektus. Susumavus „Raptors“ vidurio puolėjo arsenalas yra vertinamas 79 balais iš 100.

Taškų pelnymas – 16/20

Jonas Valančiūnas išlieka trečias puolimo pasirinkimas Toronto komandoje. Jis prie savo arsenalo taip ir nepridėjo tritaškių, tačiau jo pataikymas iš vidutinio nuotolio tapo dar pavojingesnis. Jis pagerino savo pataikymą iš žaidimo nuo 3-4 metrų atstumo iki 48,9 proc., o nuo 4 metrų ir toliau – iki 42,4 proc.

Puolimas – 9/15

Lietuviui anksčiau puikiai pavyko išvilioti varžovų aukštaūgius iš po krepšio ir atlaisvinti erdves savo komandos draugams, tačiau šioje kategorijoje praėjusį sezoną jam sunkiai sekėsi. J.Valančiūnas vidutiniškai beveik du kartus daugiau padarė klaidų nei rezultatyvių perdavimų ir tai net yra pagerėjimas.

Gynyba – 32/40

J.Valančiūnas nėra ypatingai stiprus nei vienoje gynybos srityje, tačiau jis nuolat yra įtraukiamas į schemas. Nors jis leidžia varžovams atakuoti iš po krepšio 52,2 proc. taiklumu, jam tenka atlaikyti net 10,7 metimų per 36 minutes ir jis kovoja kiekvieną kartą. Šis Lietuvos "centras" niekuomet nenuvilia savo pastangomis.

Atkovoti kamuoliai – 14/15

Kiekvieną sezoną J.Valančiūnas gerina savo atkovotų kamuolių statistiką. Jeigu jis aikštėje praleistų tiek pat laiko kiek NBA lyderiai, jis būtų vienu iš jų. Jis sugeba kuo geriau išnaudoti kiekvieną situaciją.

Sužaistos rungtynės – 8/10

Kairės rankos trauma J.Valančiūną išvertė iš rikiuotės gana ilgam. Ji ir tapo vienintele sezono blogybe, kuri gadino jo pasirodymą. Dėl jos jis pasirodė tik 60 rungtynių praėjusį sezoną.

Apibendrinimas – 79/100

24-erių metų vidurinio puolėjas dar turi laiko patobulėti, tačiau jo vystymasis sulėtėjo pastaraisiais sezonais ir sutrukdė jam tapti tikru elitiniu puolimo pavojumi ar gynybos meistru. Tačiau, tai nieko bloga. Jeigu jis niekada ir nepateisins lūkesčių kaip penktas 2011 metų NBA šaukimas, jis tapo kokybišku starto penketo žaidėju, kuris gali padėti komandai abejose aikštės pusėse.

Pirmą vietą šiame sąraše užėmė Draymondas Greenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius