-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 09

Jono Valančiūno varžovo nesustabdė net lietuvio smūgis alkūne

Jonas Valančiūnas turėjo rimtų problemų gynyboje ir tai vos nekainavo „Toronto Raptors“ pergalės. „Brooklyn Nets“ aukštaūgis Brookas Lopezas siautėjo Toronte, bet „Raptors“ išsikapstė iš kritinės situacijos 104:99 (28:23, 14:35, 36:22, 26:19).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ (42-20) – „Brooklyn Nets“ (18-46) 104:99 | Valančiūnas 10+3

J.Valančiūnas su B.Lopezu apylygiai pradėjo taškų lenktynes, bet antrajame kėlinyje lietuvis stabtelėjo, o varžovas su visa „Nets“ komanda iki pertraukos nurūko į priekį 58:42.

„Raptors“ išgelbėjo atkarpa 22:9 trečiojo kėlinio pabaigoje, padėjusi atsilaikyti ir ketvirtojo kėlinio pradžioje išsiveržti į priekį.

Trys staigūs Terrence'o Rosso ir Kyle'o Lowry tritaškiai leido „Raptors“ atitrūkti 10 taškų skirtumu. „Nets“ spardėsi, bet didesnės grėsmės Toronto komandos pergalei nesukėlė.

J.Valančiūnas per 21 minutę pelnė 10 taškų (4/8 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 2 kartus.

„Centras“ bent 10 taškų pelnė jau 15-ose rungtynėse iš eilės. Kai J.Valančiūnas peržengė šią žymą, „Raptors“ šį sezoną laimėjo 24 rungtynes ir patyrė 8 pralaimėjimus.

VIDEO: J.Valančiūnui sunkiai sekėsi gynyboje, o Raptors vos neprisižaidė

Tačiau tiesioginis jo oponentas B.Lopezas pritrūko tik vieno taško iki savo asmeninio sezono rezultatyvumo rekordo – surinko 35 taškus (13/17 dvit., 9/9 baud.) ir blokavo net 7 metimus.

B.Lopezas prieš J.Valančiūną sumetė 15 taškų, 20 iš jų – kai lietuvio nebuvo aikštėje.

Rungtynių eigoje lietuvis netyčia trinktelėjo B.Lopezui alkūne per veidą. Iš „Nets“ aukštaūgio nosies pasipylė kraujas. Susitikimą krepšininkas baigė su vata nosyje. J.Valančiūnas atsiprašė priešininko.

„Harrisonas Fordas turi sulenktą nosį, tai gal būsiu panašus į jį“, – po dvikovos juokėsi B.Lopezas.

VIDEO: J.Valančiūno varžovas po lietuvio smūgio alkūne

Beje, „Raptors“ pasiekė klubo rekordą – jau laimėjo 28 rungtynes iš eilės, kai varžovams neleido permesti 100 taškų ribos.

Kai pastarąjį kartą „Raptors“ namuose priėmė „Nets“, šventė pergalę ir pradėjo rekordinę 13 pergalių savo arenoje seriją. Tačiau sekmadienį seriją nutraukė Donatas Motiejūnas ir „Houston Rockets“.

Beje, pastarąjį kartą J.Valančiūnui sunkiai sekėsi susitvarkyti su „Nets“ vidurio puolėju Brooku Lopezu, kuris Toronte sausio 18-ąją pelnė 29 taškus. Pats lietuvis tada atsakė vos 6 taškais.

TAIP PAT SKAITYKITE: D.Motiejūnas nėra tikras, ar galės išpildyti didžiulį J.Valančiūno norą

„Raptors“ (42-20): DeMaras DeRozanas 25, Kyle'as Lowry 23 (9 rez. perd.), Patrickas Pattersonas 11, Terrence'as Rossas 11, Jonas Valančiūnas 10.

„Nets“ (18-46): Brookas Lopezas 35 (13/17 dvit., 7 blk.), Thaddeusas Youngas 14, Bojanas Bogdanovičius 12, Willie Reedas 11.

VIDEO: J.Valančiūno dėjimas į "Nets" krepšį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius