TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2016 05 06

Jonui Valančiūnui nusilenkė ir „Raptors“ lyderiai, ir treneris: „Jo laukia šviesi ateitis“

Dėl to neabejoja net ir Torontas – jei ne Jonas Valančiūnas, „Toronto Raptors“ NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos pusfinalyje atsiliktų 0-2. Bet tai lietuvis savo puikiu žaidimu ketvirtajame kėlinyje prikėlė „dinozaurus“ iš numirusiųjų ir padėjo po pratęsimo išplėšti pirmąją pergalę 96:92. 15 taškų ir 12 atkovotų kamuolių į pergalę įnešęs J.Valančiūnas po mačo sulaukė „Raptors“ liaupsių.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Valančiūnas 15+12 | „Toronto Raptors“ – „Miami Heat“ 96:92 | Serija 1-1

„Jonas tobulėja puolime. Lemiamu metu jis pataisė svarbų kamuolį. Ir svarbiausia, kad paskutinėmis sekundėmis galime palikti jį aikštėje dėl gero baudų pataikymo, – spaudos konferencijoje vidurio puolėją liaupsino Dwane'as Casey.

– Šį sezoną jis jau parodė daug gerų savo veidų. Aišku, kaip ir kiekvienam jaunam žaidėjui, jam dar yra kur tobulėti. Bet Jonas turi šviesią ateitį.

Jis mokosi iš kiekvienų rungtynių. Akivaizdžiai matosi jo progresas. Kai jis pradės mėtyti iš tolimesnių distancijų, tai dar labiau praplės jo žaidimą.“

Neabejingi Jono žaidimui buvo ir „Raptors“ puolimo lyderiai DeMaras DeRozanas bei Kyle'as Lowry.

„Jonas buvo alkanas. Kai mums nekrito, jis graibstė kamuolius. Jo indėlis buvo didžiulis. Jis didžiulė priežastis, kodėl laimėjome“, – atviravo D.DeRozanas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ant rankų nešiojamas Jonas Valančiūnas: „Jūs juk žinote mano atsakymą“

Rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas pridūrė, kad jis akivaizdžiai pranoksta savo tiesioginį oponentą Hassaną Whiteside'ą: „Akivaizdžiai matosi, kas dominuoja po krepšiu. Reikia, kad Jonas taip žaistų ir toliau.“

Tuo tarpu įžaidėjas Kyle'as Lowry sulaukė nepatogaus klausimo. Žurnalistai paklausė jo, ar Jonas neturėtų būti dar labiau įtrauktas į žaidimą.

„Visada galime jį įtraukti į žaidimą labiau, – teigė K.Lowry ir netrukus pradėjo liaupsinti lietuvį. – Jis statė puikias užtvaras. Kai jis neria po krepšiu, irgi gauna progų. Jis buvo alkanas“.

Tuo tarpu puolėjas DeMarre'as Carrollas buvo atviresnis: „Turėtume jam dažniau duoti kamuolį, nes kiekvieną kartą, kai jį gauna, Jonas renka taškus“.

Trečiosios serijos rungtynės jau vyks Majamyje, vėlų sekmadienio vakarą 24 val.

VIDEO: Puikus gimtadienis: J.Valančiūnas išgelbėjo „Raptors“ sezoną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius