Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 03

Kas išmušė iš vėžių Joną Valančiūną?

Jonas Valančiūnas dvejas pastarąsias rungtynes gynyboje atrodė lyg nesavas. Įvertintas už pažangą savo baudos aikštelėje, Denveryje ir Finikse „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas žengė žingsnelį atgal ir vėl sulaukė kritikos už gynybą. Kas nutiko?
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Phoenix Suns“ – „Toronto Raptors“ 97:104 | Valančiūnas 14+6

Dvejas pastarąsias rungtynes J.Valančiūnas žaidė tik po 19 minučių – mažiausiai šį sezoną. Trumpiau jis rungtyniavo Los Andžele (18 min.), bet tik todėl, kad gavo traumą ir negalėjo baigti susitikimo.

„CBS Sports“ teigimu, 23 metų lietuvio laiką kol kas riboja nykščio trauma. Dvikovoje su „Detroit Pistons“ varžovai sužeidė J.Valančiūnui pirštą, o gydytojai nustatė, kad nykštys patemptas.

Krepšininkas praėjusiose rungtynėse su „Denver Nuggets“ rungtyniavo su įtvaru. Finikse jo nebeprireikė.

„CBS Sports“ rašo, kad kol J.Valančiūnas jaus mikrotraumos padarinius, tol jo minučių skaičius greičiausiai bus ribotas.

Savo minutes puolime J.Valančiūnas išnaudojo labai produktyviai, per tokį trumpą laiką Denveryje ir Finikse rinkęs po 12 taškų, tačiau panašu, kad patemptas nykštys varžo aukštaūgį gynyboje.

Beje, labai prastas J.Valančiūno +/- rodiklis. Su lietuviu aikštėje „Raptors“ Finikse praleido 10 taškų daugiau nei įmetė (prasčiausias rodiklis komandoje). Denveryje šis rodiklis siekė -19 (antras prasčiausias komandoje).

Denveryje „Raptors Republic“ kritikų įvertintas „C-“, šį kartą J.Valančiūnas gavo dar prastesnį pažymį „D+“.

„Puolime žaidė pakankamai gerai, bet gynyboje buvo betvarkė. Gynyboje jis daro žingsnelį atgal“, – rašė „Raptors Republic“, raginantis D.Casey imtis permainų ir pakeisti starto penketą.

J.Valančiūnui po krepšiu reikia naujo porininko.

Prestižinio Toronto leidinio „Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas pastebėjo, kad atsarginių aukštaūgių Bismacko Biyombo ir Patricko Pattersono pora po krepšiu pastaruoju metu kur kas labiau pasiteisina nei J.Valančiūno ir Luiso Scola duetas.

R.Wolstato teigimu, D.Casey turėtų pakeisti J.Valančiūno porininką starto penkete. Esą vietoj L.Scola turėtų rungtyniauti P.Pattersonas, kuris pagerintų gynybą po krepšiu.

Už L.Scola klaidas teko mokėti ir pačiam J.Valančiūnui. Praleidęs „Phoenix Suns“ puolėjo Markieffo Morriso reidą po krepšiu, argentinietis pasmerkė lietuvį įsiamžinimui amerikiečio plakate – varžovas galingai įkrovė iš viršaus su J.Valančiūno pražanga.

VIDEO: Galingas Markieffo Morriso dėjimas per Joną Valančiūną
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius