-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29

Kristapas Porzingis Domanto Sabonio viešnagę pas Mindaugą Kuzminską bandė paversti košmaru

Kristapas Porzingis pirmoje rungtynių pusėje gadino Domanto Sabonio nervus, tačiau „Oklahoma City Thunder“ (11-8) atsilaikė, o po pertraukos smogė „New York Knicks“ (8-9) komandai. Pirmoji D.Sabonio ir Mindaugo Kuzminsko akistata NBA pažymėta 20-mečio puolėjo klubo pergale – 112:103 (24:29, 34:26, 30:26, 24:22).
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ laimėjo Niujorke 112:103.
  • M.Kuzminskas pelnė 4 taškus ir atliko 2 perdavimus.
  • D.Sabonis prie pergalės prisidėjo 5 taškais.
  • Latvis K.Porzingis iki pertraukos prieš D.Sabonį įmetė 14 taškų.

Rungtynės Domantui Saboniui prasidėjo sėkmingai – delnu pridengęs Kristapo Porzingio veidą, jis apsigynė nuo latvio metimo iš vidutinio nuotolio. Kitoje aikštės pusėje po Russello Westbrooko perdavimo Saboniukas smeigė 22-ąjį tritaškį šį sezoną, atidarydamas „Thunder“ taškų sąskaitą.

Tačiau vėliau Domantas nebesulaikė latvio – šis tai skriaudė kaimyną iš toli ar vienas prieš vieną (5 tšk.), tai gniuždė „Thunder“ gynybą atakuodamas lietuvį du prieš du.

Todėl jau šeštąją minutę Billy Donovanas pasodino D.Sabonį ant suolo.

Abu lietuviai aikštėje vienu metu susitiko antrajame kėlinyje. Tačiau D.Sabonis neišsilaikė iki kėlinio vidurio dėl K.Porzingio. Iš pradžių latvis pašokęs virš pramiegojusio lietuvio galvos viena ranka efektingai sukišo į krepšį ore pakabintą kamuolį.

VIDEO: K.Porzingio dėjimas virš D.Sabonio galvos

Netrukus K.Porzingis skrajojo virš lanko greitoje atakoje, varydamas į neviltį ir Domantą, ir visą „Thunder“ gynybą.

O kai lietuvis vaikiškai suklydo išmesdamas kamuolį iš užribio, B.Donovanas vėl patupdė D.Sabonį ant suolo. Domantas buvo piktas – akivaizdžiai nusivylęs savo žaidimu atsilošė kėdėje ir liūdnai žiūrėjo į Kristapą Porzingį, kuris vos per pusantro kėlinio jau buvo surinkęs 14 taškų, o „Knicks“ buvo pabėgę ir 11 taškų skirtumu.

Bet „Thunder“ turėjo savo siautėjantį europietį. Enesas Kanteris 21-ąją minutę įrideno 15-ąjį tašką ir po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą „Thunder“ naudai 52:51.

Po pertraukos „Thunder“ treneris Billy Donovanas labiau pasitikėjo Eneso Kanterio ir Steveno Adamso duetu, o prisėdęs ant suolo trečiojo kėlinio viduryje, D.Sabonis nuo jo vėliau nebepakilo. Visai kaip ir M.Kuzminskas, nebežaidęs nuo antrojo kėlinio.

Be lietuvių aikštėje vyko atkakli kova. Bet „Thunder“ pristabdė K.Porzingį ir šventė pergalę. Taip nutrūko šešių iš eilės namuose laimėtų „Knicks“ rungtynių serija, kurios neišgelbėjo ir rezultatyviausią sezono mačą sužaidęs Derrickas Rose'as (30 tšk.).

D.Sabonis per 16 minučių pasižymėjo 5 taškais (1/4 dvit., 1/1 trit.), atkovojo vieną kamuolį, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.

M.Kuzminsko sąskaitoje – 4 taškai (1/1 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.) ir 2 rezultatyvūs perdavimai per 7 minutes.

„Thunder“ pergalės kalviu eilinį kartą tapo R.Westbrookas, pasiekęs jau trečią trigubą dublį iš eilės – pelnė 27 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų. Gynėjo vidurkis kol kas siekia trigubą dublį kiekvieną vakarą – vid. 30,9 taško, 10,3 atkovoto kamuolio ir 11,3 rezultatyvaus perdavimo.

Rezultatyviausią sezono pasirodymą surengė turkas Enesas Kanteris, pridėjęs 27 taškus.

„Knicks“: D.Rose'as 30, K.Porzingis 21, C.Anthony 18.

„Thunder“: R.Westbrookas (18 atk. kam., 14 rez. perd.) ir E.Kanteris (10 atk. kam.) po 27, S.Adamsas ir A.Morrow po 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius