-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Kurie 7 NBA Vakarų konferencijos krepšininkai gali būti išmainyti šį sezoną?

Sporto naujienų gigantas ESPN pateikė savo prognozę apie 7 Vakarų konferencijos krepšininkus, kurie šį sezoną gali būti išmainyti. Šiame sąraše randame nuolatinių namų rasti negalintį Rudy Gay, „Kings“ superžvaigždę DeMarcusą Cousinsą bei Ispanijos krepšinio rinktinės įžaidėją Ricky Rubio.
DeMarcusas Cousinsas
DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“ nuotr.

DeMarcusas Cousinsas, „Kings“

„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Per šešerius metus vidurio puolėją treniravo šeši skirtingi vyriausieji treneriai, o „Kings“ klubas nė karto nelaimėjo daugiau nei 33 rungtynių reguliariajame sezone. Komanda nuolat keičiasi, tačiau stovi vietoje.

D.Cousinsas artėjantį sezoną uždirbs 17 mln. JAV dolerių, o kitąmet 18 mln., todėl pagal naująją algų kepurę jis yra žvaigždė, kuri kainuoja nebrangiai. Metas vidurio puolėją išmainyti ir gauti labai daug vertingų žaidėjų bei šaukimų atgal. „Kings“ daugiau pergalių nei pralaimėjimų reguliariajame sezone neiškovojo nuo to laiko kai Steve'as Nashas tapo MVP.

Sakramento ekipa pasistiprino jaunais ir perspektyviais aukštaūgiais, o tai gali reikšti, kad jie yra pasiryžę judėti į priekį. Realūs variantai yra „Celtics“, „Nuggets“ ir galbūt „Thunder“. Labai realu, jog D.Cousinsas artėjantį sezoną rungtyniaus atkrintamosiose, tačiau vilkės kitos komandos marškinėlius.

Ricky Rubio, „Timberwolves“

„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio
„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio

Nėra taip, jog ispanas garantuotai paliks Minesotą, nes jam dar vos 25-eri metai, o naujasis „vilkų“ treneris Tomas Thibodeau gynybą vertina labiausiai.

Tačiau įžaidėjas labai prastai meta į krepšį, o tai yra labai didelis minusas. „Wolves“ ko gero bus viena prasčiausių komandų pagal metimus iš trijų taškų zonos, o tai yra didelė problema. Jeigu naujokas Krisas Dunnas būtų pasiruošęs perimti ekipos vairą, tai R.Rubio gali būti mainomas į gerą metiką.

Ispanas būtų labai naudingas Dalase, Naujajame Orleane, Filadelfijoje, Sakramente, San Antonijuje ir daugybėje kitų komandų.

Ericas Bledsoe, „Suns“

„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Bledsoe'as
„Scanpix“/AP nuotr./Ericas Bledsoe'as

Fynikso klubas turi du starto penketo įžaidėjus. Tai nėra naujiena, tačiau Devino Bookerio tobulėjimas vieną iš jų pavertė nereikalingu.

E.Bledsoe šiuo metu yra 26-eri, o mainais už jį galima gauti neblogą žaidėją kitoje pozicijoje. Jis yra vienas iš geriausių įžaidėjų puolime, o prieš traumą 2015-2016 m. sezone vidutiniškai rinko po 20 taškų ir atlikdavo 6 rezultatyvius perdavimus.

Brandonas Knightas, „Suns“

„Scanpix“ nuotr./Brandonas Knightas
„Scanpix“ nuotr./Brandonas Knightas

Iš dviejų įžaidėjų, kuriuos reikia išmainyti komandą greičiausiai paliks būtent B.Knightas. Pastarasis yra jaunesnis, rečiau traumuotas, tačiau negali būti tokiu ginklu puolime kaip E.Bledsoe.

B.Knightas per metus uždirba vos 12,5 mln. JAV dolerių, o pagal dabartinę algų kepurę tai yra labai nedaug. Bet kokiu atveju, kažkuris iš šių dviejų krepšininkų bus iškeistas.

Kennethas Fariedas, „Nuggets“

„Scanpix“/AP nuotr./Kennethas Fariedas ir Kevinas Garnettas
„Scanpix“/AP nuotr./Kennethas Fariedas ir Kevinas Garnettas

Denverio klubo puolėjas yra dalis tos „Nuggets“ kartos, kuriai priklauso Wilsonas Chandleris bei Danilo Gallinari. Tai vyresni komandos krepšininkai, kuriuos lauk bando išstumti jaunimas.

Tačiau W.Chandleris ir D.Gallinari yra labiau mėgstami Denverio klubo vadovų, o 2015 metais jiems bus pratęstos sutartys. Jeigu staiga sužibėtų Juancho Hernangomezas, o Jusufas Nurkičius ir Nikola Jokičius žaistų kartu, tai K.Fariedas tiesiog taptų nereikalingas.

Rudy Gay, „Kings“

„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gay
„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gay

Sakramento ekipos vadovai pasirašė sutartį su veteranu Mattu Barnesu, o Omri Casspi dėl perpildytos priekinės linijos greičiausiai taip pat rungtyniaus lengvojo krašto pozicijoje. Tai reiškia, kad „Kings“ ruošiasi R.Gay išvykimui.

Vlade Divacas turėtų savo puolėją paaukoti už pastiprinimą įžaidėjo pozicijoje, nes Darrenas Collisonas vis prisidaro problemų, o Garrettas Temple vargu ar gali būti starto penkete.

Lou Williamsas, „Lakers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lou Williamsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lou Williamsas

Keletui komandų praverstų žaidėjas, kuris gali įeiti į aikštę ir susikurti sau progas atakoms. L.Williamsas yra pakankamai stabilus gynėjas, kuris gali pagyvinti puolimą.

Krepšininkas uždirbs vos po 7 mln. JAV dolerių per sezoną, o tai yra labai maža apkrova algų kepurei. „Lakers“ gali už jį gauti naujokų biržos šaukimą arba neblogą žaidėją ateičiai.

Gynėjas puikiai tiko „Raptors“ ekipai, o nuo to laiko Toronto komanda neturi tokios jėgos puolime, kuri kyla nuo suolo. Dar vienas variantas būtų kelionė į Šarlotę, nes „Hornets“ netrukus išsiaiškins, jog Marco Bellineli nepakeis į Brukliną išvykusio Jeremy Lino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius