-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 03

Latvijos talentas Afrikoje: apie ateitį Niujorke, Conorą McGregorą ir safarį

Kristapas Porzingis nuramino „New York Knicks“ sirgalius. Viešėdamas Johanesburge (Pietų Afrikos Respublika) NBA rengiamoje „Krepšinio be sienų“ stovykloje Latvijos krepšininkas pareiškė, kad ir kitą sezoną yra nusiteikęs žaisti Niujorko klube, kuriam atstovauja ir lietuvis Mindaugas Kuzminskas.
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / Ray Vyšniausko nuotr.

„Iki šiol Niujorke buvo sunku, bet mano kelionė tik prasideda. Tikiuosi čia likti visą karjerą ir mieste mes dar patirsime smagių akimirkų ir iškovosime kažką svarbaus, – nba.com sakė K.Porzingis. – Man tai yra naujieji namai.“

Kitaip atrodė pavasarį, kai baigėsi antrasis latvio sezonas Niujorke.

Klubas drebėjo nuo gandų apie galimus Carmelo Anthony mainus, o jų sūkuryje blaškėsi ir jaunasis latvis.

„Knicks“ talentas nebuvo patenkintas sezono rezultatais ir aplinka. Jis praleido po sezono visiems žaidėjams įprastą pokalbį su klubo tuometiniu prezidentu Philu Jacksonu. Atrodė, kad užsidega raudona šviesa tarpusavio santykiams.

Tačiau per vasarą Ph.Jacksoną pakeitė Scottas Perry, Niujorko komandai nebereikės bandyti prisitaikyti prie buvusio vadovo taip mėgstamo trikampio puolimo, kuris Niujorke neveikė.

„Daug dalykų buvo netikėta. Pažiūrėsime kokių permainų bus dabar. Aiškiau matysime, kai pats ten nuvyksiu, – kalbėjo K.Porzingis. – Kiekvienas sezonas yra tarsi nauji metai. Bus daug pokyčių. Tikiuosi, kad šį sezoną turėsime grupę vaikinų, kurie nori sunkiai dirbti ir laimėti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

221 cm ūgio taikliarankis latvis yra vadinamas „Knicks“ viltimi, už kurią klubas pasiryžęs mokėti labai daug – manoma, kad nauja jo ilgalaikė sutartis su Niujorko klubu bus verta 100 mln. dolerių.

Vis dar nežinia, ar neišvyks C.Anthony – kitas „Knicks“ lyderis.

K.Porzingis norėtų, kad šis veteranas liktų.

„Jis yra žvaigždė, neįtikėtinas žaidėjas, iš kurio daug išmokau, – sakė K.Porzingis. – Norėčiau, kad ji būtų šalia. Tačiau tai yra verslas ir nežinia, kaip viskas baigsis. Jam esu dėkingas už tuos porą sezonų su manimi. Jis įrodė, jog nori dirbti, nori būti didžiu žaidėju. Esu įsitikinęs, kad jis priims teisingą sprendimą.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

K.Porzingis šią vasarą nusprendė likti Latvijoje, o ne Niujorke, ir gimtinėje tobulinti įgūdžius. Jis nori sutvirtinti kūną ir laukia rezultatų jau per varžybas su Latvijos rinktine, prie kurios vėl prisidės po NBA stovyklos Pietų Afrikoje.

„Dirbu tris kartus per dieną, kilnoju svorius, lakstau bėgimo taku, plaukioju, žaidžiu krepšinį, – vasaros darbus vardino jis. – Bandau tapti stipresniu, nes manęs laukia svarbūs metai.“

„Scanpix“/AP nuotr./Conoras McGregoras
„Scanpix“/AP nuotr./Conoras McGregoras

Jis rinko po 18,1 taško ir atkovojo po 7,2 kamuolio praėjusį NBA sezoną ir tikisi tapti dar gudresniu snaiperiu bei kietesniu žaidėju po krepšiais.

„Man vis dar tėra 22-eji, vis dar esu jaunas ir bandau išmokti kuo daugiau aikštėje. Noriu sutvirtėti ir psichologiškai. Žaviuosi Conoru McGregoru. Peržiūrėjau tiek daug jo vaizdo įrašų, visų jo „trash“ šnekų, jis yra labai stiprus psichologiškai. Man pačiam tai labai įdomu,“ – garsų Airijos kovotoją kaip pavyzdį pasitelkė Latvijos krepšininkas.

Viešnagė Afrikoje, dėl kurios K.Porzingis praleis tarptautinį krepšinio turnyrą Klaipėdoje šį savaitgalį, leis atitrūkti nuo krepšinio, taip pat ir neįprastai atšvęsti 22-ąjį gimtadienį. Ta proga jo planas – su šeima iškeliauti į safarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius