-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 08

LeBrono Jameso kirtis skeptikams – „Cavaliers“ po pratęsimo fantastiškai patiesė „Warriors“ ekipą

Nuaidėjus finaliniam švilpukui LeBronas Jamesas iš visų likusių jėgų sviedė kamuolį į žemę ir riaumojo Oklando „Oracle“ arenoje. Visų po Kyrie Irvingo traumos nurašyti „Cleveland Cavaliers“ parodė charakterį, po pratęsimo patiesė „Golden State Warriors“ ekipą – 95:93 (20:20, 27:25, 15:14, 25:28, 8:6) ir išlygino NBA superfinalo serijos rezultatą 1:1.
476311406
476311406 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo istorinė pirmoji „Cavaliers“ pergalė NBA finale.

VIDEO: LeBrono emocijos, kurias retai kada išvysite

„Kasdien galvojau, kad galime laimėti. Tikėjau komandos draugais. Mums dabar labai sunku, bet mes sugrįžome, – po rungtynių emocijų neslėpė L.Jamesas. – Mūsų komandoje tiek daug netekčių... Dabar mano galvoje – chaosas. Žengėme dar tik mažą žingsnelį. Grįžtame namo ir jei ginsimės taip, kaip šiandien, galime tapti stipriausia komanda pasaulyje.“

L.Jamesas pelnė 39 taškus (11/34 metimų), sugriebė 16 atšokusių kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

L.Jamesas pagrindinio laiko pabaigoje vėl prametė lemiamą metimą, bet atsigriebė per pratęsimą.

Be dviejų geriausių pagalbininkų Kyrie Irvingo ir Kevino Love atkrintamosiose likęs „Cavaliers“ lyderis aikštėje praleido net 50 minučių, pelnė 39 taškus (11/34 metimų), sugriebė 16 atšokusių kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Būtent viena tiksli jo bauda likus rungtyniauti 4 sekundes įtvirtino „Cavaliers“ pergalę 95:93. Lemiamoje atakoje „Warriors” gynėjas Stephenas Curry atliko netikslų perdavimą ir Klivlando krepšininkai triumfavo.

Beje, likus žaisti 10 sek. Rezultatą persvėrė ne bet kas, o traumuotą K.Irvingą pakeitęs australas Matthew Dellavedova. Po netaiklaus Jameso Joneso metimo kamuolį puolime sugriebęs gynėjas išprovokavo pražangą ir baudų metimais persvėrė rezultatą 94:93.

„Jis gynėsi, atkovojo svarbų kamuolį... Jo indėlis buvo didžiulis. Jis davė daugiau nei gali“, – komandos draugą liaupsino L.Jamesas.

Tiesa, M.Dellavedova neišsiskyrė įspūdingu žaidimu – per 42 minutes įmetė 9 taškus ir atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą. Bet savo darbą jis atliko dengdamas S.Curry.

VIDEO: M.Dellavedovos žaidimas lemiamomis sekundėmis

Timofejus Mozgovas (11 atk. Kam.) pridėjo 17, J.R.Smithas – 13 taškų.

„Warriors“ komandai Klay'us Thompsonas surinko 34, S.Curry (6 kl.) – 19 (5/23 met.), Harrisonas Barnesas – 11, Draymondas Greenas (10 atk. Kam.) – 10 taškų.

„Cavaliers“ vos neiššvaistė šios pergalės.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 3 minutes „Cavaliers“ dar pirmavo 84:75. Tačiau penkis taškus iš eilės pelnė Stephenas Curry, prie jo prisijungė ir kiti komandos draugai, o „Cavaliers per likusį laiką sukrapštė vos keturis taškus.

Tuo metu S.Curry likus žaisti 8 sek. Išsilaisvino iš svečių gynybos pančių ir reidu po krepšiu išlygino rezultatą 87:87.

L.Jamesas dar sykį galėjo tapti mačo didvyriu, bet lemiamas jo prasiveržimas prieš tris varžovus skriejo pro šalį. Išplėšti pergalę galėjo puolime kamuolį sugriebęs Tristanas Thompsonas, bet jam iki tikslumo pritrūko kelių centimetrų.

VIDEO: L.Jameso netikslus metimas pagrindinio laiko pabaigoje

Pratęsime „Cavaliers“ nesutriko ir pirmavo 92:87. Tačiau „Warriors“ beveik tris minutes neleido Klivlando komandai pelnyti taškų ir S.Curry likus rungtyniauti 29 sek. išprovokavęs gudrią pražangą persvėrė rezultatą 93:92.

Likus žaisti 19 sek. L.Jameso prasiveržimą „Warriors“ sustabdė įspūdingu Draymondo Greeno bloku, bet „Cavaliers“ išsaugojo kamuolį, o po netaiklaus J.Joneso metimo M.Dellavedova išprovokavo pražangą ir baudų metimais persvėrė rezultatą 94:93.

S.Curry metimas buvo labai netikslus, o išsigelbėti šeimininkams vėliau pritrūko laiko.

Trečiosios serijos rungtynės Klivlande vyks birželio 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius