Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 07

Manto Kalniečio žaidimo sužavėtas buvęs NBA įžaidėjas lietuvį gyrė ne tik dėl šou elementų

Mantas Kalnietis įsibėgėja NBA vasaros lygoje Orlande. Per dvejas rungtynes vidutiniškai po 7 taškus rinkęs ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo atlikęs lietuvis sulaukė buvusio NBA įžaidėjo Grego Anthony liaupsių. Nors jo nėra rezultatyviausių žaidėjų sąrašuose, 28-erių Lietuvos rinktinės įžaidėjas sužavėjo NBA specialistus kitais aspektais.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Pacers“ prezidento Larry Birdo ir NBA superžvaigždės Kevino Duranto akivaizdoje M.Kalnietis antrajame mače su „Orlando White“ pataikė kuriozišką tritaškį su trečiojo kėlinio sirena ir privertė žiūrovus bei NBA komentatorius įsidėmėti sunkiai ištariamą jo pavardę.

Bet specialistų akį traukia ne tik efektingas žaidimas. M.Kalnietis sulaukė daugybės G.Anthony gerų žodžių už aikštės matymą.

„Man patinka M.Kalniečio žaidimas. Jis – labai gudrus. Jo aikštės matymas yra fantastiškas“, – tikino NBA TV komentatorius dirbantis G.Anthony.

Vienuolika metų NBA praleidęs amerikietis pastebėjo, kad kai M.Kalnietis dirigavo „Pacers“ atakoms, komanda atrodė geriau.

„Tai tik įrodo jo naudingumą. Toks ir yra įžaidėjo uždavinys“, – teigė G.Anthony.

VIDEO: Kurioziškas Manto Kalniečio tritaškis su sirena

Pirmuosius taškus M.Kalnietis pelnė vėl tik antroje rungtynių pusėje. Bet ne į jo pelnomus taškus L.Birdas dairosi labiausiai.

„Jis nėra jaunas, pašėlęs krepšininkas. Jis yra patyręs ir supranta, kaip būti naudingam“, – teigė G.Anthony.

M.Kalnietis puikiai žaidžia „du prieš du“, nors komandos draugai dažnai jį palieka tiesiog vieną imtis iniciatyvos. Prasiveržęs krepšio link M.Kalnietis aštriais perdavimais įkiša kamuolį arčiau krepšio arba atmeta laisvam šalia trijų taškų linijos atsidūrusiam žaidėjui.

„Gražiai atrastas komandos draugas!“ – po M.Kalniečio perdavimo per nugarą pirmojo kėlinio pabaigoje šūktelėjo G.Anthony.

„M.Kalnietis daro gražų darbą. Jo žaidimas „du prieš du“, perėjimas į puolimą, aikštės matymas... Jis – žaidėjas, galintis pakeisti rungtynių eigą“, – teigė G.Anthony.

„Pacers“ Orlande dar sužais dvejas draugiškas rungtynes – liepos 8-ąją su „Detroit Pistons“ ir 9-ąją – su „Orlando Blue“.

Lietuvis siekia įsitvirtinti „Pacers“ gretose. Jei to padaryti nepavyks, krepšininkas pažadėjo atstovauti Kauno „Žalgiriui“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius