-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15

Metas susitaikyti: M.Kuzminskas ir D.Motiejūnas atostogų keliaus jau po mėnesio

NBA atkrintamosios varžybos prasidės jau lygiai po mėnesio – balandžio 15 dieną. Dėl patekimo tarp aštuonių stipriausių konferencijos ekipų vis dar kaunasi Mindaugo Kuzminsko „New York Knicks“ bei Donato Motiejūno „New Orleans Pelicans“, tačiau reikia pripažinti, jog šie du lietuviai atostogų išeis greičiau, nei norėtųsi.
Mindaugas Kuzminskas su drauge Egle išbandė VW „Tiguan“
Mindaugas Kuzminskas su drauge Egle išbandė VW „Tiguan“ / Vyganto Skaraičio nuotr.

„Knicks“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Metta World Peace
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Metta World Peace

Niujorko ekipa šiuo metu Rytų konferencijoje žengia dvylikta ir nuo aštuntoje vietoje esančios „Bucks“ atsilieka net 6 rungtynėmis. „Knicks“ iki reguliariojo sezono pabaigos jau liko sužaisti vos 14 susitikimų.

Sakykime, kad „didžiojo obuolio“ ekipa susitelkia ir visus nustebina laimėjusi 10 rungtynių iš likusių 14. Tai reikštų, kad kovodami dėl aštuntosios vietos Rytų konferencijoje jie būtų surinkę 37 pergales. Šiuo metu „Bucks“, „Bulls“ bei „Heat“ sąskaitoje yra po 32, todėl joms prireiktų laimėti vos 6 susitikimus iš likusių 15 arba 16. Tokiu atveju jos pralenkia „Knicks“.

Per pastarąsias 10 rungtynių „Bucks“ bei „Heat“ iškovojo net 7 pergales, todėl rimtos duobės iš šių dviejų klubų galima nesitikėti.

„Knicks“, pasak ESPN, per likusį mėnesį laukia net trečias lengviausias tvarkaraštis NBA, tačiau magiškos pergalių serijos ar daugumos likusių laimėtų rungtynių tikėtis sunku.

Nelengva paaiškinti ESPN duomenis dėl šio tvarkaraščio, nes „Knicks“ laukia dvikovos išvykoje su stipriomis Vakarų konferencijos komandomis „Clippers“, „Blazers“, „Spurs“ bei „Grizzlies“, o į Niujorką atvyks „Heat“, „Wizards“ bei „Raptors“.

„Scanpix“/AP nuotr./Carmelo Anthony
„Scanpix“/AP nuotr./Carmelo Anthony

Prie viso to, ypač sunku tikėtis atkrintamųjų varžybų, kai patekimu į jas jau nebetiki tavo komandos vyriausiasis treneris:

„Į atkrintamąsias varžybas mes jau, ko gero, nepateksime, todėl tai yra puikus metas pasireikšti keletui ne pagrindinės sudėties žaidėjų, – „New York Daily News“ kalbėjo Jeffas Hornacekas. – Pradedame ruoštis kitiems metams.“

„Knicks“ žaidime pastaruoju metu – taip pat jokių prošvaisčių. Lemiamoje atkarpoje po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio Niujorko ekipa pralaimėjo net septynis mačus iš vienuolikos, o strategija puolime skundėsi pagrindiniai komandos žaidėjai Kristapas Porzingis ir Carmelo Anthony.

J.Hornacekas visą sezoną nesusitvarko su savo gynyba, o dabar krepšininkai viešai skundžiasi, kad nesupranta, ką daro puolime.

„Knicks“ laivas skęsta, C.Anthony artimiausiu metu turėtų keliauti paankstintų atostogų, o vėliau jų balandžio 12-ąją išeis ir M.Kuzminskas.

„Pelicans“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui

Labai panašioje situacijoje, kaip „Knicks“, yra ir D.Motiejūno „Pelicans“. Šiuo metu Naujojo Orleano klubas Vakarų konferencijoje žengia dvyliktas, o nuo aštuntoje vietoje esančių „Nuggets“ atsilieka penkeriomis rungtynėmis. D-Mo ir kompanijai liko sužaisti jau tik 15 mačų.

DeMarcusas Cousinsas ir Anthony Davisas savo komandai laimėjo tik ketverias iš paskutinių dešimties rungtynių, tačiau sakykime, kad jie laimi kitas dešimt iš likusių 15.

Tuomet „Pelicans“ turi surinkę 37 pergales ir prieš dabartinę „Nuggets“ pirmauja vos penkiomis. Tai reiškia, kad Denverio ekipai užtenka laimėti vos šešis susitikimus iš likusių 15 ir jie be vargo išlaiko aštuntąją poziciją.

Čia situacija yra kiek įdomesnė, nes „Nuggets“ ir „Pelicans“ šį sezoną laukia dar trys tarpusavio dvikovos. Jeigu lyginsime abiejų ekipų tvarkaraščius, tai Naujojo Orleano klubo laukia septintas pagal sudėtingumą, o Denverio ekipos – aštuonioliktas.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius

Taip pat nevertėtų pamiršti ir pastaruoju metu atsigaunančių „Blazers“, „Timberwolves“ bei „Mavericks“ ekipų, kurios taip pat vis dar taikosi į paskutinį bilietą į atkrintamąsias.

Per pastarąsias 10 rungtynių visi šie trys klubai daugiau laimi, nei pralaimi, todėl jų galimybės yra kur kas geresnės nei „Pelicans“.

Naivu buvo manyti, kad D.Cousinsas akimirksniu susižais su A.Davisu, o likę sudėties žaidėjai savo superžvaigždėms nepadeda.

Negana to, jau braška ir Alvino Gentry kėdė, o praleistos atkrintamosios gali lemti dar didesnes permainas Naujajame Orleane.

Kol kas aišku tik viena – „Pelicans“ sezonas baigsis balandžio 12-ąją, o D.Motiejūnas galės keliauti poilsio jau mažiau nei už mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius