-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 03

Neeilinė Domanto Sabonio situacija: dar be sutarties ir gali būti iškeistas

Domantas Sabonis – lyg ir NBA, bet oficialiai dar ne NBA. Lietuvos rinktinės narys po NBA naujokų biržos nakties mainų atiteko „Oklahoma City Thunder“ komandai, tačiau ši dar nepasirašė sutarties su perspektyviu puolėju. Tokia neeilinė situacija kelia klausimą dėl Domanto ateities Oklahomoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / instagram nuotr.

Iš viso liko tik du pirmojo rato šaukimai, kurie po NBA naujokų biržos nakties dar nesudarė kontraktų. Domanto draugija solidi – sutarties su „Los Angeles Lakers“ dar nesudarė antrasis šaukimas Brandonas Ingramas.

Ką tai reiškia?

Teoriškai, tiek B.Ingramas, tiek D.Sabonis dar gali būti išmainyti. Nepasirašyta sutartis su naujoku NBA klubo algų kepurę padaro lankstesnę – joje dar nėra žaidėjo sutarties, todėl teoriškai komanda turi geresnes finansines galimybes.

Mažai tikėtina, kad „Lakers“ galėtų išmainyti B.Ingramą. Tiesiog Los Andželo klubas dar planuoja padaryti mainus, o nepasirašyta sutartis su 18-mečiu puolėju jiems leidžia laviruoti papildomais 5 milijonais JAV dolerių.

D.Sabonio atlyginimas pirmąjį sezoną NBA nebus toks didžiulis – maždaug 2,4 mln. JAV dolerio.

Tačiau „Thunder“ tikrai gali sudrebinti NBA mainais dar prieš sezoną. Daugiausiai gandų sklando aplink ryškiausios likusios OKC žvaigždės Russello Westbrooko pavardę.

Labai realu, kad gynėjas bus iškeistas, o Domantas Sabonis ne tik palieka komandai finansinį lankstumą, bet taip pat netyčia gali tapti ir mainų dalimi.

R.Westbrooko mainai gali būti labai nenuspėjami. Į mainų sūkurį gali netyčia įsisukti ir D.Sabonis. Kita vertus, jeigu „Thunder“ planuoja statyti naujus komandos pamatus, būtų nelogiška su ryškiausia žvaigžde iškeisti ir jauną perspektyvų krepšininką. Įprastai NBA klubai su ryškiausiomis žvaigždėmis jaunų žaidėjų neatiduoda.

Bet NBA yra nenuspėjamas verslas.

VIDEO: Š.Marčiulionis apie D.Sabonį: „Vaikas rimtesnis negu tėtis“

Pagal NBA taisykles, komandos su 11-uoju šaukimu sudaro ketverių metų 11 mln. JAV dolerių sutartį. Dėl griežtų NBA apribojimų agentai su komandomis gali suderėti dėl 80-120 proc. nustatytos algos.

Standartinis atlyginimas keisis kiekvienais metais – pirmaisiais D.Sabonis uždirbs maždaug 2,4 mln., antraisiais 2,5, trečiaisias 2,6, o ketvirtaisiais – 3,5 milijono JAV dolerių.

Sutartis garantuota dvejiems pirmiesiems metams, o vėliau klubas kasmet turės teisę savavališkai pratęsti bendradarbiavimą dar trečiajam, o po to ir ketvirtajam sezonui.

VIDEO: 11-asis šaukimas: Domanto Sabonio patekimas į NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius