-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 21

Nepatenkintas ir priblokštas Jonas Valančiūnas: jei taip toliau – bus šūdas

Jonas Valančiūnas kraipė galvą „Bradley Center“ arenos rūbinėje. Ta į baltų marškinių apykaklę įsegta varlytė turėjo atspindėti šventišką „centro“ nuotaiką, bet džiaugtis nebuvo dėl ko. „Toronto Raptors“ pralaimėjimas „Milwaukee Bucks“ buvo toks brutalus, kad 24-erių lietuvis sunkiai rinko žodžius. Dviejų minučių interviu pasitaikė ir piktesnių žodžių. „Atrodė, kad nežinome, ką, po velniais, darome. Jei nežaisime atsidavę, bus šūdas“, – piktinosi J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Valančiūnas neslėpė – komanda pasidavė jau rungtynių pradžioje.

Tą byloja negailestingi skaičiai. „Bucks“ pirmąjį kėlinį laimėjo 32:12. „Raptors“ iki pertraukos pelnė mažiausiai taškų klubo istorijoje (30:57) ir vienu metu atsiliko 32 taškais.

„Jie mus tikrai nustebino. Ir trenkė labai smarkiai“, – pripažino J.Valančiūnas, pats per 20 minučių pelnęs 11 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir buvęs vienas naudingiausių „Raptors“ gretose.

Bet ši statistika tikrai neguodė krepšininko triuškinančio pralaimėjimo 77:104 fone.

Blogiausia, kad „Raptors“ su „Bucks“ stringa jau visą Rytų konferencijos ketvirtfinalio seriją. Tik antrąsias rungtynes pavyko laimėti tada, kai Torontas atakavo krepšį rekordišku pataikymu (14/29 trit.).

Atrodė, kad mes aikštėje nežinojome, ką, po velniais, darome.

Bet sėkmei bent šiek tiek nusisukus, „Raptors“ žaidimas atsimuša į agresyvią „Bucks“ gynybą.

„Jie buvo labai agresyvūs ir atėmė visus lengvus taškus. Mūsų normalų metimų ritmą. Jie išmušė mus iš ritmo, – pasakojo J.Valančiūnas, lyg dar pats būtų neatsigavęs po varžovų smūgio. – Jie spaudė mus, žaidė į kamuolį, į žmogų. Neleido lengvai statyti užtvarų. Jie buvo superfiziški.“

Blogiausia, kad „Raptors“ atsidūrė aklavietėje – tiesiog nežino, ką daryti. Galbūt dėl to toks nusivylęs atrodė ir J.Valančiūnas.

„Jei žinočiau, ką daryti, daryčiau. Bet atrodė, kad mes aikštėje nežinojome, ką, po velniais, darome.

Nežinau... Reikia pamiršti viską ir žaisti su energija. Išeiti su noru žaisti kietą senosios mokyklos krepšinį“, – nerimavo vidurio puolėjas.

„Toronto Sun“ nuotr./„Toronto Sun“ antraštės po „Raptors“ pralaimėjimo
„Toronto Sun“ nuotr./„Toronto Sun“ antraštės po „Raptors“ pralaimėjimo

„Sudaužyti“; „PažemintI“ – mirgėjo antraštėse Toronte tą košmarišką ketvirtadienio vakarą.

Ne tokias atkrintamąsias varžybas planavo „Raptors“ organizacija. Sezono pradžioje buvo kalbama, kad Torontas yra vienintelis klubas, kuris gali pasipriešinti čempionams „Cleveland Cavaliers“ NBA Rytų konferencijos finale.

Tačiau „Raptors“ reguliariajame sezone liko treti ir su „Cavaliers“ susitiktų jau pusfinalyje. O dabar iškilo grėsmė išeiti ankstyvų atostogų.

Pernai „Raptors“ irgi sunkiai yrėsi Rytų konferencijos finalo link, kai du pirmuosius barjerus – „Indiana Pacers“ ir „Miami Heat“ – pralaužė tik po 7 rungtynių serijų 4-3.

Tada Rytų konferencijos pusfinalyje „Raptors“ laimėjo seriją nuo „Heat“ atsilikdami 0-2.

Bet J.Valančiūnas gyvena ne istorija, o šia diena.

„Mes galime ilgai ir nuobodžiai kalbėti, kad pernai tą padarėme, kad ten buvome ir žinome, ko tikėtis. Bet jei nežaisime atsidavę, bus šūdas“, – paskutinius J.Valančiūno žodžius nutildyti turėjo „Raptors“ komunikacijos komanda.

VIDEO: J.Valančiūno interviu

„Mums išspardė užpakalius!“

Žodžių nerinko ir „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry.

Šis vos tik pasirodęs spaudos konferencijos salėje garsiai atsiduso ir delnu dangstėsi veidą.

Ir dėl rezultato, ir, ko gero, savo žaidimo atkrintamosiose.

Reguliariajame sezone K.Lowry statistikos eilutėje švietė 22,4 taško ir 7 rezultatyvių perdavimų vidurkis su 46,4 proc. pataikymu. Serijoje su „Bucks“ Toronto atakų organizatorius renka po 13 taškų, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir pataiko tik 36,4 proc. metimų.

Nors žurnalistai uždavinėjo klausimus ir jam, ir DeMarui DeRozanui, savo bendražygiui davęs pasisakyti, pats K.Lowry nesilenkdavo prie mikrofono ir laukdavo, kol nejauki spaudos konferencija greičiau baigsis.

Bet kai buvo „pajudintas“, K.Lowry tėškė atvirai.

„Mums išspardė užpakalius“, – K.Lowry pasilenkė prie mikrofono ir vėl sunėręs rankas atsilošė.

Įžaidėjas buvo teisus – nebuvo ten ką analizuoti. „Dinozaurams“ tiesiog išspardė užpakalius.

„Raptors“ pataikė vos 33,8 proc. metimų, kai „Bucks“ – 52,7 proc.

VIDEO: Spaudos konferencijoje piktas K.Lowry: „Mums išspardė užpakalius“

Viskas labai aišku. Ketvirtosios serijos rungtynės Lietuvos laiku Milvokyje vyks šeštadienį 22 val. Pralaimėję darsyk, „Raptors“ į Torontą grįš su deficitu 1-3, kuris bus pražūtingas.

„Mes laimėsime seriją. Ji nesibaigė, – užtikrintu veidu tarė K.Lowry, lyg net neabejotų, kad Torontas vėl išsikapstys. – Tik dabar užknisa. Baisus jausmas, kaip mums išspardė užpakalius. Baisus.

Turime susitelkti, nes vėl bus siaubinga. Bet mūsų pasitikėjimas savimi nedingo. Atliksime savo darbą šeštadienį.

Neturime kitos išeities – turime laimėti. Šeštadienį privalome laimėti. Neturime kitos išeities.“

K.Lowry: „Mes laimėsime seriją. Ji nesibaigė. Tik dabar užknisa. Baisus jausmas, kaip mums išspardė užpakalius. Baisus.“

Istorija ne „Raptors“ pusėje. Atkrintamosiose svečių arenoje „Raptors“ yra laimėję tik 6 mačus ir patyrę 27 pralaimėjimus. Tai antras prasčiausias procentas visoje NBA (blogiau tik „Pelicans“).

Jo bendražygis D.DeRozanas darsyk peržvelgė rungtynių protokolą. Ten švietė 0/8 jo metimų eilutėje – visus 8 savo taškelius rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas (vid. 27,3 tšk.) sukrapštė baudų metimais, o nė vieno dvitaškio ar tritaškio nepataikė pirmą kartą nuo 2015-ųjų.

Nurijęs piliulę jis tarė: „Priimsime tai kaip motyvaciją. Turime būti pasiruošę šeštadieniui.“

„Raptors“ treneris D.Casey tikina, kad taktikoje bus nemažai pokyčių.

Juos jis pradėjo jau tame košmariškame mače. Pavyzdžiui, Jonas Valančiūnas trečiąjį kėlinį pradėjo nuo atsarginių suolo.

„Darysime pakeitimus. Kai kuriuos jau padarėme po pertraukos.

Jie mus užklupo pasaloje, bet tai prasideda nuo manęs, kaip trenerio, kad neparuošiau vyrų kautis tokioje priešiškoje aplinkoje“, – atsakomybę prisiėmė D.Casey.

D.DeRozanas pridūrė, kad kaltas ne tik treneris, bet ir visa komanda.

Vieno kalto iš tikrųjų nebuvo. Bet dabar ne tai svarbiausia.

Jeigu iki šeštadienio „Raptors“ nesusivoks, kaip įveikti „Bucks“ gynybą du prieš du, kai priešininkai agresyviai atakuoja žaidėją su kamuoliu paspęsdami spąstus, Toronto krepšininkams vėl bus išspardyti užpakaliai.

VIDEO: Komiška muzika per „Raptors“ pristatymą Milvokyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius