Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 13

„Neptūne“ žaidęs amerikietis apgynė Lietuvą – gyrė cepelinus ir išsilavinusius žmones

JAV žiniasklaida dėl į Prienų-Birštono „Vytautą“ atvykstančių brolių Ballų užtvindė skaitytojus pasakomis apie Lietuvą. Nemažai pateikiamos informacijos yra negatyvi ir neatitinkanti tikrovės. Mūsų šalies stojo ginti buvęs Klaipėdos „Neptūno“ legionierius Luke'as Bonneris.
Luke'as Bonneris
Luke'as Bonneris / Asmeninio archyvo nuotr.

„Sporto žiniasklaidai: vietoje to, kad šaipytumėtės iš Lietuvos dėl nepagrįstų stereotipų, turėtumėte pakalbinti žmones, kurie kažką žino apie šią šalį. Labai daug lietuvių kalba angliškai. Tai labai išsilavinusi šalis, o žmonės yra pamišę dėl krepšinio“, – mūsų šaliai komplimentų negailėjo Klaipėdoje žaidęs krepšininkas.

L.Bonneris pripažįsta, kad Lietuva gerokai skiriasi nuo JAV, tačiau tai nieko blogo. Buvęs krepšininkas su malonumu prisimena vakarus su komandos draugais, valgant cepelinus ir geriant „Švyturio“ alų.

„Dėl savo karjeros Lietuvoje galėjau komandos arenoje išvysti nuostabų „Electric Light Orchestra“ koncertą su simfoniniu orkestru“, – džiaugėsi L.Bonneris.

Tai buvo atsakas JAV žiniasklaidoje pasirodžiusiam interviu su kitu krepšininku Benu Brustu, kuris pažėrė kritikos mūsų šaliai.

„Atrodė, kad visada lijo. Nuolat buvo tamsu. Toks įspūdis, kad saulė leisdavosi antrą valandą dienos. Baigus rytinę treniruotę, išėjus iš salės jau būdavo tamsu“, – hiperbolizavo B.Brustas.

Jis prisimena, kaip su komandos draugais iš JAV mažiausiai 40 minučių automobiliu keliaudavo iki artimiausio taško, kur galėtų gauti įprasto amerikietiško maisto.

Esą kartu su kitais „Pieno žvaigždžių“ amerikiečiais Michaelu Dixonu ir Alexu Oriakhi jie skaičiuodavo dienas, kada baigs sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius