Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 20

Olimpiniai herojai: rezultatyviausi krepšininkų pasirodymai žaidynių finale

Rio de Žaneiro olimpinio krepšinio turnyro finalas prasidės jau visai netrukus, tačiau iš pradžių siūlome prisiminti geriausius visų laikų pasirodymus dvikovoje dėl aukso. Pateikiame rezultatyviausių žaidėjų penketuką olimpinio krepšinio turnyro istorijoje.
Dwyane'as Wade'as
Dwyane'as Wade'as / USA Today Sports

5. Dwyane'as Wade'as (JAV), 2008 metai, 27 taškai

2008-aisiais Pekine JAV rinktinė sugrįžo po skausmingos 2004-ųjų olimpiados Atėnuose ir iškovojo aukso medalius prieš Ispaniją rezultatu 118:107. Šiose rungtynėse D.Wade'as sumetė 27 taškus ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Apskritai amerikietis šiose olimpinėse žaidynėse rinko vidutiniškai po 16 taškų, tačiau rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju tapo Pau Gasolis, kuris finale pelnė 21.

4. Davidas Robinsonas (JAV), 1996 metai, 28 taškai

„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Robinsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Davidas Robinsonas

„Admirolu“ vadinamas žaidėjas padėjo savo rinktinei Atlantoje rezultatu 95:69 sutriuškinti Jugoslavijos komandą bei iškovoti aukso medalius. Vidurio puolėjas įmetė 28 taškus ir atkovojo septynis kamuolius.

3. Renato Villalta (Italija), 1980 metai, 29 taškai

Tai buvo vienintelė olimpiada istorijoje, kurioje nedalyvavo JAV rinktinė, tačiau Italijos komanda ja pasinaudoti nesugebėjo. Ji kovoje dėl aukso nusileido Jugoslavijai 77:86. Italams nepadėjo ir 29 taškus pelniusio bei 5 kamuolius atkovojusio R.Villaltos pasirodymas.

Italijos rinktinei Maskvoje teko tenkintis sidabru. Apskritai Italijai tai yra vienas iš dviejų olimpinių medalių krepšinio turnyruose. 2004-aisiais ši komanda finale pralaimėjo Argentinai.

2. Adrianas Dantley (JAV), 1976 metai, 30 taškų

Kanadoje vykusiose žaidynėse, mažai kam žinomas A.Dantley padėjo JAV rinktinei užtikrintai nugalėti Jugoslaviją rezultatu 95:74. Amerikietis pelnė net 30 taškų ir atkovojo 4 kamuolius.

1. Kevinas Durantas (JAV), 2012 metai, 30 taškų

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Nicolas Batumas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Nicolas Batumas

Amerikietis pelnė tiek pat taškų, kiek ir antroje vietoje likęs A.Dantley, tačiau KD atkovojo penkiais kamuoliais daugiau, todėl galima jo pasirodymą laikyti naudingesniu.

K.Durantas Londone JAV rinktinei padėjo nugalėti Ispaniją rezultatu 107:100. Amerikietis surinko net 30 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir pataikė 5 tritaškius iš 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius