-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 14

Pasakiškas atsisveikinimas: Kobe pelnė 60 taškų ir dramatiškai išplėšė pergalę!

Kobe išeina iš NBA stilingai. 37-erių superžvaigždė sužaidė paskutiniąsias savo rungtynes NBA ir pelnė net 60 taškų. Atsisveikindamas vienas geriausių krepšininkų istorijoje atsuko laiką atgal. Ir dar kartą pademonstravo, kodėl dar maži berniukai ant sienų klijuodavosi ir klijuojasi plakatus su jo atvaizdu ir auga lygiuodamiesi į tą tobulumą, kuriuo Kobe NBA mus džiugino 20 metų. Ačiū tau, Kobe!
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.
Ačiū tau, Kobe | „Los Angeles Lakers“(17-65) – „Utah Jazz“(40-42) 101:96 | Kobe 60

Suprasti akimirksniu

  • Kobe Bryantas šiomis rungtynėmis baigė karjerą.
  • Atsisveikino mače jis pelnė net 60 taškų.
  • Penkiskart NBA čempionas „Lakers“ klube praleido 20 metų.
  • Kobe laikomas vienu geriausių visų laikų krepšininkų.

„Los Angeles Lakers“ ir „Utah Jazz“ rungtynėms buvo sudarytas specialus K.Bryanto žaidimo laiko planas. Prieš dvikovą „Lakers“ treneris Byronas Scottas su žaidėju susitarė, kad amerikietis aikštėje praleis mažiausiai 36 minutes – žais visą pirmąjį ir trečiąjį kėlinį, užbaigdamas susitikimą šešiomis minutėmis.

Bet įsismaginęs Kobe žaidė ilgiau.

Komanda taip pat laikėsi kito B.Scotto plano – visus kamuolius siųsti K.Bryantui. Legenda prametė penkis pirmuosius metimus, vienas vos lietė lanką, bet netrukus jo ranka ėmė degti.

Pirmajame kėlinyje Kobe pelnė 15 iš 19 „Lakers“ taškų ir greitai davė tokį toną rungtynėms, kad buvo akivaizdu, jog tai bus neeilinis vakaras.

„Vos tik prasidėjo, tai buvo eilinės rungtynės, kurias žaidžiau nuo pat vaikystės“, – milžiniškas dėmesys visai nevargino K.Bryanto.

Po dviejų kėlinių Kobe sąskaitoje buvo 22, po trijų – net 37 taškai. K.Bryantas buvo labai rezultatyvus, bet tie taškai buvo darbiniai – prieš trigubą „Jazz“ gynybą, metant per rankas, nematant krepšio, kybant ore lyg sklandytuvui ir įgrūdant sudėtingą metimą.

Krepšinio spektaklis ilgainiui tapo dar viena Juodosios Mambos medžiokle. Pergalės. Įspūdingai rungtyniaudamas ketvirtojo kėlinio pabaigoje, K.Bryantas pelnė 56-ąjį tašką ir paskutinę minutę priartino „Lakers“ prie „Jazz“ 95:96.

Netrukus Kobe sukėlė euforijos bangą – 58-uoju tašku likus žaisti 31 sek. išvedė „Lakers“ į priekį 97:96.

VIDEO: Pergalingi K.Bryanto metimai paskutinėse karjeros rungtynėse

Kobe Bryantas: „Mamba out

Kobe dviem baudų metimais tvirtina pergalę ir „Lakers“ triumfuoja – 101:96. Kobe išeina kaip legenda iki mačo pabaigos dar likus žaisti 4,1 sek.

Laikas sustojo. „Kobe! Kobe!“ – ošė „Staples Center“.

VIDEO: K.Bryantas paskutinį kartą palieka aikštę

K.Bryantas per 42 minutes 60 taškų pelnė atlikdamas net 50 metimų „iš žaidimo“, iš kurių pataikė 22. Jis taip pat realizavo 10 baudų metimų iš 12. Kobe dar atkovojo 4 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Tėtis įjungė žvėries režimą!“ – su dukrele džiaugsmingai sveikinosi K.Bryantas.

Kobe dar ilgai vaikštinėjo ant parketo, kol atsisveikino su jį pasveikinti atvykusiais bendražygiais ir dėkojo aistruoliams.

„Žmogau! Žmogau! – atsisveikinimo kalbą po paskutinių rungtynių pradėjo K.Bryantas. – Negaliu patikėti, kaip greitai prabėgo 20 metų. Tai neįtikėtina. Esu dėkingas už visą šią permainingą kelionę. Bet svarbiausia, kad visada išlikome drauge.

Augau kaip dėl „Lakers“ galintis mirti fanas. Žinojau viską apie šią komandą. Todėl patekti į Los Andželą, praleisti čia 20 metų... Negali būti geresnės istorijos. Dar labiau didžiuojuosi ne dėl čempionų titulų, o dėl visų sunkumų. Mes atsilaikėme ir laimėjome. Noriu jums padėkoti už visus tuos metus mane palaikant. Ačiū už motyvaciją.

Juokinga, bet 20 metų buvau kritikuojamas už tai, kad nesidalinau kamuoliu. O šiandien vyrukai man šaukė: tik neperduok kamuolio!

Nuoširdžiai jums visiems dėkoju. Ačiū iš visos širdies. Myliu jus! Myliu. Esu dėkingas šeimai už pasiaukojimą. Už kantrybę, kai leidau valandų valandas treniruočių salėje.

Ką galiu pridurti? Mamba out“.

VIDEO: Kobe Bryanto kalba po paskutiniųjų karjeros rungtynių: „Mamba out“

Atsisveikinimas – kaip pasakoje

Prieš pat rungtynių pradžią „Staples Center“ arenos kubą uždengė paklode, kurioje buvo rodomi įsimintiniausi K.Bryanto karjeros epizodai, pradedant NBA naujokų birža, kurioje 1996-aisiais jis buvo pakviestas 13-uoju šaukimu.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Arenos viduryje pasirodė „Lakers“ legenda Magicas Johnsonas. Ant suolo sėdėjęs Kobe šyptelėjo.

„Susirinkome čia tam, kad atšvęstume tobulumą, kuriuo džiaugėmės 20 metų, – emocingą kalbą pradėjo M.Johnsonas. – Kobe niekada nesukčiavo. Jis iškentė traumas, jis žaidė kentėdamas, o mes čia, arenoje, turime 5 čempioniškus plakatus. Los Andžele Kobe buvo didžiausia žvaigždė per pastaruosius 20 metų. Jis buvo ne tik sporto ikona, bet didžiausias žaidėjas, vilkėjęs auksinius-purpurinius.“

Kalbos metu K.Bryantas šypsojosi, bet vis rankšluosčiu nervingai valėsi veidą, lyg tramdytų ašaras. Bet Kobe švytėjo.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

„Kobe, senuk, sveikas atvykęs į mūsų pasaulį“, – specialiame vaizdo įraše K.Bryantą sveikino Shaqas.

Netrukus pasirodė kitų garsenybių sveikinimai: Dereko Fisherio, Kevino Duranto, Dwyane'o Wade'o, Dirko Nowitzkio, Greggo Popovichiaus, Kevino Garnetto, Carmelo Anthony, Stepheno Curry, LeBrono Jameso, Pau Gasolio. Lamaro Odomo, Philo Jacksono, Jacko Nicholsono.

„Darei dalykus, apie kuriuos žmonės net nesvajodavo“, – sakė G.Popovichius.

Vaizdo įrašas kėlė šiurpuliukus. Net sunku įsivaizduoti, ką tada jautė pats K.Bryantas.

K.Bryantas netrukus pasirodė aikštės centre ir apsikabino M.Johnsoną. Mojuodamas jis dėkojo sausakimšai „Staples Center“ arenai.

„Kobe! Kobe! Kobe!”, – šaukė sirgaliai.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
VIDEO: Magic Johnson and NBA Greats Pay Tribute to Kobe Bryant

„Ir paskutinį kartą... Penkiskart NBA čempionas... Kobe Bryantas!“ – pristatydamas starto penketus, rungtynių pranešėjas galiausiai ištarė ir Kobe pavardę. Triukšmo lygis pakilo kelis kartus.

„Black Mamba“ didingai žengė ant parketo. Visos pagerbimo ceremonijos metu prie žaidėjo prilipę operatoriai nuo legendos nenulipo net ir šiai pakilus nuo suolo.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
VIDEO: Paskutinis K.Bryanto pristatymas

Žaidėjams renkantis prie aikštės centro ir ruošiantis ginčo kamuoliui, K.Bryantas atrodė taip, lyg pasitiktų lemiamas sezono rungtynes.

Šiuo šaltakraujiškumu jis spindėjo 20 metų. Bet nesusilaikė net ir nuožmioji „Juodoji Mamba“. Kobe vis išspausdavo nuoširdžią šypseną.

Savo atsisveikinimą pasitiko kaip šventę.

Vos tik prasidėjus rungtynėms buvo aišku, kad tai bus labiau parodomasis mačas. Hjustone „Rockets“ nušlavė „Sacramento Kings“ klubą ir užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose, taip eliminuodami „Utah Jazz“ komandą.

Jau pirmoje atakoje kamuolys atsidūrė Kobe rankose. „Staples Center“ arena pradėjo ošti. Kamuolys vėl buvo siunčiamas K.Bryantui – tritaškis skriejo pro šalį.

Komanda laikėsi B.Scotto plano – visus kamuolius siųsti K.Bryantui. Bet antrasis metimas buvo toks netaiklus, kad vos lietė lanką.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Trečiąją minutę pro šalį skriejo ir trečiasis jo metimas. „Lakers“ nepelnė nė taško, o „Jazz“ po truputį įsibėgėjo 6:0.

Atrodė, kad „Lakers“ žaidžia lyg „Visų žvaigždžių rungtynėse“, kai „Jazz“ tiesiog siekė pergalės.

Praėjus beveik 5 minutėms „Lakers“ galiausiai atidarė taškų sąskaitą. Tik tą padarė ne K.Bryantas, o vidurio puolėjas Roy'us Hibbertas, galingu dėjimu sugrūsdamas kamuolį į krepšį.

Pro šalį skriejo ir penktasis Kobe metimas. Tačiau laukimas neužtruko. Kobe blokavo metimą, arenoje sukeldamas didžiulę triukšmo bangą, o greitoje atakoje paleidęs metimą labai aukšta trajektorija pasižymėjo pirmaisiais taškais. Po penkių netikslių bandymų ir septintąją mačo minutę.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Dar kitoje atakoje Kobe pelnė 4-ąjį, 6-ąjį, ir dar 7-ąjį tašką, pridurdamas baudos metimą po puikaus dvitaškiu su pražanga pasibaigusio prasiveržimo.

„MVP! MVP!” – ūžė „Staples Center“.

„O, vyruti!“, – po ketvirto iš eilės taiklaus Kobe metimo mėgavosi komentatoriai. Štai ir penktas paeiliui! „Lakers“ žaidėjai ėmė šėlti. „Mamba“ kyštelėjo liežuvį. Visai kaip tada, kai savo metimais gniuždydavo priešininkus lemiamose rungtynėse. Grįžome į senus laikus.

„Kobe! Kobe!” – šaukė sirgaliai.

Tai buvo kažkas neįtikėtino. Visai kaip senais laikais K.Bryantas pačiupo kamuolį į savo rankas ir atakavo iš bet kokių sudėtingiausių situacijų. Lyg tai būtų lemiami metimai NBA finalo serijoje. O tie metimai plėšė tinklelį vienas po kito.

K.Bryantas pirmajame kėlinyje pelnė 15 iš 19 „Lakers“ taškų, o „Jazz“ pirmavo 21:19.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Antrasis kėlinys prasidėjo be K.Bryanto. Bus sunku prie to priprasti, kai taip prasidės ne tik antrasis ketvirtis, bet ir visos likusios „Lakers“ rungtynės.

Kol Kobe nebuvo aikštėje, rungtynės buvo visai kitokios. Niekas nepyko, kai komentatoriai nutilo ir mačo metu klausėsi ESPN reporterės interviu su Jacku Nicholsonu. Vyruku, kuris nuo 1972-ųjų perka „Lakers“ abonementą.

„Nežinau, gal ir man dabar teks trauktis“, – juokavo Holivudo legenda, paprastai nedalinanti interviu rungtynių metu. Bet tik ne tą vakarą.

Kobe grįžo į aikštę.

Žaidimo ritmą pagavęs K.Bryantas iš tiesų tarsi atsuko laikrodį atgal. Prasiveržimu pro galinę liniją NBA superžvaigždė nepaliko vilčių Gordonui Haywardui.

Kobe dar iki pertraukos pelnė 22 taškus. Taip, jis švaistėsi metimais, jų atlikdamas tiek, kiek visi likę „Lakers“ žaidėjai. Bet net ir „hateriai“ tą vakarą negalėjo teisti Kobe.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Po pertraukos tęsėsi K.Bryanto šou. Pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje jis pelnė po puikios verpstės, nepaisydamas trigubos „Jazz“ gynybos. Dar kitoje atakoje Kobe vėl siuntė į krepšį neuždengiamą metimą per rankas.

Šeštasis Kobe taškas iš eilės, „Jazz“ pranašumas tirpsta iki 59:50, varžovų minutės pertraukėlė ir „Staples Center“ arenoje susirinkę žiūrovai stojasi iš savo vietų: „Kobe! Kobe! Kobe!”

„Tai beprotystė. Jaučiuosi, lyg būčiau koncerte“, – juokėsi „Lakers“ aukštaūgis Larry Nance'as.

K.Bryanto taškai nebuvo dovanėlės legendai atsisveikinimo proga. Tai buvo darbiniai taškai.

Joe Inglesas prie tritaškio linijos stabdė K.Bryantą milžinišku delnu dengdamas jo akis nuo krepšio. Bet šie seni triukai niekada neveikė. Kobe tiesiai australui į veidą švystelėjo tritaškį per rankas.

Trečiojo kėlinio viduryje Kobe turėjo jau 35 taškus. Tiesa, krepšininkas buvo akivaizdžiai pavargęs. Vienoje atakoje jis paskutinis kulniavo į „Jazz“ aikštės pusę.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas​​
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Bet puikus žaidimas vedė Kobe į priekį. Po tokios taškų fiestos pasimiršo visas nuovargis. Prieš ketvirtąjį kėlinį jis pasakė treneriui, kad jaučiasi gerai ir paprašė leisti žaisti. B.Scottas nesipriešino.

Dar ketvirtojo kėlinio pradžioje Kobe Bryantas pelnė 40-ąjį savo tašką. Rungtynių komentatoriai juokavo, kad prieš rungtynes lyg tyčia užsiminė apie būsimą 50-ies taškų K.Bryanto atsisveikinimą.

Juokai po truputį virto realybe. Dar ketvirtojo kėlinio viduryje jo sąskaitoje buvo 45 taškai, o „Lakers“ mynė ant kulnų „Jazz“ krepšininkams 84:89.

Baigiantis rungtynėms aikštėje vyko neįtikėtini dalykai. Akimirkai pritilo net komentatoriai. Kobe siuntė vieną taiklų metimą po kito, pelnė net 56-ąjį savo tašką ir paskutinę minutę priartino „Lakers“ prie „Jazz“ ekipos 95:96.

Krepšinio spektaklis netikėtai virto dar viena K.Bryanto medžiokle. Pergalės.

„Jazz“ metimas skriejo pro šalį, o pasaka „Staples Center“ arenoje tęsėsi. K.Bryantas pataikė dar vieną sudėtingą metimą, pelnė 58-ąjį tašką, ir likus žaisti 31 sek. išvedė „Lakers“ į priekį 97:96.

Netrukus Kobe šeštą kartą karjeroje pasiekė 60 taškų žymą sumesdamas baudų metimus ir tvirtindamas „Lakers“ pergalę 101:96. Kobe išeina kaip roko žvaigždė.

Ačiū tau, Kobe!

Ir sudie. Krepšiniui tavęs trūks.

VIDEO: Neįtikėtina K.Bryanto karjeros pabaiga: 60 taškų rungtynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius