Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 02

Pasikeitusi Vakarų konferencija: 5 ekipos, kurios kelia didžiausią grėsmę „Warriors“

Daugelis supranta, jog šių metų NBA čempionai „Golden State Warriors“ lygoje karaliaus dar daugelį metų, tačiau komandas Vakaruose tai įkvėpė rimtiems pokyčiams savo sudėtyse. Jimmy Butleris persikėlė į Minesotą, Paulas George'as iškeliavo į Oklahomą, o Chrisas Paulas – į Hjustoną. Permainos didelės bei netikėtos, tačiau kas gali rimčiausiai pakovoti su superkomanda iš Ouklando?
Jamesas Hardenas ir Chrisas Paulas
Jamesas Hardenas ir Chrisas Paulas / USA Today Sports

5. „Timberwolves“

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris

Naujokų biržos naktį didžiąją dalį dėmesio susiglemžė ne į NBA atvykstantys pirmamečiai, o grandioziniai mainai, kuriuos atliko „Timberwolves“. Thomas Thibodeau su kolegomis sugebėjo į savo gretas išsimainyti J.Butlerį, kurį treniravo būdamas „Bulls“ vyriausiuoju treneriu.

Dabar „Timberwolves“ turi labai grėsmingą trejetą, kurį sudarys minėtasis J.Butleris bei jaunieji Andrew Wigginsas bei Karlas-Anthony Townsas. Tikėtina, kad visi šie krepšininkai pateks į daugiausiai taškų visoje NBA pelnančių žaidėjų šešioliktuką.

J.Butleris jau artėja prie savo karjeros piko, nes jam šiuo metu yra 27-eri, o buvę pirmieji NBA naujokų biržos šaukimai K.A.Townsas ir A.Wigginsas yra vieni perspektyviausių krepšinio talentų visame pasaulyje.

„Manau, kad mūsų trejetas ateityje gali būti nepaprastai galingas, – teigė K.A.Townsas. – Dinastijos taip ir yra sukuriamos. Jauni talentai yra sumaišomi su patyrusiais veteranais, o rezultatas – pergalingas krepšinis.“

T.Thibodeau savo gretose turės J.Butlerį, kurį iš 30 šaukimo naujokų biržoje pavertė į vieną geriausių lygos gynėjų. Tai bus puikus pavyzdys A.Wigginsui bei K.A.Townsui, kurie kol kas susiduria su labai rimtomis problemomis stabdant varžovų puolimą.

Minesotos ekipa po truputėlį sprendžia ir savo tolimų metų trūkumą, nes išmainė tritaškius prastai metantį Ricky Rubio ir pasipildė Jeffu Teague'u. Negana to, „Timberwolves“ vilioja ir Paulą Milsapą.

Praėjusį sezoną „Timberwolves“ gynybos reitingas buvo vos 26-as, o nuo to ir reikia pradėti dirbti. Minesotos klubas turėtų bet kokiu atveju patekti į atkrintamąsias, o pasipildžius P.Milsapu – turėtų užimti bent jau ketvirtą vietą Vakarų konferencijoje.

4. „Jazz“ (su Gordonu Haywardu)

„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas
„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas

Jutos klubas pastaruosius trejus metus gerino savo pergalių ir pralaimėjimų procentą, o norint augti ir toliau „Jazz“ reikia savo sudėtyje išlaikyti savo pagrindinius žaidėjus.

Joe Inglesas sutartį jau pasirašė, G.Haywardas gali nuspręsti taip pat, o „Jazz“ jau ir taip buvo trečia geriausiai besiginanti lygos komanda. Negana to, mainų būdu buvo gautas puikiai gynyboje dirbantis Ricky Rubio, kuris šią sritį sustiprins dar labiau.

Nuolat nerimą kelia R.Rubio pataikymas iš toli, tačiau „Jazz“ turi nemažai krepšininkų, kurie gali pataikyti tritaškį. Ispanas turėtų labai padėti savo ekipai greitame bei poziciniame puolime, nes jo žaidimo organizavimas visuomet buvo užtikrintas.

R.Rubio turėtų sukurti daugiau progų puolime aukštaūgiams Derrickui Favorsui bei Rudy Gobertui, o tai jiems pagelbės su atakomis, kurios kartais rezgasi labai sunkiai.

Kodėl „Jazz“ tik ketvirti? Nes elitinės superžvaigždės NBA yra pačios svarbiausios, o Jutoje nėra nė vienos.

3. „Thunder“

„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as
„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as

Generalinis vadybininkas Samas Prestis atliko nemenką stebuklą. Jam pavyko Victorą Oladipo ir Domantą Sabonį pakeisti NBA superžvaigžde P.George'u, o tai yra didelis pastiprinimas.

O dar visai neseniai atrodė, kad „Thunder“ vasara bus niūri ir be įvykių, o sudėties sustiprinti nėra kaip.

Praėjusį sezoną Russellas Westbrookas neturėjo labai daug pagalbos ir užsimetęs „Thunder“ ant savo pečių sugebėjo ją atvesti į 47 pergales, atkritnamąsias varžybas bei patekti į NBA rekordų knygą. Sunku pagalvoti, ką sugebės nuveikti šis įžaidėjas, kai šalia savęs turės tokį talentingą žaidėją.

„Jeigu mes sukurtume tobulą porininką R.Westbrookui, tai atrodytų labai panašiai, kaip P.George'as, – svarstė NBA apžvalgininkas Zachas Lowe'as. – Jis visuomet gali žaisti be kamuolio, pastatyti užtvarą, mesti iš pagavimo ar prasiveržti po krepšiu.“

R.Westbrooko ir P.George'o duetas artėjantį sezoną bus vienas geriausių lygoje, o situacija labai gelbsti PG13 gebėjimas pataikyti iš toli.

Tiesa, problemų Oklahomoje netrūksta, nes starto penketui trūksta dar dviejų patikimų žaidėjų. Galbūt į „Thunder“ sugrįš Andre Robersonas, o gal Jerami Grantas gaus daug minučių, tačiau tai nepadės jiems Vakaruose užimti vienos į aukščiausių vietų.

2. „Spurs“

USA Today Sports/Kawhi Leonardas
USA Today Sports/Kawhi Leonardas

Šią vasarą iš San Antonijaus klubo daugelis tikėjosi didelių ėjimų, tačiau kol kas „Spurs“ vadovai tyli. Sutartis buvo pratęsta su Patty Milsu, o LaMarcuso Aldridge'o ateitis šioje ekipoje kelia daugybę klaustukų.

„Daugelis tikėjosi, jog į San Antonijų liepą atvyks labai aukšto kalibro krepšininkas, tačiau panašu, jog tai neįvyks, – analizavo žurnalistas Mattas Moore'as. – Tuo tarpu Jonathanas Simmonsas netrukus gali pasirašyti sutartį su kita ekipa, o tai būtų rimtas smūgis „Spurs“ klubui.“

Nepaisant galimų permainų „Spurs“ dar ilgai turėtų būti vieni pagrindinių konkurentų superkomandai iš Ouklando. Kawhi Leonardas žaidžia MVP kalibro krepšinį, G.Popovichius visuomet bus fenomenalus, o praėjusiais metais San Antonijaus klubas „Warriors“ nusileido tik keliais statistiniais rodikliais.

Šiose atkrintamosiose varžybose „Spurs“ rimtai kibo į atlapus „Warriors“ komandai, tačiau rimtą traumą patyrė K.Leonardas. Galbūt artėjantį sezoną geriau atrodys Tony Parkeris, patobulės Dejounte Murray'us, o patikimai sužais vienas iš dviejų pirmamečių.

„Spurs“ vis dar yra elitinis NBA klubas, o kiek sustiprėjęs jis galėtų mesti iššūkį „Warriors“. Tačiau tai ne rimčiausia „karių“ problema artėjantį sezoną.

1. „Rockets“

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas

Chrisas Paulas yra vadinamas vienu geriausių įžaidėjų visoje istorijoje, o praėjusį sezoną šioje pozicijoje žaidęs Jamesas Hardenas buvo tik per plauką nuo MVP apdovanojimo.

Dabar abu šie vyrukai rungtyniaus Hjustone, todėl metas priprasti kamuolį savo rankose turėti mažiau. Iš pradžių Mike'ui D'Antoni gali būti sudėtinga, tačiau yra nemaža tikimybė, kad strategas šiuos du žaidėjus pavers mirtinais ginklais puolime.

„Chrisas ir Jamesas tikrai gali dalintis kamuoliu, o nuo to jiems bus tik geriau, – analizavo Z.Lowe'as. – Beveik visos čempioniškos ekipos praeityje turėjo du krepšininkus, kurie mėgsta turėti kamuolį savo rankose, bet išmoko juo dalintis.

Verta pabrėžti, kad daugelis tų duetų nebuvo tokie geri metikai iš toli.“

Dabar „Rockets“ turi du nepaprastai gerai žaidimą organizuojančius krepšininkus, kurie gali sėkmingai žaistu „du prieš du“ su aukšaūgiais Clintu Capela bei snaiperiu Ryanu Andersonu.

Nesuradus progos perduoti kamuolį C.Paulas ir J.Hardenas gali patikimai mesti tritaškius. CP3 praėjusį sezoną atakavo geriausiu karjeroje 41,1 proc. taiklumu iš toli, o J.Hardenas atsiliko tik „Warriors“ duetui Stephenui Curry ir Klay Thompsonui pagal iš viso sezone pataikytus tritaškius (262).

Viskas iš pradžių atrodo gražu, tačiau „Rockets“ prarado nemažai pagrindinės rotacijos žaidėjų. Kita vertus, sutartis buvo pasirašyta su P.J. Tuckeriu, o susivilioti žaisti tokiame klube gali ir vienas kitas patyręs veteranas.

Tačiau galų gale, „Rockets“ turės dvi NBA superžvaigždes, o „Warriors“ – keturias. Ouklando klubas vis dar turėtų būti favoritas atkrintamųjų serijoje tarp šių dviejų klubų, tačiau Hjustono krepšininkai vis tiek jiems yra didžiausia grėsmė Vakaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius