Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 15

Per NBA rungtynes – išskirtinis dėmesys Lietuvai

Krepšinis tapo proga susitikti lietuviams kitoje Atlanto pusėje, o Kanados žmonėms dar kartą priminti tai, kas labiausiai garsina mūsų šalį. Du Lietuvos rinktinės krepšininkai ir didelis lietuviškos bendruomenės būrys susitiko NBA rungtynėse sekmadienį Toronte.
Toronte per NBA rungtynes - dėmesys lietuviams
Toronte per NBA rungtynes - dėmesys lietuviams

Sekmadienį „Toronto Raptors“ su Jonu Valančiūnu savo aikštėje priėmė „New York Knicks“, kuriai atstovauja Mindaugas Kuzminskas.

Mačas, kurį 116:101 laimėjo „Toronto Raptors“, buvo kupinas lietuviškų spalvų ir balsų.

Toronte gyvena daug išeivių iš Lietuvos. Jų į rungtynes susirinko daugiau nei šimtas, visi pasipuošę žaliais marškinėliais. Po rungtynių jie arenoje surengė susitikimą su krepšininkais, o prieš mačą būrys vaikų su Lietuvos spalvų marškinėliais išsirikiavo aikštėje prieš valstybinius himnus.

NBA rungtynėse Toronte – dėmesys Lietuvai.
NBA rungtynėse Toronte – dėmesys Lietuvai.

Net Toronto komandos rungtynes komentuojantis vyras šįkart laužyta lietuvių kalba JAV ir Kanados žiūrovams pranešė: „Jonas šiandian žais stipriai“.

Tai – Leo Rautinis, išeivių iš Lietuvos sūnus, buvęs krepšininkas ir Kanados rinktinės treneris.

Ir M.Kuzminskas vos įžengęs į Toronto areną iškart suprato, kad tai ypatingas mačas.

„Tokie mačai būna kitokie, kai susitinki su lietuvio komanda. Įprastai atvyksti išvakarėse, yra laiko pabendrauti sau savu žmogumi, – sakė M.Kuzminskas. – Per sezoną žaidžiame 82 rungtynes, vien sausį – 17, tad toks ritmas tampa šiokia tokia rutina. Todėl tokios rungtynės yra išskirtinės, juo labiau, kad į rungtynes ateis nemažai lietuvių – bus smagu“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

M.Kuzminskui tai nebuvo pirmasis apsilankymas Toronte. 27 metų krepšininkas turi išsisaugojęs nuotraukų, kai prieš keturiolika metų buvo Kanados mieste dar būdamas nežinomas paauglys.

„Tai buvo mano pirma rimta turistinė kelionė. Buvau pas vietos lietuvius, mane šauniai priėmė, – prisiminė M.Kuzminskas. – Tada buvau čia, lankiausi šioje arenoje kaip turistas, dabar grįžau kaip krepšininkas“.

„Linkiu Jonui sėkmės, – paklaustas, ar laukia rimtas dviejų puikių Lietuvos krepšininkų pasistumdymas, – kalbėjo M.Kuzminskas. – Ne jo komandai, bet jam pačiam. Juk esame iš to paties krašto. Vasarą abu sieksime pergalių rinktinei, o dabar kiekvienas kovojame už save“.

Sėkmės J.Valančiūnui neprireikė, nes jis su Toronto komandos krepšininkais pats pasiėmė pergalę.

J.Valančiūnas galingai pradėjo rungtynes, vieną po kito rinkdamas po krepšiais kamuolius. Iš viso jis pelnė 12 taškų ir atkovojo 16 kamuolių.

„Scanpix“ nuotr./NBA rungtynės: „Toronto Raptors“ – „New York Knicks“
„Scanpix“ nuotr./NBA rungtynės: „Toronto Raptors“ – „New York Knicks“

28 minutes rungtyniavęs J.Valančiūnas pataikė 6 dvitaškius iš 11. Galingu žaidimu Jonas padėjo dominuoti Toronto komandai – po trijų kėlinių šeimininkai mėgavosi net 34 taškų pranašumu.

M.Kuzminskas irgi buvo pastebimas. Jis per 23 minutes Niujorko komandai pelnė 9 taškus (2/3 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 2/2 baudų). Mindaugas atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, bet dusyk ir suklydo.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 23, Normanas Powellas 21, DeMarre'as Carrollas 20, Kyle'as Lowry 16, Jonas Valančiūnas 12.

„Knicks“: Carmelo Anthony 18, Justinas Holiday 17, Derrickas Rose'as 16, Mindaugas Kuzminskas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius