-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

Peštynes pratęsė prie mikrofono: P.Beverley gėlė R.Westbrookui

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Patrickas Beverley ir Russellas Westbrookas įsivėlė į pitbulių peštynes. „Niekas manęs negali uždengti“, – purtė galvą „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė. Bet paskutinis juokėsi „Houston Rockets“ įžaidėjas. Jo komanda 4-1 pateko į NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalį, o ginčą pratęsęs prie mikrofono, 28-erių amerikietis įgėlė trigubų dublių meistrui.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jis mane šokiravo, – konfliktą aikštėje, už kurį buvo nubaustas technine pražanga, spaudos konferencijoje prisiminė P.Beverley. – Jis pasakė, kad niekas negali jo sustabdyti ir jis jau turi 40 taškų. Šaunu..., – žvilgtelėjo į statistikos protokolą ir mestelėjo, – per 34 metimus.“

R.Westbrookas surinko net 47 taškus ir buvo per vieną rezultatyvų perdavimą nuo dar vieno trigubo dublio, tačiau bėda ta, kad lemiamame mače „Thunder“ lyderis pataikė tik 15 metimų iš 34, o ketvirtajame ketvirtyje pataikė vos 2 iš 11.

„Vyrai meluoja. Moterys meluoja. Bet skaičiai nemeluoja.“

„Thunder“ galop krito prieš „Rockets“ 99:105.

„Nenoriu jo sumenkinti, tačiau... Vyrai meluoja. Moterys meluoja. Bet skaičiai nemeluoja, – rėžė P.Beverley. – Kaip komanda, mes puikiai su juo tvarkėmės ir vertėme mesti labai sunkius metimus. Skaičiai tą paliudys.“

R.Westbrookas buvo kitokios nuomonės, turėdamas omenyje, kad NBA atkrintamosiose rinko vid. 37,4 taško, atkovojo 11,6 kamuolio ir atliko 10,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Jis man sakė, kad turėtų būti simbolinėje geriausiai besiginančių žaidėjų komandoje. Bet nesupratau, apie ką jis šneka, nes tada turėjau 42 taškus, – kol kalbėjo R.Westbrookas, vis kikeno šalia jo sėdėjęs komandos draugas Tajas Gibsonas. – Nežinau, jis gal sapnavo, ar kas per šūdas? Nežinau. Atsiprašau už negražų žodį, bet nežinau, apie ką jis kalbėjo. Gal jam tiesiog prisisapnavo.“

Kita vertus, R.Westbrooko reikšmė „Thunder“ buvo nenuginčijama. Statistiškai, su R.Westbrooku aikštėje Oklahomos komanda 90:78 pranoko „Rockets“. Be įžaidėjo 6 minučių atkarpą „Thunder“ pralaimėjo net 9:27.

ESPN juokauja, kad jei vestume bendrą 48 minučių rodiklį, „Thunder“ be R.Westbrooko pralaimėtų 72:216, o pirmąją mačo dalį atsiliktų 36:108. ESPN teigimu, tai būtų blogesnė pirmoji rungtynių pusė nei filme „Kosminis krepšinis“, kai Michaelo Jordano komanda nuo monstrų atsiliko 18:66.

Iš viso serijoje su „Rockets“ Oklahomos ekipa be R.Westbrooko žaidė 45 minutes ir per šią atkarpą varžovai įmetė 58 taškais daugiau.

„Džiaugiuosi, kad galėjau žaisti su šiais vyrais, kurie padarė fantastinį darbą, kad man palengvintų žaidimą.“

Didžiausias skirtumas buvo tas, kad su Jamesu Hardenu „Rockets“ įmetė 19 taškų daugiau nei „Thunder“, o be J.Hardeno – 24 taškais daugiau nei varžovai. Vadinasi, Hjustonas turėjo gerokai lygiavertiškesnę sudėtį, kuri mokėjo žaisti be savo lyderio.

„Aš didžiuojuosi savo komanda, – dar kartą, kaip tikras lyderis, saviškius užstojo R.Westbrookas. – Aš labai džiaugiuosi, kokie buvome vieningi.

Sezoną vertinu kaip gerą. Visi padarė neįtikėtiną darbą, todėl belieka tik didžiuotis. Džiaugiuosi, kad galėjau žaisti su šiais vyrais, kurie padarė fantastinį darbą, kad man palengvintų žaidimą.“

VIDEO: R.Westbrooko ir P.Beverley konfliktas

„Westbrookas fantastiškai užbaigdavo rungtynes visą sezoną. Negali tikėtis, kad vyrukas būtų tobulas kiekvieną kartą“, – pabaigoje užbuksavusį lyderį užstojo treneris Billy Donovanas.

„Tas vyrukas yra toks geras... – spaudos konferencijoje kalbėjo Hjustono treneris Mike'as D'Antoni. – Dar nemačiau tokio atletiško ir ryžtingo žaidėjo. Prieš jį reikia nukelti kepurę. Jis buvo neįtikėtinas.“

M.D'Antoni į antrąjį NBA atkrintamųjų varžybų etapą pateko pirmą kartą nuo 2007-ųjų – laikų, kai su Steve'o Nasho vedamais „Phoenix Suns“ eliminavo Kobe Bryanto „Los Angeles Lakers“.

Vakarų konferencijos pusfinalyje „Rockets“ susitiks su „San Antonio Spurs“ ir „Memphis Grizzlies“ poros nugalėtoju. Serijoje iki 4 pergalių 3-2 pirmauja „Spurs“.

„Šie vyrai gali laimėti NBA. Aš tuo tikiu“, – susižavėjęs „Rockets“ žaidimu sakė NBA legenda Hakeemas Olajuwonas, praeityje vedęs Hjustoną į čempionų sostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius