Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 27

Po L.Jameso smūgio J.Valančiūnas raitėsi iš skausmo, bet pergale džiaugėsi lietuvis

Jonas Valančiūnas ilgai gulėjo ant parketo, kai pakirstas LeBrono Jameso smūgio iš alkūnės susiėmęs už krūtinės sunkiai gaudė kvapą. Bet skausmas praėjo, o po rungtynių laimingesnis buvo lietuvis. Jo atstovaujami „Toronto Raptors“ palaužė vieną NBA favoritų „Cleveland Cavaliers“ 99:97 (21:31, 24:18, 23:28, 31:20).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Stopkadras
NBA | „Toronto Raptors“ – „Cleveland Cavaliers“ 99:97 | Valančiūnas 11+9

Trečiojo kėlinio viduryje „Cavaliers“ pirmaujant 60:51 L.Jamesas rengė išpuolį, kuriam paskutinę akimirką bandė sutrukdyti J.Valančiūnas. Po metimo leisdamasis ant žemės L.Jamesas alkūne atsitrenkė į lietuvio šonkaulius.

Susidūrimas JV buvo skausmingas. Jis krito ant žemės ir po kurio laiko pakilęs kulniavo į rūbinę, kur jam buvo atlikti tyrimai. Ketvirtojo kėlinio pradžioje J.Valančiūnas vėl buvo aikštėje.

VIDEO: Skausmingas L.Jameso smūgis J.Valančiūnui į šonkaulius

Atkakliose rungtynėse „Cavaliers“ krito paskutinėmis sekundėmis. Likus žaisti 3,8 sek. „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry pataikė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio per rankas ir išvedė šeimininkus į priekį 99:97.

L.Jamesas ryžosi gelbėti „Cavaliers“, bet jo tolimas metimas su sirena net nelietė lanko.

VIDEO: Pergalingas Kyle'o Lowry metimas į „Cavaliers“ krepšį

„Raptors“ namuose šventė dešimtąją pergalę iš eilės. Dar niekada per vieną reguliarųjį sezoną „Raptors“ nebuvo turėjęs tokios pergalių serijos namuose.

Šios pergalės greičiausiai nebūtų, jei ne K.Lowry karjeros rungtynės. 29-erių gynėjas pelnė net 43 taškus ir sužaidė rezultatyviausią savo karjeros mačą NBA. Beje, prieš pergalingą metimą likus žaisti 51,9 sek. būtent K.Lowry ir išlygino rezultatą puskabliu 97:97.

„Pirmasis mano pergalingas metimas per spalvingą 10 metų karjerą“, – džiaugėsi K.Lowry.

Kojos nepakišo net ir tai, kad rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas DeMaras DeRozanas sužaidė nerezultatyviausią susitikimą – negaluodamas jis pasižymėjo vos 6 taškais.

VIDEO: Valančiūno pergalė prieš „Cavaliers“: su Lowry karjeros vakaru ir LeBrono „orinuku“

J.Valančiūnas per 28 minutes pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 1 kamuolį, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.​

Beje, lietuvis grubiai stabdė LeBroną, rankomis čiupdamas jam už pečių. Beveik kaip prieš metus, kai J.Valančiūnas buvo nubaustas nesportine pražanga, o LeBronas „centrui“ vos nekibo į atlapus.

„Cavaliers“ gretose L.Jamesas buvo naudingiausias – surinko 25 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Kai pralaimi šitaip – klaida po klaidos, skauda žymiai labiau, – nusivylęs po pralaimėjimo kalbėjo L.Jamesas. – Mums trūko susikaupimo. Turime taisytis“.

„Raptors“ pergalė prieš „Cavaliers“ – ambicingas pareiškimas dėl Rytų konferencijos nugalėtojų vardo. Antroje vietoje žygiuojantys Toronto krepšininkai atsilieka tik dviem pergalėmis, o šį sezoną „Cavaliers“ ekipą parklupdė du kartus iš trijų.

Tačiau „Raptors“ treneris Dwane'as Casey neskuba triumfuoti: „Pasikartosiu, kad tai tėra vienerios rungtynės. Jei sekmadienį mes pralaimėsime Detroite, kas iš šios pergalės? Nieko. Tai tik vienerios iš 82 NBA reguliariojo sezono rungtynių.“

„Raptors“ (39-18): Kyle'as Lowry 43 (9 rez. perd.), Terrence'as Rossas 15, Jonas Valančiūnas (9 atk. kam.) ir Bismackas Biyombo po 11.

„Cavaliers“ (41-16): LeBronas Jamesas 25, Kevinas Love 20 (9 atk. kam.), J.R.Smithas 13, Kyrie Irvingas 10.

VIDEO: Jono Valančiūno ir „Raptors“ pergalė prieš „Cavaliers“: 11 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius