-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07

Puiki forma: Jono Valančiūno nesulaikė ir NBA žvaigždės

Tokią rezultatyvią dvejų rungtynių seriją Jonas Valančiūnas turėjo tik sykį karjeroje ir prieš dvejus metus. Galinga forma kritikus tildantis lietuvis svariai prisidėjo prie svarbios „Toronto Raptors“ pergalės prieš vienus Vakarų konferencijos favoritų „Los Angeles Clippers“ 118:109 (35:31, 35:29, 27:22, 21:27).
Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas
Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nugalėjo „Clippers“ klubą 118:109.
  • J.Valančiūnas pelnė 21 tašką ir atkovojo 12 kamuolių.
  • Lietuviui tai buvo 20-asis dvigubas dublis šį sezoną.
  • Tik antrą kartą karjeroje JV du mačus iš eilės pelno mažiausiai 20 taškų.

32 minutes aikštėje praleidęs vidurio puolėjas antrą susitikimą paeiliui pelnė bent 20 taškų – šįkart į „Clippers“ krepšį įrideno 21-ą (9/13 dvit., 3/4 baud.). JV taip pat sugriebė 12 atšokusių kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo ir prasižengė po kartą.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 6 min. 41 sek. J.Valančiūnas baudų metimais padidino skirtumą iki didžiausio – 20 taškų. Tai buvo užtikrinta „Raptors“ pergalė nepaisant to, kad Los Andželo krepšininkai rungtynes pradėjo atkarpa 17:6. Bet jau pirmajame kėlinyje „Raptors“ panaikino deficitą, išsiveržė į priekį 35:31 ir vėliau kontroliavo žaidimo eigą.

J.Valančiūnas pranoko „Clippers“ aukštaūgį DeAndre Jordaną, kuris buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes – šis pasižymėjo 9 taškais ir 12 atkovotų kamuolių. Jo nesulaikė ir trigubą dublį surinkęs puolėjas Blake'as Griffinas (26 tšk., 11 atk. kam., 11 rez. perd.). Šio gynybą J.Valančiūnas sutriuškino jam nebūdingu, bet labai gražiu prasiveržimu ir metimu atsilošus.

Beje, lietuvis surinko 20-ąjį dvigubą dublį šį sezoną.

VIDEO: Gražus J.Valančiūno prasiveržimas

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 31 tašką surinkęs DeMaras DeRozanas. „Raptors“ puolimo lyderis dėl čiurnos traumos praleido 7 pastarąsias rungtynes iš 8, bet išbėgo į aikštę ir pataikė 11 iš 22 metimų.

Kyle'as Lowry pridėjo 24 taškus ir pataikęs 5 tritaškius iš 8 tapo daugiausiai tolimų metimų pataikiusiu „Raptors“ žaidėju klubo istorijoje. Pataikęs savo trečiąjį tolimą šūvį antrojo kėlinio viduryje, K.Lowry į savo sąskaitą įsirašė 802-ąjį tritaškį, kuriuo jis aplenkė ankstesnį rekordininką Morrisą Pettersoną. Arenos pranešėjui paskelbus apie K.Lowry pasiekimą per minutės pertraukėlę, „Raptors“ sirgaliai pakilo iš savo vietų ir plojimais sutiko rekordą.

VIDEO: Visi J.Valančiūno taškai

Tai buvo tik 4-oji „Raptors“ pergalė per 12 pastarųjų rungtynių. Be traumuoto Chriso Paulo žaidžiančių „Clippers“ popieriai prastesni – pralaimėjo 7 kartą per 9 mačus.

„Raptors“: D.DeRozanas 31, K.Lowry 24 (8 rez. perd.), J.Valančiūnas 21 (12 atk. kam.), C.Josephas 12.

„Clippers“: B.Griffinas 26 (11 atk. kam., 11 rez. perd.), A.Riversas 22, M.Speightsas 15, J.Crawfordas 14, J.J.Redickas 12.

VIDEO: J.Valančiūnas buvo vienas „Raptors“ pergalės kalvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius