Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 04

„Raptors“ naujokas išspręs daugybę Jono Valančiūno komandos problemų

„Toronto Raptors“ klubas pirmą kartą nuo 2009-ųjų taip rimtai apsipirko NBA laisvųjų agentų turguje. Jono Valančiūno ekipa pasirašė ketverių metų 60 milijonų JAV dolerių sutartį su puolėju DeMarre Carrollu. Kovotojo charakterį turintis 28 metų 203 cm ūgio amerikietis ketina užkamšyti Toronto komandos spragas.
DeMarre Carrollas
DeMarre Carrollas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

Toronto žiniasklaida vieningai sutarė, kad sutartis su D.Carrollu – pirmasis šios vasaros laimėjimas.

Gynybinio plano žaidėjas atsiskleidė 2014-2015 metų sezono atkrintamosiose varžybose. Reguliariajame sezone rinkęs vidutiniškai 12,6 taško, atkrintamosiose su „Brooklyn Nets“ pelnydavo 17,5 taško ir atkovodavo 7,2 kamuolio, o serijoje su „Washington Wizards” įmesdavo 16,7 taško ir sugriebdavo 6,5 atšokusio kamuolio.

Kai Rytų konferencijos finalo pirmajame mače D.Carrollas taip susižeidė kelį, kad keletą minučių šaukdamas iš skausmo raitėsi ant parketo, daugelis manė, kad tai – rimta kelių mėnesių trauma.

Bet sukandęs dantis jau po 44 valandų puolėjas dalyvavo „Hawks“ treniruotėje ir ruošėsi kitoms akistatoms su „Cleveland Cavaliers“. Nors dėl kelio skausmų gintis prieš LeBroną jam buvo tikra kančia, o „Hawks“ pralaimėjo seriją 0:4, daugeliui įstrigo D.Carrollo herojiškas kovingumas.

Jis lips dėl kovoti dėl kiekvieno kamuolio ("Raptors" yra viena mažiausiai kamuolių gynyboje atkovojanti komanda), klusniai vykdys trenerio užduotis ir kibs kiekvienam varžovui į gerklę.

Tačiau puolėjas nėra tik kovotojas.

Pirmiausia, D.Carrollas yra vienas geriausiai besiginančių NBA perimetro žaidėjų. O būtent gynyba buvo vienas pagrindinių „Raptors“ Achilo kulnų praėjusį sezoną.

Be to, D.Carrollas paaštrins „Raptors“ puolimą prasiveržimais ir praplės ribotą Toronto komandos puolimo arsenalą. Anksčiau Toronto klubo žaidimas po varžovų krepšiu apsiribodavo individualiais Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano veiksmais.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Terrence'as Rossas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Karjeros pike esantis krepšininkas „Hawks“ gretose krepšį atakavo bendru 48,7 proc. tikslumu, o tritaškius metė 39,5 proc. taiklumu – geriausi rodikliai jo karjeroje.

Be to, puolime D.Carrollas nėra savanaudis ir negaili iškišti perdavimo. Tuo tarpu gynyboje jis atriš rankas DeMarui DeRozanui, kuris galės ginti žemesnius varžovus.

Beje, nors tai brangiausias vasaros turguje įsigytas „Raptors“ žaidėjas per klubo istoriją, skaičiai neatspindi situacijos. Per porą artimiausių sezonų NBA „algų kepurė“ išsipūs iki rekordinių aukštumų. Tuo pačiu gerokai išaugs ir žaidėjų atlyginimai.

Tuo tarpu 15 milijonų atlyginimas per metus padidėjusios „algų kepurės“ kontekste nėra milžiniškas. Apžvalgininkai sutinka, kad 60 milijonų kontraktas – labai optimalus.

D.Carrollas – pirmasis „Raptors“ direktoriaus Masai Ujiri laimėjimas šią vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius