Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29

Russello Westbrooko užduotis klusniai vykdantis Domantas Sabonis jau turi planą dėl rinktinės

Kai įžengiau į „Oklahoma City Thunder“ rūbinę „Madison Square Garden“ arenoje, užtikau Domantą Sabonį kamputyje renkantį energetinius gėrimus iš šaldytuvo. Jis ėmė vieną, antrą, trečią, septintą buteliuką. „Kelionei?“ – paklausiau Domanto. „Ne, čia viskas Westbrookui“, – šypsodamasis atsakė D.Sabonis.
Domantas Sabonis ir Russellas Westbrookas
Domantas Sabonis ir Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisėdęs svetimoje Niujorko komandos rūbinėje, D.Sabonis sudėliojo šaltus buteliukus taip, kad šie kiek atšiltų. „Taip prašė Russas“, – šypsojosi 20-metis lietuvis, vėliau gavęs iš lyderio užduotį į komandos autobusą nunešti ir gautą dovaną.

D.Sabonis ištrūko iš sudėtingos mikrodvikovos su „New York Knicks“ žvaigžde Kristapu Porzingiu su pergale. Latvis skriaudė lietuvį pirmoje rungtynių pusėje pelnydamas 14 taškų, tačiau svarbiausia, kad „Thunder“ atsitiesė ir nuliūdino „Knicks“ sirgalius 112:103. O K.Porzingio pamoka Domantui – viena iš daugelio, kuri laukia puolėjo ilgoje NBA kelionėje.

Labai svarbu, kad joje D.Sabonį globoja viena ryškiausių NBA žvaigždžių – charizmatiškasis R.Westbrookas.

„Sezoną pradėjome labai gerai, bet ketveriose rungtynėse paeiliui pasirodėme prasčiau. Po truputį bandome gerinti žaidimą“, – paklaustas, kaip vertina sezono pradžią, Niujorke 24sek pasakojo D.Sabonis.

VIDEO: Domantas Sabonis: su Lietuvos rinktine noriu žaisti kiekvieną vasarą

Westbrookas man daug padeda. Jei prametu, jis ragina mane mesti daugiau, neišgyventi. Nuo pirmųjų dienų jis prie manęs priėjo ir pradėjo kalbėti. Pirmosiose treniruotėse pavyko užmegzti gerą tarpusavio ryšį.

Nors klausimas buvo užduotas akcentuojant Domanto debiutą NBA, lietuviui tokia mintis net netoptelėjo – krepšininkas galvojo apie visą komandą.

O kaip pačiam D.Saboniui sekasi įsilieti į stipriausią krepšinio lygą?

„Viskas nauja. Kiekvieną savaitę kažkas naujo. Kiekvienoje išvykoje kažkas naujo. Kas vakarą žaidžiu su geriausiais sunkiaisiais kraštais NBA. Dar reikia prie visko priprasti“, – dalijosi įspūdžiais D.Sabonis.

Bet viskas, ko gero, geriau nei tikėjosi ir jis pats. D.Sabonis visas 19 rungtynių pradėjo „Thunder“ starto penkete, o treneris Billy Donovanas kantriai stebi naujoko pakilimus ir nuopolius.

NBA sezono pradžioje D.Sabonis žaisdamas po 22 minutes renka 6,8 taško, atkovoja 3,4 kamuolio ir atlieka 1,5 rezultatyvaus perdavimo. Negana to, iš trijų taškų zonos jis atakuoja net 43,8 proc. tikslumu (22/49), pataikęs net 4 kartus daugiau tritaškių nei per dvejus metus Gonzagoje NCAA (5/14).

„Turiu Westbrooką, labai padeda visi kiti komandos draugai, todėl darosi lengviau“, – pripažino Domantas.

Būtent R.Westbrookas labiausiai ragina D.Sabonį atakuoti iš trijų taškų zonos.

„Jis man daug padeda, – žvilgtelėjęs į rūbinėje persirenginėjantį R.Westbrooką, 24sek pasakojo Domantas. – Visi gynėjai prie jo prilimpa, todėl lieku laisvas. Jei prametu, jis ragina mane mesti daugiau, neišgyventi. Jis man suteikia pasitikėjimo. Nuo pirmųjų dienų jis prie manęs priėjo ir pradėjo kalbėti. Pirmosiose treniruotėse pavyko užmegzti gerą tarpusavio ryšį. Kol kas viskas gerai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Victoras Oladipo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Victoras Oladipo

Bet savo taiklumo iš toli negali paaiškinti ir jis pats. „Nežinau, nežinau. Pradėjo sektis ir metu toliau“, – šyptelėjo D.Sabonis.

Kita vertus, dėl tolimų metimų smarkiai pasikeitė D.Sabonio žaidimas. NCAA žavėjomės jo šokiais ant parketo baudos aikštelėje, bet Oklahomoje lietuvis rungtyniauja gerokai atsitraukęs nuo krepšio, o per 19 rungtynių metė vos dvi baudas.

„Truputį pasiilgstu žaidimo po krepšiu, – pripažino D.Sabonis. – Bet ten turime Steveną Adamsą, kitus žaidėjus. Komanda nori, kad žaisčiau kaip metantis ketvirtas. Bet man viskas patinka, kol kas viskas gerai.“

Starto penketas NBA naujoko neapsvaigino. Jo planuose – darbas, darbas ir dar kartą darbas. Na, ir 2017-ųjų Europos čempionatas.

„Jonas Kazlauskas mane paėmė į rinktinę devyniolikos, todėl esu labai dėkingas už duotą šansą, – atviravo D.Sabonis. – Bet ir naujas treneris norės laimėti. Visa Lietuva nori laimėti. Todėl bus labai gerai. Su treneriu dar nekalbėjau, bet pats noriu žaisti rinktinėje. Ir kiekvieną vasarą. Aišku, daug kas priklausys ir nuo „Thunder“ komandos. Bet aš tai norėčiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius