-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 14

Sunkų laikotarpį išgyvenančiam Donatui Motiejūnui – šansas

Pirmasis pavasario mėnuo jau įpusėjo, bet Donatas Motiejūnas dar taip ir neatidarė savo taškų kraičio kovą. Tiesa, prieš antradienio vakaro rungtynes su „Portland Trail Blazers“ 26-erių puolėjui bręsta neplanuota galimybė.
Donatas Motiejūnas ir Alexis Ajinca
Donatas Motiejūnas ir Alexis Ajinca / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„New Orleans Pelicans“ komandą užklupo kažkoks virusas, nes liga pakirto aukštaūgius Dante Cunninghamą ir Omerą Ašiką.

Kai pastarojo situacija neaktuali – turkas ir taip nežaidžia, tai D.Cunninghamas yra tiesioginis D.Motiejūno konkurentas dėl minučių nuo atsarginių suolo.

Dar iki galo nėra aišku, ar D.Cunninghamas tikrai turės praleisti susitikimą. Bet kol kas jo statusas prieš antradienio dvikovą su „Portland Trail Blazers“ – abejotinas.

„Pelicans“ starto penketą tvirtai užėmus žvaigždžių duetui – Anthony Davisui ir DeMarcusui Cousinsui, D.Motiejūnui belieka sulaukti šansų nuo atsarginių suolo. O jų kovo mėnesį pasitaikė labai mažai.

Per 6 rungtynes „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry lietuvį į aikštę išleido tik tris kartus, bet per tris mačus jis iš viso težaidė 16 minučių, kai anksčiau tai buvo jo vieno susitikimo vidurkis.

Pro šalį skriejo trys D.Motiejūno dvitaškiai ir du tritaškiai, aukštaūgis sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dante Cunninghamas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dante Cunninghamas

Gniuždantis kovo mėnuo su 5,3 minutės vidurkiu lyg inkaras smukdo D.Motiejūną ir jo statistiką – bendras vidurkis krito iki labai kuklaus 4,3 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio.

Jeigu D.Cunninghamas nežais, A.Gentry neturės kito pasirinkimo, tik kaip duoti daugiau pasireikšti D.Motiejūnui. Po krepšiu be D.Motiejūno dar galėtų žaisti vienintelis „centras“ Alexis Ajinca.

D.Cunninghamas šį mėnesį žaidžia vid. po 27 minutes.

Tiesa, šios netektys tik silpnina „Pelicans“ šansus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Su 26 pergalėmis ir 40 pralaimėjimų Naujasis Orleanas Vakarų konferencijoje užima 12-ąją vietą, o iki reguliariojo sezono finišo likus 16 rungtynių, nuo aštuntosios pozicijos atsilieka 5 pergalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius