-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Sveikstantis Mindaugas Kuzminskas: „Iš pradžių maniau, kad Niujorke mane nušvilpia“

Mindaugas Kuzminskas per jaunas, kad prisimintų „Miracle Mets“ stebuklą 1969-aisiais, kai nurašyta Niujorko komanda sugebėjo laimėti beisbolo čempionatą. Ir Mindaugas nežinojo, kad jis nėra pirmasis sportininkas Metropolyje, kurį sirgaliai šaukia „Koos! Koos!“ Pirmasis buvo beisbolininkas Jerry Kosmanas, apie kurį lietuvis nebuvo nieko girdėjęs. „Iš pradžių galvojau, kad sirgaliai mane nušvilpia“, – dabar jau juokiasi „New York Knicks“ gretose vis daugiau ir naudingiau žaidžiantis 27-erių puolėjas.
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis / „Scanpix“/AP nuotr.

Amerikiečiams per sunku tiksliai ir greitai ištarti ilgą M.Kuzminsko pavardę, todėl jie lietuvį vadina tiesiog „Koos“ (Kuz). Bet M.Kuzminskui pirmosiomis dienomis NBA aikštėse ši pravardė buvo svetima.

„Kai pirmą kartą išgirdau, kad sirgaliai šaukia kažką panašaus į „Koos“, maniau, kad jie mane nušvilpia, – „MSG Networks“ žurnalistui Lennui Robbinsui pasakojo M.Kuzminskas. – Supratau, kad kažkas ne taip. Maniau, kad darau kažką negerai. Bet po truputį supratau, kad jie visai ne nušvilpia mane. Man patiko. Pasijaučiau, lyg su jais būčiau užmezgęs gerą ryšį.“

M.Kuzminskas į „Knicks“ žaidimą įpučia energijos. Šį sezoną NBA arenose stipriausios krepšinio lygos pasaulyje debiutantas per 11,5 minutės pelno 5,2 taško (44,7 proc. met.) ir atkovoja 1,5 kamuolio.

Ypač sėkmingai jam prasidėjo 2017-ieji. Sausį per ketverias rungtynes lietuvis žaisdamas vid. po 16 minučių rinko po 11 taškų, atkovojo 2,3 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Per šią seriją tikslą pasiekė 58,6 proc. metimų, iš kurių – 46,7 proc. tritaškių. Niujorkiečiai būtent ir šaukia „Koos“, kai šis laido tritaškius. Viena ryškiausių „Knicks“ žvaigždžių Kristapas Porzingis, beje, taiklius „braliuko“ šūvius palydi Robino Hudo džiaugsmo imitacija.

VIDEO: K.Porzingio džiaugsmas po M.Kuzminsko tritaškio

Bet kad gautų daugiau žaidimo laiko, M.Kuzminskas turėjo prisitaikyti prie kitokio krepšinio. Atvykęs iš Europos jis garsėjo geru kamuolio valdymu ir puikiu pataikymu, bet Amerikoje teko mokytis „daužytis“ su priešininkais.

„Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas neseniai netgi pagyrė lietuvį už patobulėjusią gynybą. Tad M.Kuzminskas ėmė žaisti 5 minutėmis daugiau.

„Mano žaidimą turėtų vertinti kiti. Aš pats galiu pasakyti tik tiek, kad treneriai man padeda visą parą. Bandau ištaisyti savo trūkumus ir padėti komandai laimėti“, – kuklinosi M.Kuzminskas.

„Tiesiog natūraliai reikia priprasti prie kitokio krepšinio, – aiškino „Knicks“ treneris J.Hornacekas. – Europoje irgi žaidžiamas fizinis krepšinis, bet tie NBA žaidėjų duomenys duoda savo. Prie tokių jis nebuvo pratęs, bet po truputį tą suvokia.

Iš pradžių reikia suprasti, kaip stumdytis ir trenkti taip, kad net nepagalvotum, jog trenki. Apie tai mes su juo ir kalbėjomės. Pirmosiose eilėse sėdintys žmonės mato tą kontaktą ir supranta, kad vyrukai aikštėje tiesiog daužo vienas kitą. Be jokių paminkštinimų. Bet prie tokio žaidimo prisitaikę krepšininkai vėliau to net nebejaučia. Todėl ir Kuz tereikia prie to priprasti.“

Kai sirgaliai šaukia tavo vardą, tai yra šaunu. Ypač „Madison Square Garden“.

„Jei treneris jaučia, kad aš tobulėju puolime ar gynyboje, aš laimingas, – sakė M.Kuzminskas. – Tai parodo, kad dirbu teisinga kryptimi. NBA jaučiuosi vis tvirčiau. Tik problema ta, kad dabar pralaimime. Bet su laiku vis labiau vienas kitą jausime ir viskas bus geriau.“

Prie kietos gynybos lietuvis dar pratinasi, bet bent jau suprato, kad sirgaliai jo nebenušvilpia.

„Aš tiesiog laimingas, kad sunkus mano darbas atsiperka, – teigė M.Kuzminskas. – Kai sirgaliai šaukia tavo vardą, tai yra šaunu. Ypač „Madison Square Garden“.“

M.Kuzminskas praleido pastarąsias rungtynes su Donato Motiejūno „New Orleans Pelicans“ dėl ligos. Tačiau kitą dieną jis pasirodė treniruotėje, todėl tikimasi, kad lietuvis jau galės žaisti sausio 12 d. 2 val. Lietuvos laiku su „Philadelphia 76ers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius