-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 08

Už ir prieš: Carmelo Anthony mainai į Keviną Love'ą

Pastarąsias kelias savaites „New York Knicks“ žvaigždė Carmelo Anthony papuošė daugelio sporto portalų antraštes, o jo galimą perėjimą į „Cavaliers“ aptarė beveik visi sporto apžvalgininkai. Taigi, kodėl NBA čempionų gretose turėtų likti Kevinas Love'as? O gal vis tik reikėtų jį išmainyti? ESPN pateikia keletą priežasčių abiems scenarijams.
Carmelo Anthony ir Kevinas Love'as
Carmelo Anthony ir Kevinas Love'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kodėl „Cavaliers“ turėtų pasilikti K.Love'ą?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love'as

1. L.Jamesas ir K.Love'as yra susižaidę

Šį sezoną iš 115 K.Love'o tritaškių net 113 buvo atlikti po rezultatyvių perdavimų. Iš jų net 59 sėkmingus perdavimus savo komandos aukštaūgiui atliko L.Jamesas, o visa likusi komanda jam kamuolį rezultatyviai atmetė 54 sykius.

Tai reiškia, kad net 51 proc. K.Love'o tritaškių yra atliekami po sėkmingų L.Jameso perdavimų, o didesnį procentą visoje NBA turi tik maža dalis lygos duetų:

Jamesas Hardenas ir Ryanas Andersonas (65 proc.), Johnas Wallas ir Bradley Bealas (65 proc.) bei J.Hardenas su Trevoru Ariza (56 proc.).

2. „Cavaliers“ nereikia dar vieno individualiai stipraus žaidėjo

NBA čempionai šį sezoną turi du krepšininkus, kurie pagal individualius reidus per rungtynes patenka į dešimtuką visoje lygoje (L.Jamesas ir K.Irvingas).

Jokia kita komanda per pastaruosius dešimt sezonų neturėjo trijų krepšininkų, kurie patenka į šį dešimtuką. C.Anthony šiuo metu šiame sąraše užima trečiąją poziciją.

3. K.Love'as geriau dirba gynyboje

Naudojantis išplėstine statistika, K.Love'ui (+1,6) esant aikštėje gynybos reitingas yra šiek tiek aukštesnis nei C.Anthony (-1,8). Tai abiejų krepšininkų rodikliai, kai jie yra aikštėje skaičiuojant per šimtą atakų.

Pasak „Synergy“, K.Love'as praleidžia vos 0,79 taško per ataką žaisdamas gynyboje, o tai net 10 rezultatas visoje NBA. tuo tarpu C.Anthony šiame sąraše vos 112-as (0,92).

4. K.Love'as vis dar yra puikus kovotojas dėl kamuolių

Buvęs „Timberwolves“ puolėjas šį sezoną renka po 11,1 kamuolio ir smarkiai įtakoja savo komandos pasirodymą po krepšiais. Kai K.Love'as yra aikštėje, tai „Cavaliers“ komanda atkovoja 53 proc. visų įmanomų kamuolių, tačiau jam prisėdus ant suolo šis skaičius krenta iki 47 proc.

Kodėl „Cavaliers“ turėtų išmainyti K.Love'ą į C.Anthony?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

1. Melo gali sukurti daugiau progų savo komandos draugams

C.Anthony rezultatyviais perdavimais sukuria 7 taškus „Knicks“ komandoje, o tai yra neblogas rodiklis. Tačiau „Cavaliers“ sudėtyje jis smarkiai atsiliktų žaidimą kuriantiems L.Jamesui ir K.Irvingui.

Įdomu tai, kad „Cavaliers“ ir „Wizards“ yra vienintelės dvi komandos visoje NBA, kurios neturi daugiau nei dviejų gerai žaidimą kuriančių krepšininkų. Visose kitose klubuose yra daugiau nei du žaidėjai pagal sukuriamus taškus rezultatyviais perdavimais patenkantys tarp 150 geriausių lygoje.

2. C.Anthony nėra krepšininkas, kuriam nuolat reikia kamuolio

K.Love'as kartu su L.Jamesu aikštėje praleidžia 78 proc. savo žaidimo laiko. Tuo tarpu „karalius“ rungtyniauja net 37,6 min. vidutiniškai, o tai net antras rezultatas lygoje po Kyle'o Lowry. Kartu su C.Anthony ant parketo vyriausiasis treneris Tyronnas Lue galėtų savo lyderį pailsinti dažniau.

Dažnai yra sakoma, kad C.Anthony nuolat reikalauja kamuolio savo rankose, tačiau per rungtynes ji vidutiniškai prie jo prisiliečia 59,6 karto. Tai tik ketvirtas rezultatas „Knicks“ gretose ir atsilieka nuo to paties K.Love'o (62).

Skaičiuojant per prisilietimą Melo renka po 0,39 taško per rungtynes, o tai geriausias rezultatas Niujorko ekipoje.

3. C.Anthony gali prisitaikyti prie „Cavs“ žaidimo

K.Love'o pagrindiniai ginklai yra atlaisvinti erdves po krepšiu stovint prie tritaškio žymos bei pataikyti tolimą metimą iš patogių padėčių. Dažniausiai puolėjas išmeta būtent metimą „po pagavimo“ (24 proc.).

Tačiau C.Anthony taip pat galėtų būti naudingas tokiose situacijose. Nors „po pagavimo“ jis atlieka tik 15 proc. savo metimų, tačiau žymiai taikliau už K.Love'ą meta atlikęs klaidinantį judesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius