-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 05

Yra ir svarbesnių dalykų: NBA krepšininkai, kurie olimpiadoje nežais

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvaus net 47 NBA krepšininkai. Be JAV rinktinės žvaigždyno dėl vienokių ar kitokių priežasčių į olimpiadą nevyks net 24 stipriausios pasaulio krepšinio lygos žaidėjai. Kviečiame žvilgtelėti į tuos, kurie negalės atstovauti savo šaliai 2016-ųjų olimpinėse žaidynėse.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV

Šią vasarą Rio de Žaneire nepamatysime visos gausybės NBA superžvaigždžių: LeBrono Jameso, Russello Westbrooko, Blake'o Griffino, Kawhi Leonardo, Anthony Daviso, Stepheno Curry, Andre Drummondo, Chriso Paulo bei Jameso Hardeno.

Jie nusprendė, kad geriau savo vasarą paskirs poilsiui, tačiau amerikiečių komanda vis tiek atrodo galingai bei yra pagrindinė favoritė laimėti aukso medalį Brazilijoje.

Argentina

Vienintelis krepšininkas, kuris nepadės savo rinktinei olimpiadoje yra Pablo Prigioni. 39-erių „Rockets“ įžaidėjas dar kovo mėnesį paskelbė, kad baigia savo karjerą nacionalinėje rinktinėje.

Australija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas

Pirmasis 2016-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas Benas Simmonsas nusprendė, kad nevyks į Rio de Žaneirą, nes nori susikoncentruoti ties pasiruošimu savo pirmajam sezonui stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Į Braziliją taip pat nevyks ir Dante Exumas. Prieš dvejus metus vykusiame pasaulio čempionate įžaidėjas rinko vos po 2,7 taško per rungtynes ir dar neatsigavo po 2015-aisiais patirtos trūkusių kryžminių raiščių traumos.

Brazilija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andersonas Varejao ir Leandro Barbosa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andersonas Varejao ir Leandro Barbosa

Olimpinių žaidynių šeimininkai turės verstis be keturių savo NBA krepšininkų: Bruno Caboclo, Lucaso Nogueiros, Tiago Splitterio bei Andersono Varejao.

B.Caboclo ir L.Nogueira vis dar yra jauni žaidėjai, kurie į rinktinę savo pakvietimo, kol kas, negavo. T.Splitteriui vasario mėnesį buvo atlikta klubo operacija, po kurios jis vis dar sveiksta.

Ko gero, apmaudžiausia netektimi tapo A.Varejao nugaros trauma. Jis dalyvavo Brazilijos rinktinės pasiruošimo cikle, tačiau susižeidė pačioje liepos mėnesio pabaigoje. Jį pakeis jaunasis Cristiano Felicio.

Kinija

Kinijos rinktinė neturi NBA krepšininkų, kurie atsisakė žaisti už savo rinktinę.

Kroatija

Kroatijos nacionalinei rinktinei nepadės šių metų naujokų biržos šaukimai: Draganas Benderis ir Ivica Zubacas. Pirmasis nusprendė susikoncentruoti ties pasiruošimu NBA sezonui, o antrojo į rinktinę taip niekas ir nepakvietė.

Savo šaliai taip pat neatstovaus Damjanas Rudezas, kuris vis dar ieško naujos savo karjeros stotelės NBA.

Prancūzija

„Scanpix“ nuotr./Evanas Fournier
„Scanpix“ nuotr./Evanas Fournier

Tai olimpinė rinktinė, kuri užnugaryje paliks daugiausiai NBA žaidėjų iš visų šio sąrašo komandų. Vyriausiasis treneris Vincentas Collet į Rio nusprendė nesivežti Alexio Ajinca, Petro Cornelie, Timothe Luwawu-Cabarroto, Evano Fournier ir Iano Mahinmi.

Pastarieji du žaidėjai nedalyvavo olimpiniame atrankos turnyre, todėl vyriausiojo komandos stratego sprendimu nenusipelnė vietos galutiniame dvyliktuke.

Prancūzams dar kartą nepadės ir ilgametis jos žaidėjas Joakimas Noah. Jis savo vasarą norėjo skirti poilsiui.

Lietuva

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Andrew Bogutas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Andrew Bogutas

Vienintelis mūsų šalies krepšininkas, kuris rungtyniauja NBA ir nepadės Lietuvos rinktinei yra Donatas Motiejūnas. Lietuvis vis dar neturi sutarties su jokia lygos komanda, o užsitęsusios derybos užkirto kelią į Rio de Žaneirą norėjusiam atvykti puolėjui.

Nigerija

Al-Farouqas Aminu ruošėsi su savo šalies rinktine artėjančiai olimpiadai, tačiau dėl nesutvarkytų draudimo detalių jis yra priverstas nerungtyniauti. Dėl tos pačios priežasties savo šaliai neatstovaus ir Festusas Ezeli, o tai yra itin apmaudu, nes tai buvo du geriausi Nigerijos rinktinės žaidėjai.

Serbija

„Timberwolves“ žaidėjas Nemanja Bjelica vis dar gydosi dešinės kojos traumą, todėl Brazilijoje žaisti neketina. Serbams taip pat nepadės ir naujasis „Pistons“ narys Bobanas Marjanovičius. Jis vasarą ieškojosi naujo klubo, todėl negalėjo prisijungti prie rinktinės.

Ispanija

„Scanpix“/AP nuotr./Marcas Gasolis ir Nikola Jokičius
„Scanpix“/AP nuotr./Marcas Gasolis ir Nikola Jokičius

Vienai iš olimpiados favoričių šią vasarą negalės padėti vienas svarbiausių jos žaidėjų Marcas Gasolis. Jam vasario mėnesį atlikta kojos operacija, po kurios jis vis dar atlieka reabilitaciją.

Tuo tarpu Serge'as Ibaka nusprendė nežaisti savo noru. Žaidėjui nepatiko maža rolė komandoje 2012-aisiais Londone, todėl jis nusprendė, kad į Rio nevyks.

Venesuela

Greivis Vasquezas turėjo apsivilkti savo rinktinės marškinėlius Brazilijoje, tačiau praėjusį gruodžio mėnesį jam buvo atlikta čiurnos operacija, po kurios jis nespėjo atsigauti.

Verta paminėti, kad be G.Vasquezo Venesuela praėjusiais metais „FIBA Americas“ turnyro finale nugalėjo Kanadą. Ši pergalė jiems padovanojo kelialapį į olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius