Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09

11 taškų pusfinalyje pelnęs Rolandas Jakštas: pagaliau išsivadavau iš egzaminų naštos

Pasaulio vaikinų krepšinio čempionato ketvirtfinalį Rolandas Jakštas praleido dėl lietuvių kalbos egzamino ir savo draugų žaidimą stebėjo Panevėžio pakelės kavinėje. Pusfnalyje krepšininkas pelnė pirmuosius septynis komandos taškus ir prisipažino, jog išsilaisvinęs nuo minčių apie mokslus, galėjo visą save atiduoti krepšiniui.
Rolandas Jakštas
Rolandas Jakštas. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

„Tikriausiai užsienio žurnalistams per spaudos konferenciją pasirodžiau tikras kvailelis“, – savęs nebijojo pašiepti Rolandas Jakštas. Savo komentarą apie rungtynes spaudos atstovams jis apibūdino vienu sakiniu: „Dirbome gynyboje ir puolime, todėl nugalėjome. Tai viskas.“ Užtat sunkiai angliškai šnekantis plungietis, gana rišliai ir iškalbingai dėstė mintis Lietuvos žurnalistams.

„Išmečiau visas mintis apie egzaminą ir rungtynių pradžioje man labai gerai sekėsi įsilieti į žaidimą. Buvau nusivylęs, kad negalėsiu žaisti ketvirtfinalyje. Galvojau bus gaila, jeigu pralaimėsime. Niekada negali žinoti, ar tu būsi tas žaidėjas, kuris gali ištraukti komandą, bet, kai pamačiau pirmą, antrą kėlinį, supratau, jog vyrai susitvarkys ir be manęs. Aš jiems nereikalingas. Ačiū Dievui, galėjau padėti šiandien ir mes esame finale“, – sakė R.Jakštas.

Krepšininkas prisipažino, kad lietuvių kalbos egzaminas jam buvo kur kas svarbesnis už rungtynes. Nors pats nesitikėjo, kad pateks į tokią nemalonią situaciją. „Mokykloje iš lietuvių kalbos turėjau aštuonetą. Net nemaniau, kad šis egzaminas man pakiš koją. Per čempionatą dėl to labai daug nervų susigadinau, net miegodavau prastai“, – atviravo žaidėjas.

Jis neslėpė, jog trumpa išvyka į Kauną padėjo atitrūkti nuo aplinkos, kuri jį supa daugiau nei mėnesį.

„Išvyka turėjo teigiamos įtakos, nes visą mėnesį tik krepšinis ir krepšinis. Su komanda visur esame kartu, niekaip neatitrūkstame nuo krepšinio. Čia buvo tik mokslai. Išsilaikiau ir grįžau. Tik teko sustoti Panevėžyje ir pažiūrėti, kaip žaidžia komanda“, – juokėsi žaidėjas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius