-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 03

17 tūkst. litų krepšinio stipendija – Daliai Belickaitei

Panevėžyje per Lietuvos ir Čekijos vyrų rungtynių pertrauką paaiškėjo absoliutus šių metų „Sprite krepšinio talentų kovos“ čempionas. Ekspertai absoliutų nugalėtoją išrinko iš 3 amžiaus grupėse nugalėjusių vaikinų ir merginų, praneša LKF.
Krepšinio stipendijos laimėtoja Dalia Belickaitė
Krepšinio stipendijos laimėtoja Dalia Belickaitė / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.
Temos: 2 Talentai Stipendija

Aikštės centre kompanijos „Coca Cola Hellenic“ verslo plėtros Baltijos regione vadovas ir Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Valdemaras Chomičius paskelbė, kad pirmoji vieta ir 17 tūkst. litų krepšinio stipendija atiteko vilnietei Daliai Belickaitei.

14–metė Diliaros Velišajevos auklėtinė nugalėjo 1995–1996 m. gimusių krepšininkių grupėje. Ji, ekspertams priimant lemiamą sprendimą, nugalėjo Martyną Kravčenkaitę (Rokiškis; nugalėjo 1997–1998 m. gimusių krepšininkių grupėje), Patriciją Pilipavičiūtę (Kaunas; 1993–1994), Karolį Biveinį (Vilnius; 1997–1998), Paulių Žalį (Kaunas; 1995–1996) ir Saulių Stančiką (Vilnius; 1993–1994).

Panevėžyje Lietuvos rinktinės žaidėjai Simas Jasaitis ir Martynas Gecevičius visų grupių nugalėtojams taip pat įteikė „iPhone“ aparatus, jau anksčiau jiems atiteko „Sprite“ sportinė amunicija ir Lietuvos rinktinės ekipiruotės pilnas komplektas. Netrukus jaunųjų krepšininkų laukia dar vienas puikus prizas. Visas šešetukas su Lietuvos vyrų rinktine vyks į Madridą ir iš arti stebės turnyrą, kuriame mūsų nacionalinė komanda susitiks su Ispanijos ir JAV rinktinėmis.

Lietuvos krepšinio federacija ir „Sprite“ šį turnyrą, kuriame jaunieji krepšininkai kovoja vienas prieš vieną, surengė jau trečią kartą. 2008–aisiais jame taip pat nugalėjo 14–metė mergina – šiaulietė Ieva Kazlauskaitė. Pernai įspūdinga krepšinio stipendija džiaugėsi Justas Tamulis iš Kėdainių. Beje, prieš metus D. Belickaitė taip pat laimėjo savo grupės turnyrą, tačiau krepšinio ekspertai stipendiją skyrė šiemet į Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinę jau patekusiam J. Tamuliui. Pernai 1992–1993 metų vaikinų amžiaus grupės nugalėtoju tapo Žygimantas Skučas, kurio pavardę per Vilniuje vykusį šių metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionatą įsiminė visa Lietuva.

Šių metų „Sprite krepšinio talentų kovos“ turnyre jėgas išmėgino 800 jaunųjų krepšininkų. Atrankos varžybos buvo surengtos Vilniuje, Palangoje, Kaune ir Druskininkuose, o pusfinalis ir finalas liepos 24–ąją įvyko Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius