Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

17 tūkst. litų krepšinio talento stipendija – keturiolikmetei iš Rokiškio

Liepos 24 d., vyrų rinktinės palydėtuvių varžybų pertraukos metu paskelbta absoliuti jaunimo krepšinio turnyro „Sprite talentų kova“ nugalėtoja – rokiškietė Martyna Kravčenkaitė. Jai atiteko 17 tūkst. vertės krepšinio talento stipendija. Absoliutų turnyro nugalėtoją rinko speciali komisija, kurią sudarė K. Kemzūra, L. Kleiza, M. Kalnietis ir L. Kunigėlis.
Martyna Kravčenkaitė ir kiti talentų turnyro nugalėtojai
Martyna Kravčenkaitė ir kiti talentų turnyro nugalėtojai / A.Pliadžio nuotr.

„Nuo pat pirmos iki paskutinės visų dvikovų akimirkos Martyna labai išsiskyrė kovingumu. Tokios savybės neišsiugdysi, tai – įgimta. Be to, jos talentą įrodo ir tai, jog prieš du metus vykusiame „Sprite“ turnyre ji taip pat nugalėjo savo amžiaus grupėje. Vadinasi, jaunoji krepšininkė stabiliai progresuoja ir rodo aukščiausius rezultatus. Tikimės, kad stipendija padės jai padaryti šuolį ir patekti į didįjį krepšinį“, – teigė komisijos narys K. Kemzūra.

Absoliučios čempionės vardą iškovojusi M. Kravčenkaitė tikino, kad laimėjimas skatina siekti didesnių aukštumų. „Labai džiaugiuosi. Negaliu patikėti, kad laimėjau. Tikrai stengiausi, o šis laimėjimas skatina dar labiau stengtis ateityje“, – savo įspūdžiais dalinosi Martyna. 17 tūkst. stipendiją merginai suteikia profesionalių trenerių konsultacijas, specialias treniruotes, maisto papildus ir kitus krepšininkės karjerai reikalingus dalykus.

A.Pliadžio nuotr./Martyna Kravčenkaitė
A.Pliadžio nuotr./Martyna Kravčenkaitė

Pasak organizatorių, penktus metus vykstančiame turnyre dalyvavo apie 800 jaunųjų krepšininkų iš visos Lietuvos. Kvalifikacinės varžybos vyko Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Druskininkuose. Absoliutų nugalėtoją komisija rinko iš 6 čempionų – 1-ųjų vietų laimėtojų skirtingo amžiaus merginų ir vaikinų grupėse. Pastarieji paaiškėjo šeštadienį Vilniuje vykusio finalo metu. Finale 1-ąsias vietas 1999-2000 m. amžiaus grupėje iškovojo alytiškiai G. Vasiliauskas ir K. Kazočiūnaitė, 1997-1998 m. – M. Echodas iš Kauno ir rokiškietė M. Kravčenkaitė, o vyriausiųjų, gimusių 1995-1996 m.– prieniškis E. Šeškus ir A. Serbentaitė iš Utenos.

„Sprite talentų kova“ toliau tęsiasi virtualioje erdvėje. Joje dalyvauti gali 16-24 m. jaunuoliai, įkeldami savo 30 sekundžių video siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt.

Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai: vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį „Sprite“ projekto finalą. Jame NBA čempionai Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 m. NBA „Žvaigždžių dienoje“ Hiustone (JAV).  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius