Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

19-mečiams pasaulio čempionams Vilniuje rengiamos iškilmingos sutiktuvės, policija prašo nesugadinti šventės

Sostinės gatvėmis riedantis atviras autobusas, džiūgaujančių sirgalių jūra, šventinis koncertas – taip pirmadienį Vilniuje planuojama pasitikti pasaulio krepšinio čempionus, Lietuvos 19-mečius.
Sirgaliai Rotušės aikštėje karštai pasitiko krepšininkus
Jaunųjų Lietuvos krepšininkų laukia ne prastesnės sutiktuvės nei pernai bronzą iš pasaulio čempionato Turkijoje parvežusių vyrų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šventės programa

Apie 16.30 val. kelyje „Panevėžys – Vilnius“ krepšininkai, grįžtantys iš Rygos, sustos prie specialiai jiems pagaminto kelio ženklo „Vilnius. Lietuva sveikina pasaulio krepšinio čempionus!“

17 val. prie Seimo rūmų krepšininkai persės į atvirą geltonąjį autobusą, kuriuo Gedimino prospektu, virtusiu Pergalės alėja ir išpuoštu vardiniais sveikinimais nugalėtojams,  Pilies gatve vyks į miesto Rotušės aikštę.

Nuo 17 val. Rotušės aikštėje jų lauks vilniečiai ir miesto svečiai, čia prasidės speciali koncertinė programa. 17.30 val. nugalėtojus sveikins Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, sostinės meras Artūras Zuokas.

„Dar vienas stulbinantis ir neeilinis įvykis mūsų šalies sporto istorijoje. Visi, neabejingi krepšiniui, besididžiuojantys mūsų jaunimu, mūsų šalimi, kviečiami sutikti, pasveikinti ir pagerbti mūsų šalies didžiavyrius“, – ragina miesto meras A.Zuokas.

Sirgaliai pasitikti nugalėtojus galės tiek Ukmergės pl., tiek Gedimino prospekte, tiek Rotušės aikštėje.

Eismo apribojimai

Vairuotojai įspėjami –  nuo 15 val. bus draudžiamas transporto eismas Gedimino prospektu, nuo 16 val. – Pilies gatve. Dėl automobilių saugumo gyventojai įspėjami nepalikti automobilių Rotušės aikštėje ir jos prieigose.

Pasaulio čempionus pasveikino ir policija. „Vilniaus apskrities policijos bendruomenė, kaip ir visi kiti Lietuvos žmonės, džiaugiasi ir didžiuojasi jaunųjų krepšininkų pasiekimais. Savo džiaugsmu pareigūnai dalinsis su visais sutiktuvių dalyviais, rodydama maksimalų jų elgesio supratimą ir toleranciją“, – rašoma pirmadienį policijos išplatintame pranešime.

„Vis dėl to norėtume priminti, kad būtina laikytis svarbiausių, pačių žmonių saugumui užtikrinti įstatymais nustatytų taisyklių. Į sutikimo renginius draudžiama ateiti girtiems, atsinešti ar viešumoje vartoti alkoholinius gėrimus, su savimi turėti žmogui sužaloti specialiai pritaikytus įnagius. Visus mus vienijančiomis akimirkomis prašome žmonių neapniaukti džiaugsmo nuotaikos, nesielgti netinkamai – taip, kad kiltų pavojus aplinkinių saugumui ar nukentėtų jų orumas“, – priduriama pranešime.

Krepšininkų sutikimo ceremoniją ir šventinį koncertą nuo 17 val. tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija, kurią galite matyti portale 15min.tv (spausti čia). Gyvus šventės komentarus, nuotraukas pateiks naujienų portalas 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius