Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 02

19-mečių treneris Kazys Maksvytis: įveikti Kanadą nebus pats sudėtingiausias uždavinys

Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) krepšinio rinktinė jau šeštadienio užbaigs pasirodymą pasaulio pirmenybių pirmajame etape Liepojoje ir kelsis rungtyniauti į Rygą.
Kazys Maksvytis iš auklėtinių laukia lengvos pergalės prieš Kanadą.
Kazys Maksvytis iš auklėtinių laukia lengvos pergalės prieš Kanadą. / FIBA Europe nuotr.
Temos: 1 Kazys Maksvytis

Rungtynių eigą ir rezultatą šeštadienį gyvai nuo 20.30 val. galėsite sekti naujienų portale 15min.lt.

Čempionato atidarymo dieną mūsiškiai netikėtai nusileido Kroatijos nacionalinei ekipai, tačiau penktadienį išliejo pyktį sutraiškydami Pietų Korėjos rinktinę ir susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė kausis dėl antrosios vietos C grupėje. Jos varžove viena pergalę taip pat turinti Kanados komanda. Po treniruotės apie artėjantį susitikimą su žiniasklaidos atstovais sutiko pasidalinti vyriausiasis Lietuvos ekipos treneris Kazys Maksvytis.

„Nemanau, kad įveikti kanadiečius bus pats sudėtingiausias uždavinys. Visgi šiai ekipai pergalė taip pat labai svarbi. Kalbėjome su rusų atstovais, kad įskaitinis taškas iškovotas prieš Pietų Korėją mums praktiškai nieko nelemia. Reikia prisirinkti taškų, nes kitame etape lauks tokios komandos kaip – Serbija, JAV“, – mintimis dalinosi specialistas.

„Rungtynėmis prieš Kanadą neturime jokios ypatingos taktikos. Išanalizavome jų puolimą, kartais naudojamą zoninę gynybą, paruošėme tam priešnuodžių, – Eurobasket.lt teigė K.Maksvytis. – Paprasčiausiai bandysime žaisti savo žaidimą“.

– Stebėjote Serbijos ir Egipto rungtynes. Kokį įspūdį palieka būsimos varžovės?

– Egiptas nustebino. Galvojome, kad į kitą etapą pateks Azijos čempionė Kinija. Egiptas garbingai kovojo ir prieš serbus, taigi manau, kad antrame etape nebus lengvų rungtynių prieš visus reikės kautis.

– Bene didžiausia rinktinės problema – tritaškiai. Kodėl komanda nepataiko?

– Mes kalbame tą patį... Galbūt trūksta susižaidimo, tačiau forma gerėja. Tikimės, kad pirmosios rungtynės buvo blogiausios ir po jų seks tik geresnės ir geresnės.

– Dovydas Redikas šeštadienį išbėgs ant parketo?

– Dėl Dovydo klaustukas išliks iki pat rungtynių pradžios. Jis tikrai negali žaisti pilna jėga, tačiau jei reikės, mes jį registruosime ir jei matysime, kad mums jo reikia aikštelėje, išleisime ant parketo.

D.Pukis: iki finalo tikiuosi atsigauti

Krepšininkas Deividas Pukis pridūrė, kad kad rinktinė mačui su Kanada pasiruošė, tačiau pripažino, jog vis dar nėra visiškai atsigavęs po sezono metu patirtos sunkios traumos.

– Kaip ruošėtės rungtynėms? – Eurobasket.lt paklausė D.Pukio.

– Gerai, peržiūrėjome video su varžovų žaidimu. Dabar treniruotėse atidirbome derinus, kalbėjome apie tai kaip ginsimės.

– Geras Kanados rinktinės žaidimas nestebina?

– Ne, kanadiečiai nestebina, mes žinojome, kad jie gerai pasiruošę. Kanadoje populiarus krepšinis, todėl tikrai nestebina.

– Kokia atmosfera ekipoje? Ar pralaimėjimas pirmenybių starte neišbalansavo žaidėjų?

– Vakar (penktadienį, – red. past.) šventėme pergalę, taigi visi šiuo metu geros nuotaikos. Laukiame kovos ir manau viskas bus gerai.

– Kaip jūsų sportinė forma? Atsigavote po traumos?

– Ne, pilnai dar neatsigavau, bet gal iki finalo tikiuosi atsigauti. Pradėjau sportuoti tik šį mėnesį, tačiau sportinė forma gerėja.

C grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Kroatija 2 2 0 +17
2. Lietuva 2 1 1 +40
3. Kanada 2 1 1 +12
4. Korėja 2 0 2 -69

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius