-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 12 13

Geriausia Lietuvos metų krepšininkė Sandra Linkevičienė – jau pusmetį be darbo

Nedažnai būna gyvenime, kad geriausia šalies krepšininke renkama sportininkė, kuri aktyviai nesportuoja ir net nesirodo viešumoje. Lietuvoje įvyko keista situacija – daugiau kaip pusmetį krepšinio nežaidžianti 30-metė Sandra Linkevičienė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rengtuose rinkimuose buvo paskelbta nugalėtoja.
Sandra Linkevičienė
Sandra Linkevičienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

„Kaip tai galiu paaiškinti? Niekaip. Galu tik pasakyti vieną dalyką – man keista, jog buvau paskelbta Lietuvos metų krepšininke. Juk pusmetį ilsiuosi nuo krepšinio“, – 15min.lt teigė Lietuvos moterų rinktinės narė S.Linkevičienė. 

Geriausios krepšininkės rinkimuose S. Linkevičienė surinko 4798 balsus ir visas konkurentes paliko toli už nugaros. Antrojoje vietoje likusi Rima Valentienė gavo 2180 balsų, o trečiąją vietą užėmusi Aušra Bimbaitė – 2053.

Ketvirtąją vietą geriausios krepšininkės rinkimuose užėmė Gintarė Petronytė (1810), penktąją – Lina Pikčiutė (509). Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Kamilė Nacickaitė (485), Eglė Šulčiūtė (482), Marina Solopova (386), Gabrielė Gutkauskaitė (351) ir Kristina Alminaitė (306).

S.Linkevičienė 2012-uosius pradėjo vienoje pajėgiausių Europos komandų – Jekaterinburgo UGMK. Su ja 30-metė krepšininkė tapo Rusijos čempione, laimėjo Rusijos taurę ir pateko į Eurolygos finalo aštuoneto turnyrą. Šnekama, kad žaidėja turėjo sutartį ir šiam sezonui, tačiau po pokalbių su ekipos vadovais nutarė išvykti iš Jekaterinburgo.

Vasarą Sandra svariai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės sėkmės 2013 metų Europos čempionato atrankos turnyre. Gynėja per atrankos mačus vidutiniškai pelnė 14,3 taško, atkovojo 5,3 kamuolio ir atliko 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

– Ar jaučiatės verta titulo?

– Nežinau. Mano galva, rinkimuose dėl titulo turėjo kovoti trys krepšininkės – Eglė Šulčiūtė, Gintarė Petronytė ir Aušra Bimbaitė. Jos yra apylygės žaidėjos ir kiekviena verta tapti metų krepšininke.

– Kas balsavo už jus? Ir kodėl?

– Iš kur aš žinau. Neklauskite. Nežinau, kas suveikė, kad tapau geriausia rinkimuose.

– Ką dabar veikiate?

– Nieko. Ilsiuosi nuo krepšinio. Ryte savo malonumui pasitreniruoju, padedu kai kada patreniruoti mergaites, tvarkausi namus. Taip dienos ir bėga labai greitai bėga (juokiasi).

– Norite pasakyti, kad atsisveikinusi su Jekaterinburgo klubu, jūs neturėjote prieš sezoną pasiūlymų iš kitų komandų?

– Labai daug pasiūlymų turėjau. Tiesiog visus juos atmečiau. Ne todėl, kad buvo neverti, bet atmečiau – ir viskas... Tokios gyvenimo aplinkybės.

– Jei dabar gautumėte pasiūlymą, sutiktumėte?

– Ne.

– Kodėl?

– Todėl, kad jaučiuosi persisotinusi krepšiniu ir nenoriu žaisti. Na, per daug man to krepšinio – noriu pailsėti. Aš nežinau, kada norėsiu vėl žaisti...Jei pati nežinau to, vadinasi, niekas kitas nesugebės mane įtikinti, jog reikia žaisti. Net pagalvojau, jog vertėtų nueiti pas psichologą – gal jis man padėtų vėl pajausti „krepšinio skonį“.

– Šią vasarą vyks Europos krepšinio čempionatas. Lietuva iškovojo teisę jame dalyvauti. Priimsite kvietimą atvykti į rinktinės stovyklą?

– Kad galėčiau rimtai atrodyti rinktinėje, tam reikia rengtis 3-4 mėnesius. Ir kitas klausimas – ar mane kas kvies. Juk jau pusmetį nežaidžiu. Šitą klausimą atidėkime – dar iki rinktinės stovyklos toli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius