Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 05

A.Gomelskio taurės mažajame finale „Lietuvos rytas“ nugalėjo „Nižnij Novgorod“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ iš Maskvos tuščiomis negrįžta. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai Aleksandro Gomelskio turnyre sekmadienį iškovojo trečiąją vietą. „Lietuvos rytas“ mažajame finale 82:66 (25:19, 20:16, 24:15, 13:16) nugalėjo Eurolygos debiutantę Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą.
Travisas Leslie
Travisas Leslie / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečius į priekį vedė Antanas Kavaliauskas, kuris pelnė 17 taškų. T.Leslie pridėjo 16 taškų, Gediminas Orelikas – 14-a.

5 tūkst. eurų čekio savininkais tarpusių varžovų gretose sėkmingiausiai žaidė Howardas Thompkinsas (19 tšk.), Tarence'as Kinsey'is (8 tšk.) bei Artiomas Parachovskis (7 taškai).

Turnyro Rusijos sostinėje finale dėl pagrindinio prizo bei 20 tūkst. eurų čekio sekmadienio vakarą varžysis Maskvos CSKA (Rusija) klubas ir Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) krepšininkai.

Bendrą A.Gomelskio taurės keturių vyrų krepšinio komandų turnyro Maskvoje prizų fondą sudarė 50 tūkst. eurų.

Pusfinalyje atkakliai Maskvos CSKA ekipai priešinęsi vilniečiai tik ketvirtajame kėlinyje 70:87 nusileido Rusijos čempionams, tuo tarpu „Nižnij Novgorod“ pusfinalyje 55:63 turėjo pripažinti Atėnų „Panathinaikos“ pranašumą.

„Lietuvos rytas“: A.Kavaliauskas 17, T.Leslie 16, G.Orelikas 14, A.Juškevičius 12, M.Gecevičius 7, M.Moseris (9 atk. kam.) 5.

„Nižnij Novgorod“: T.Thompkinsas 19, T.Kinsey 8, A.Parachovskis 7.

„Lietuvos ryto“ startinis penketas: Adas Juškevičius, Martynas Gecevičius, Travisas Leslie, Mike'as Moseris ir Antanas Kavaliauskas.

Per porą minučių vilniečiai išsiveržė 5:2, bet varžovai netrukus skirtumą sumažino. Netrukus A.Kavaliauskas gavo puikų perdavimą ir krovė į krepšį – 7:5.

Sužaidus tris minutes rezultatas jau buvo 7:7. Vilniaus klubo varžovai turėjo progą pabėgti, bet M.Moseris perėmė kamuolį. Po akimirkos „Lietuvos rytas“ pirmavo 9:7. T.Leslie pataikė tritaškį ir „Lietuvos rytas“ išsiveržė 16:7.

Vilniaus komanda prarado kamuolį, bet varžovai sužingsniavo ir V.Šeškaus ekipa galėjo rengti kitą savo ataką. Tritaškį metė A.Valeika, bet jis buvo netaiklus. „Lietuvos rytas“ pirmavo 19:11.

Kai T.Leslie prasiveržė ir pelnė du taškus, „Lietuvos rytas“ pirmavo 25:17. Vilniaus klubas pirmąjį kėlinį laimėjo 25:19.

Pirmoji „Nižnij Novgorod“ komandos ataka truko minutę, bet ji baigėsi vaisingai – 21:25. Pirmuosius taškus pelnė K.Natiažko. Jis atsikovojo kamuolį puolime, grūmėsi ir leido „Lietuvos rytui“ nutolti 27:21. Bet varžovai šovė tritaškį – 24:27. K.Natiažko užsidirbo nesportinę pražangą, kai griebė varžovą už marškinėlių. „Nižnij Novgorod“ komanda tuo pasinaudojo ir išsiveržė 28:27.

Rusijos klubas dar gavo progą rengti papildomą ataką, bet ji buvo nevaisinga. „Lietuvos ryto“ atakoje G.Orelikas privertė prasižengti varžovą. Jis baudos metimais išvedė į priekį savo ekipą – 29:28. Žemutinio Naugardo ekipa padarė klaidą, kai T.Leslie nuspėjo kamuolio skriejimo kryptį.

Netrukus M.Gecevičius meistriškai pelnė du taškus – 36:32. Vilniaus komanda pirmavo 42:35. Varžovai nesugebėjo savo atakos užbaigti taškais ir „Lietuvos rytas“ rengė paskutinę kėlinio ataką. Ją T.Leslie baigė tritaškiu – 45:35.

A.Kavaliauskas dvitaškiu sugrąžino „Lietuvos rytui“ dviženklį pranašumą – 47:37. Netrukus A.Kavaliauskas staigiu judesiu suklaidino varžovą – 49:37. T.Leslie perėmė kamuolį, bet vilniečiai proga nepasinaudojo.

M.Moserio metimas buvo netaiklus. Vilniaus komanda pirmavo 53:39. A.Kavaliauskas pasisuko ir pelnė du taškus su pražanga. Po jo baudos metimo „Lietuvos rytas“ pirmavo 56:42. G.Orelikas padėjo A.Juškevičiui įveikti aikštės pusę. Netrukus G.Orelikas paskutinę atakos sekundę pataikė tritaškį – 62:46. Į lemiamą kėlinį „Lietuvos rytas“ išėjo pirmaudamas 69:50.

G.Orelikas suteikė „Lietuvos rytui“ paspirtį ir komanda pirmavo 73:51. Vilniaus komanda sulėtino tempą, tačiau turėjo įtikinamą pranašumą. „Nižnij Novgorod“ ekipa padarė klaidą ir vilniečiai jau pirmavo 75:54. Vilniaus komanda pirmavo 80:56. Po T.Leslie metimo „Lietuvos rytas” pirmavo 82:62. Vilniaus komanda šventė pergalę 82:66.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius