2009 06 22

Aiški Lietuvos 19-mečių krepšinio rinktinės sudėtis

2009 metų pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionate Naujojoje Zelandijoje dalyvausiančios Lietuvos rinktinės treneriai apsisprendė dėl galutinio komandos dvyliktuko, pirmadienį pranešė Lietuvos krepšinio federacija.
D.Motiejūnas praeitą vasarą dukart tapo Europos vicečempionu.
Pirmuoju smuiku Lietuvos jaunių krepšinio rinktinėje turėtų griežti D.Motiejūnas. / Eriko Ovčarenko/15min nuotr.

Rinktinę treniruojančio Vitoldo Masalskio teigimu, jis stengėsi suburti gynėjų nestokojančią komandą.

„Varžovai matė mūsų praeitų metų rungtynių įrašus, tikriausiai turi informacijos ir apie šiemet žaistus mačus. Jie, be abejo, labiausiai stengsis neutralizuoti mūsų aukštaūgius. Todėl stengėmės, kad turėtume iš toliau galinčių pataikyti žmonių. D.Redikas, E.Bendžius, R.Šimkevičius, T.Padegimas, G.Bertašius bus svarbūs mūsų žaidėjai“, – pasakojo treneris.

„Šiemet išbandėme 19 žaidėjų. Vienus pažinojome geriau, kitus – prasčiau. Negalėjome burti komandos taip, kaip norėtųsi, nes vyks įvairių kitų amžiaus grupių čempionatai, kai kurie žaidėjai reikalingi kitoms komandoms, – guodėsi V.Masalskis. – Norėjome turėti Joną Valančiūną, bet jam sukliudė angina. Taip pat trukdė dvyliktokų egzaminai. Vieni krepšininkai dėl jų prie komandos prisidėjo vėliau, kiti išvykdavo ir grįždavo.“

„Visoms jaunimo rinktinėms dėl ekonomikos krizės buvo sumažintas finansavimas. Mus gal tai palietė mažiausiai, nes rinktinę rėmė verslininkas Aurimas Patašius, – džiaugėsi treneris. – Iš praeitų metų komandoje liko tik 4 krepšininkai: G.Bertašius, M.Sapiega, D.Motiejūnas ir T.Šležas.“

„Maloniu atradimu tapo G.Orelikas. Jis per metus padarė rimtas išvadas. Esame jam dėkingi, komandai Gediminas tikrai labai padeda. Tvirtai į rinktinę žengė A.Drungilas, prieš metus jo net nebuvo kandidatų sąrašuose. Didelį žingsnį į priekį žengė R.Šimkevičius, jam buvo labai naudinga pažaisti Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“ komandoje. R.Jukonis buvo neįvertintas, nes dėl traumos pernai negalėjo vykti į Europos čempionatą“, – pasakojo V.Masalskis.

Galutinė Lietuvos jaunių (iki 19 metų) krepšinio rinktinės sudėtis
VardasPavardėGimimo metaiŪgis
EimantasBendžius1990189 cm
GediminasBertašius1990196 cm
VytenisČižauskas1992196 cm
AdomasDrungilas1990203 cm
RokasJukonis1990193 cm
DonatasMotiejūnas1990214 cm
GediminasOrelikas1990200 cm
TadasPadegimas1990201 cm
DovydasRedikas1992192 cm
MatasSapiega1990179 cm
RokasŠimkevičius1990196 cm

Tautvydas

Šležas1990207 cm

Į Naująją Zelandiją mūsų komanda išvyks trečiadienį. Tolimojoje šalyje prieš pasaulio čempionatą planuojama žaisti du kontrolinius mačus su šeimininkų ir Egipto rinktinėmis.

Pirmąsias pasaulio čempionato A grupės rungtynes mūsiškiai žais liepos 2 dieną su Puerto Riko rinktine. Vėliau laukia mačai su Angolos ir Graikijos rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius