Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 01

Aleksandras Džikičius apie „Lietuvos rytą“: „Esame kaip povandeninio laivo ekipažas“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ stratego Aleksandro Džikičiaus vadovaujami auklėtiniai tvirtai žengė į Eurolygos atrankos finalą. Po pergalės pusfinalyje prieš Zagrebo „Cibona“ ekipą, nugalėtojų treneris nenorėjo išskirti geriau ar prasčiau sužaidusių krepšininkų. „Mes laimime ir pralaimime kartu. Esame kaip povandeninio laivo ekipažas“, - tikino serbas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / BFL nuotr.

Tiek pirmojo etapo rungtynėse prieš Podgoricos „Budučnost“, tiek ir šiame mače vilniečiai sėkmingai sužaidė lemiamą ketvirtająjį kėlinį.

„Mums ir vėl teko sunkiai dirbti aikštelėje, kad pasiektume šią pergalę.Pirmoje rungtynių dalyje padarėme daug klaidų, buvome nekantrūs ir nepasinaudojome visomis savo galimybėmis. Antroje dalyje susitelkėme ir tai atsispindi galutiniame rezultate“, – sakė A.Džikičius.

Treneris yra patenkintas savo ekipos pasirengimu pirmiesiems sezono mūšiams. Jo manymu, iš kitų varžovų „Lietuvos rytas“ išskiskiria atletiškumu.

Kas taps „Lietuvos ryto“ varžovu finale paaiškės po antrųjų pusfinalio rungtynių, kuriose susitiks Stambulo „Galatasaray“ su Dariumi Songaila ir Vilerbano ASVEL. Finalas įvyks sekmadienį 18.45 val.

„Jeigu kalbėtume apie patirtį, tai „Galatasaray“ yra labiausiai patyrusi ekipa iš visų šiame turnyre. Jie turi labai pajėgią sudėtį. Ir jeigu mes susitiksime su šia ekipa, tai turėtų būti dviejų skirtingų stilių kova. Kaip matote, mes palaikome intensyvų žaidimą, panaudodami beveik visus savo žaidėjus, bet kol kas tai dar neveikia taip, kaip aš norėčiau. Finale laimės ta komanda, kuriai pavyks primesti savo žaidimo braižą. Norėčiau paprašyti sirgalių mus palaikyti ir atvykti rytoj į areną“, – gerbėjus ragino A.Džikičius.

„Cibona“ trenerio Josipo Vrankovičiaus komentaras:

„Mes sužaidėme gerai pirmąją rungtynių dalį, tačiau neišsaugojome žaidimo kokybės ir klydome manydami, jog turėsime pranašumą po didžiosios pertraukos. Žinojome, kad „Lietuvos ryto“ ketvirtieji numeriai Mindaugas Katelynas, Lawrence‘as Robertsas bei kiti gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių ir su šia užduotimi mes nesusidorojome. Negalime įveikti tokio klubo, kaip „Lietuvos rytas“ sužaidę gerai vieną ar du kėlinius“, – kalbėjo J.Vrankovičius.

„Cibona“ vairininkas atskleidė, kad jo vadovaujama ekipa iki šiol kovoja su finansiniais sunkumais, tačiau išliko optimistiškas: „Mūsų klubas turi didelių finansinių problemų, biudžetas nėra didelis, o blogiausia, jog turime mokėti už praeities skolas. Vis dėlto, džiaugiuosi, kad apskritai „Cibona“ išliko krepšinio žemėlapyje.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius